Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.050
Интересно е само како сите тие грешки што ги прават судиите се на штета на Вардар :)
А што треба да прават со Мојсо? Дај ако не некан го остават да си дава голови а? Па ракомет е ова, груба одбрана си носи и исклучувања. Мојсо им е еден од клучните играчи, вчера во 10 минута веќе имаше 5 погодоци. Нормално дека нема да го остават да се шета како сака.
Тоа што го имаме со Мојсо си е наша работа. Цел живот ќе биде најнепосакувана лилност во Кале дур се играат тимските мечеви! Си го бараше со боринче, во сезона кога освоивме титула премина кај нив. Но тоа не е се, на секој меч се топори сда се тепа, па се радува мислиш СП освоил кога ќе даде гол. Ние сме фанатици да го ебам, таквите нешта многу ни значат. Ако вие како неутрални фанови не ве допира тоа, мене ми значи, неможе некој туку така да си поигрува со мојот тим ебате.
Што знам, изгледа треба да ме видите во живо како следам еден меч па да сватите дека доста лично си ги сваќам тие работи, па ќе ви стане јасно дека и во Македонија постојат луѓе кои ВИСТИНСКИ ГИ САКААТ ТИМОВИТЕ И ЖИВЕАТ ЗА НИВ. Не сум единствен, многу луѓе од Комити ја делат мојата судбина :DДека на моменти сум пристрасен пристрасен сум, ама ете и Ел Нињо ви кажува, а чим и после вчерашното судење сеуште сте н ставови дека не суделе против нас немам што повеќе да додадам :)

На првиот меч прво полувреме беше одлично судењето, но во второто во клучни моменти не оштети неколку пати што влијаеше на поразот. Дека загубивме загубивме, ама КОИ БЕА ГЛАВНИТЕ ФАКТОРИ за поразот барајте ги во задкулисните игри ;)\

Многу ми е жал што на телевизија неможете да го видите притисокот вршен од Чокрев.
Неколку пати ме избркаа џандариве од ограда, па после кога сакав да го сликам Чокрев од поблиску како му стои зад грб на судијата и никој не реагира, еден од обезбедувањето сакше да ми го земе мобилниот...
Језда му се дерев у фаца зошто како курови дремат и не реагираат а таму на нас ни глумат фраери.

Единствен пат кога Михо ја искористи функцијата беше во 2009 кога мечот со Металург беше одложен 2-3 недели поради наводни заушки во нашиот тим. После ги откостивме 8 разлика...
И во финалето на купот одново добивме срање судење и ја изгхубивме титулата.

НЕМА ЕДЕН ЕДИНСТВЕН МЕЧ КАЈ ШТО СМЕ ДОБИЛЕ ПОМОШ ОД СУДИИ ВО ДУЕЛИ СО МЕТАЛУРГ.
Кој има докази нека повели нека ги изнесе.

Тоа што единствен прилив на инофрмации ви е нивната страна е друга работа.

Вујо може добива суспензии, може не е најкроткиот човек на планетава, ама притисокот што може да го изврши он Е НУЛА ВО СПОРЕДБА СО ПАРИТЕ НА МИНЧО КОИ ЛЕГНУВААТ НА СМЕТКИТЕ НА СУДИИТЕ И ВО СПОРЕДБА СО ПРИТИСОЦИТЕ ВО АВТОКОМАНДА ПА ДУРИ И ВО НАША САЛА ОД ЧОКРЕ И КОМПАНИЈА!
Од друга страна он е тренер, истото што го збори он на судиите го прави и Лино. А за НЕСЛУЖБЕНИ ЛИЦА НЕ СУМ СИГУРЕН ДАЛИ ИМА ПРОСТОР ДО СУДИИТЕ?
Нека излезат и нека кажат ЕДНАШ ДАЛИ НАЛЕТАЛЕ НА НЕФЕР МЕЧ ВО КАЛЕ?
ДАЛИ КАЈ НАС НЕКОЈ ВРШИ ПРИТИСОК НА СУДИИ?

Јас дури незнам ни кој ни се во управа, никој досега не излегол да врши притисоци и слично. А овие седат во ложа и цело време си доаѓаат до судиите и делат правда.

Срамно за еден тим со толкав буџет и играчи на располагање.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
431
Поени од реакции
295
:pos:Овоj Доне баш е ко некој мафиозо у пм
Доне си нашол ново друштво за пиење. Кога беше кај нас после секој тренинг со Мите Стоилов си седнуваа во едно кафанче до салата и си маваа ракија.:pos:

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Наум сериозен случај на passive agressive однесување. Цел пост плуќање по Вардар и по Вујо српчиња ова она, за на крај помил ти бил Вардар. What is it?

Еве диркетно прашање, ти не гледаш нешто сериозно лошо во однесувањето на Мојсо на утакмиците со ВАРДАР? Имавте една дискусија со Томасино, убаво мислам објасни човекот како Mr.Уши се однесува на терен.

А ова српчиња кога ќе го слушнам од фанчиња на металург, најсмешно ми е. Па треба ли да им ги набројувам србите во нивниот маалски клуб, на чело со наркоманот? еве сега појачани со Додер.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
И јас те имам приметено Saber :icon_lol: прав фанатик си брат:D Али не сум ни ја нешто поарен :icon_mrgr: :cuc: за напишаново погоре ...тоа е тоа... Нас ни значи Вардар, тоа е свето име за нас ...и не може некој сељак како ушлено , оној козлина и наркоманон да си поигруваат со нашата љубов...Приврзан сум за клубов од мали нозе, не можам да си помогнам знам како ти е :D На секој гол му се радував како да е во футбал во 90+ минута :D За вакви утакмици како вчерашната се живее...:)

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Овој е истиот тој Собол што тврдеше дека Чешка ќе ја победи Македонија... море мајку му распалим.
Наум сериозен случај на passive agressive однесување. Цел пост плуќање по Вардар и по Вујо српчиња ова она, за на крај помил ти бил Вардар. What is it?

Еве диркетно прашање, ти не гледаш нешто сериозно лошо во однесувањето на Мојсо на утакмиците со ВАРДАР? