Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Го гледав Into the Storm викендов и не ми остави добар впечаток. Делуваше доста аматерски во поглед на глума и дијалози, со прилично лош хумор и досадни ликови. Исто така не помогна што е сниман како хибрид на документарец и found footage. Не знам зошто го користат овој евтин метод на снимање се повеќе филмови во последно време, воопшто не ми се допаѓа.

Знам дека се сосем различна приказна но ме потсети на The Darkest Hour во поглед на квалитет.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Абе збори за бенџамин батон :pos:

Џорџ Констанца во ТВ серијата „Зајнфелд“: Најнечесна работа во животот е неговиот крај

„Најнечесна работа во животот е неговиот крај.

Мислам, животот е тежок. И ти одзема многу време. И што добиваш на крајот? Смрт. Тоа е, демек, некој бонус?!

Смртта треба да биде на почетокот.

Потоа следи живот во старечки дом од кој те исфрлаат затоа што си премногу здрав.

Потоа почнуваш да работиш така што собираш пензија и веќе првиот ден на работа добиваш златен часовник.

Потоа работиш четириесет години, додека не станеш доволно млад за уживање во пензијата.

Пиеш многу алкохол, одиш од журка на журка и полека се подготвуваш за средно училиште.

Потоа следи основно училиште, стануваш клинец, си играш и немаш никакви одговорности во животот.

Потоа си мало дете, па бебе, се враќаш внатре и девет месеци лебдиш додека те грее најлуксузното централно греење, купка, а храната доаѓа низ цевче.

И го дочекуваш крајот со еден фантастичен оргазам!!!

Амин.“

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кај да ја најдам подолгата верзија на Дони Дарко? :noze:
Вчера ја глеав директорс кат, поим неам што се дешаваше. :cenzura::unsure:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Кај да ја најдам подолгата верзија на Дони Дарко? :noze:
Вчера ја глеав директорс кат, поим неам што се дешаваше. :cenzura::unsure:
Па director's cut е подолга од обичната верзија колку што знам :D

Не се грижи не е до тебе, до филмот е :D Земи изгуглај се ќе ти биде објаснето, mind blown реакција ќе имаш кога ќе сфатиш што се дешавало :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Дони дарко е еден од тие филмови кој не го разбираш а знаеш дека е добар и покрај фактот дека немаш поим што се случило

;)

PU = Primary Universe (The Universe we exist in now)
TU = Tangent Universe (The parallel Universe that most of the film is set in)
PoTT = Philosophy of Time Travel

http://www.donniedarko.org.uk/explanation/

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Дони дарко е еден од тие филмови кој не го разбираш а знаеш дека е добар и покрај фактот дека немаш поим што се случило

;)

PU = Primary Universe (The Universe we exist in now)
TU = Tangent Universe (The parallel Universe that most of the film is set in)
PoTT = Philosophy of Time Travel

http://www.donniedarko.org.uk/explanation/
ееее тој е сајтот.
Сајтот објаснува се.

За мене лично филм кој што има приказна што не се сфаќа не моќже да се смета за ептен добар.

Солиден е Дони Дарко, ама мене лично нели ми е прехајпуван.[DOUBLEPOST=1415125093][/DOUBLEPOST]http://insidemovies.ew.com/2014/11/04/chappie-exclusive-trailer-neill-blomkamp/

Ок ова изгледа добро. Добар е режисеров до сега ми се допаднаа и District 9 а и Елисиум..ова ќе биде интересно.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
http://www.cineplexx.mk/movie/interstellar/

Се спремате ли пички

Interstellar (2014)

Ratings: 9.4/10 from 7,133 users
Почекај уште 2-3 недели за вистинската слика на луѓето што го гледале филмов..

Вчера почна да се прикажува во одбрани кина во САД што сеуште даваат филмови..на филм а не дигитално..така да луѓево што го гледале филмов се секако ептен дајхардс што секако 10ка дале :D

Ама како и да е очекувам во топ..50-60 на имдб да биде филмов и за недела-две

Kajgana Shop

На врв Bottom