Фан клуб - РК Вардар

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Честитки!
Сосема заслужено победивте, ни судиите неможеа да му ја донесат победата на Металург, покажаа играчите јак карактер и поголема волја за победа.
Какви одлуки донесуваа тоа беше трагикомично, посебно кога му ги покажа на Столе исклучувањата и кога влета цела клупа на Вардар во терен, помислив готово ке го претепаат и овие ке ја земат службено.
И да, дали воопшто Пирати беа на натпреваров? Освен од почетните минути, понатака не ги ни слушнав. :icon_mrgr:

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
Честитки!
Сосема заслужено победивте, ни судиите неможеа да му ја донесат победата на Металург, покажаа играчите јак карактер и поголема волја за победа.
Какви одлуки донесуваа тоа беше трагикомично, посебно кога му ги покажа на Столе исклучувањата и кога влета цела клупа на Вардар во терен, помислив готово ке го претепаат и овие ке ја земат службено.
И да, дали воопшто Пирати беа на натпреваров? Освен од почетните минути, понатака не ги ни слушнав. :icon_mrgr:
Постојат тие бе уште??Незнам не сум слушнал за нив последниве 2 години..

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Сабота од 15 за 6 е првенствената на Кале....

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.047
Пу да му ебам мајката...
Ајт и така немав живци да ја гледам таа утакмица, доста ми беа возбудувања за годинава :icon_mrgr:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Изгледа некој играч на вардар ова го има искоментирано :D

Važi, care. Tvrdim da su sada sve karte otvorene. Ako se ne ponovi ova bruka od arbitraže koja prati u stopu '' famu'' Metalurga svojim tendencioznim i pristrasnim zviždukom, uz ciganiju u kojoj učestvuju redom plaćeni ''navijači '' i igrači svojim nesportskim gestovima, u grotlu '' Kale''' ni devetka više nije duga.

igrac , 20.05.2012 - 22:27.

http://www.balkan-handball.com/balkan/vardar-osvojio-kup-makedonije

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Едно ме интересира... како може судиите да судат за Металург, кога главниот спонзор на Вардар е претседател фо РФМ.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Едно ме интересира... како може судиите да судат за Металург, кога главниот спонзор на Вардар е претседател фо РФМ.
Па кажи ми ти што е проблем за богатиот спонзор на металург да им даде по 2.000 евра пред утакмица? А судиите сигурно судат за 2.000 денари дневница, ако знае некој точна цена нека каже јас отприлика пишав.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не судеа против Вардар меѓутоа имаа спорни одлуки и исклучувања пред се поради реакциите на Вујович кој е доста темпераментет и тешко се воздржува да реагира. Плус од Битола се двајцата што значи сепак се независни судии. Ако судеа против Вардар со цел Металург да освои веќе ќе си освоеја титула смешни се овие муабети.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.047
Не судеа против Вардар меѓутоа имаа спорни одлуки и исклучувања пред се поради реакциите на Вујович кој е доста темпераментет и тешко се воздржува да реагира. Плус од Битола се двајцата што значи сепак се независни судии. Ако судеа против Вардар со цел Металург да освои веќе ќе си освоеја титула смешни се овие муабети.
(y)
Изгледа некој друг меч си гледал ти ;)

И не сум знаел дека луѓе од управа смеат да седат позади судијата и сда му доаѓаат на едно метро и да му делат инструкции.

Смепно е како сите сакаат да кажат дека сме биле оштетувани ради ТЕМПЕРАМЕНТОТ НА ВУЈО. Слични коментари читам и од некои пуфли на страната на Металург (пошто освен нив други и не ни пишуваат). Демек срамота било Вујо да виде тренер во Мак ракометот, он го уназадувал.
Секоја чест за Вујо што е присебен покрај сите овие судиски одлуки и задкулисни работи, пошто ја да бев на негово место одамна ќе ги нокутирав сите судии и членови на управата на Металург.
Судиите не судат против Вардар, ТУКУ ЗА МЕТАЛУРГ, а пошто ние сме им противници фактички му доаѓа дека суделе против нас.
Може се добри судии, пробаа во Автокоманда да судат коректно ама после воспитните на полувреме се смени се иако рака на срце не беа они главни виновници. За ова вчера не треба ни да се трошат коментари. Живи смешки. А досудат нешто за нас, Чокрев станува оди до судијата и му дава инструкции. Срамота, не ми се веруваше на очите.

