Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па director's cut е подолга од обичната верзија колку што знам :D

Не се грижи не е до тебе, до филмот е :D Земи изгуглај се ќе ти биде објаснето, mind blown реакција ќе имаш кога ќе сфатиш што се дешавало :D
Тоа па уште толку ме збуни. :facepalm:

Ебати филмот ако после тоа треба да се убиеш од гуглање за да сконташ што се десило. (n)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.636
Поени од реакции
42.169

Ебати филмот ако после тоа треба да се убиеш од гуглање за да сконташ што се десило. (n)
а замисли како им било на тие што го гледале кога немале гугл?:rolleyes:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
а замисли како им било на тие што го гледале кога немале гугл?:rolleyes:
Неможам да замислам пошто 2001 е филмот.

Абе види, сите што го глеале филмот после си рекле што глеав бе глупости. И на крај изгуглале експланејшн и уау врв филм ејјј, какво ремек дело.

Како не.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347

како бе те збуни ? Се е објаснето многу убаво.
Онда до тебе е :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
како бе те збуни ? Се е објаснето многу убаво.
Онда до тебе е :D
Брат 2 пати го читам и почнувам да се нервирам, да ти ебам science fiction-ското срање преценето.
Кој кур е поентава на филмов од којшто ништо неможеш да разбереш за на крај да треба да се убиеш од читање за да го сфатиш.:tapp:

Може и ја сум глуп, не викам не, ама вакво научно фантастично гомно да има култен статус.... не знам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.706
Поени од реакции
36.546
Неможам да замислам пошто 2001 е филмот.

Абе види, сите што го глеале филмот после си рекле што глеав бе глупости. И на крај изгуглале експланејшн и уау врв филм ејјј, какво ремек дело.

Како не.
Јас не го гуглав и сметав дека е уау и пред да прочитам објаснување. Во филмот има многу повеќе од само приказната: одлична музика (Killing Moon, Love Will Tear Us Apart, Mad World...), дијалози и реплики кои се прекажуваат одново и одново и служат како facebook статуси и ден денес, потоа - филмот не е само научна фантастика, туку и одлична (за мене една од најдобрите) comming of age драма, начнува неколку социолошки теми... Веројатно како збир од сето ова филмот имаше огромна група на почитувачи кои му дадоа култен статус.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.898
Поени од реакции
11.200
Рачунај дека за Eraserhead или Inland Empire ни гугл не ти помага, али тоа е во овие филмови интересно, секој своја интерпретација може да даде.
А одговорот можеби го знае само режисерот, а многу често ни тој.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Не е добар како Дони Дарко ама и Identity од 2003та е филм тежок за разбирање.

Колку само реално, со иронија и комедија беше прикажан животот во предградијата во САД, дури и она што никако не сакам да го гледам проблемите во средно училиште беа ептен интересни.

Kajgana Shop

На врв Bottom