Како може да суделе за нас а Михо да е претседател?
Михо откако стана претседател изгуби секаква моќ. Не се замара он со тие работи. Беше и он близок со Нањевци некогаш суделе и за нас, АМА ПРЉАВИ ИГРИ НЕМАЛО НИКОГАШ!

Притисоци од управа НИКОГАШ!

Они си ги имаат и медиумите на нивна страна, што ќе сервираат така ќе знае народот.
Секогаш Вујо е крив, секогаш ние сме криви ЛОЛ

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ако во младоста биле дел од чекмбари кои го мразат вардар од душата, за какви независни судии говориме :D

п.с. поранешниот тренер на мзт Александар Петровиќ, ми кажеле негови сограѓани од битола дека на времето кога бил млад бил дел од чекамбари и одел со шал на пелистер да навива против вардар. Ова го кажувам како пример кон кого ќе има симпатии да е судија да речеме.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
Честито куп.:)

Еве ви една слика како славеле вчера Металурзите од Вардар(кој бивш, кој иден).:P

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Каде е Марија мислам беше сега да каже нешо за брендот
На Кански филмски фестивал е Марија. :icon_lol:

За судењево, не зезајте, брука беше! Од авион се гледаше дека се под притисок. Имаше 2-3 ситуации у кој едниот (тој со залижана коса настрана) прво свирна едно па се предомисли. Георгиевски два пати направи престап ala Златко Мојсовски овие ништо не досудија.

Имаше период од 10 минути у кои буквално се обидеа да го уништат Вардар, низа глупи одлуки, седмерци, пробивања... али дебелиот дупла ја фати, тоа ги уништи скроз! :D

Тоа со Столе беше врв! Дури и Клинчаров кој цело време коментираше пристрасно кон Металург, рече „Бог да чува, каква одлука е ова.“

Овие од Вардар имаат малце примено од темпераментот на Вујо. Дрскост до крај! :D Овој ти е ракометниот Мурињо уствари! :D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Абе судиите во ракометот секогаш прават грешки, и најдобрите да се ќе направат грешки...
Не може секогаш да се правдате на нив, не знам како суделе вчера, ама на мечот во Автокоманда колку го оштетија Вардар, толку го оштетија и Металург. Вчера фатив само дел од првото полувреме, судиите пак судеа ОК, можда направиле грешки ама во ракометот не може да се суди до перфекција. Металург е многу посилен тим од Вардар така да не верувам дека му треба помош од судии, а тактиката на Вујо не е само долгата клупа, туку и ќотекот кој го добиваат Мојсо и Миркуловски, значи не сум видел Мојсо да јади толку ќотек против друга екипа, кога игра со Вардар добива екстра ќотек од тоа српчињата. Гледам наострени сте против Мојсо, Мојсо кај и да играл, играл од срце, давал секогаш максимум, не го обвинувате Додер што напушти, ама Мојсо е педерче клето, нели? И како Ѕинго беше педер кога беше претседател на ФФМ, а Михо немал никаква власт. Многу е лесно да се гледа од страна и со репетиции/видеоснимки (притоа пристрасно, колку и да не сакаш кога навиваш за некоја екипа ќе бидеш пристрасен), но многу е тешко да се суди, посебно меч како Вардар-Металург. И сите ги критикувате официјалните лица на Металург, ко Вујо да е светец, најмалце на исто ниво е како Червар, ако не и на полошо. Да беше светец немаше да има неколку суспензии од ЕХФ, едногодишна забрана да води екипа во Европа итн. И пак ќе кажам, не го гледав вчерашниот меч и не можам да зборам што точно се случувало. И колку за информација, Вардар ми е пред Металург, ќе бев далеку посреќен ситуацијата да беше обратна, Вардар да ги имаше парите, а Металург да беше оној кој постојано ќе ги бркаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom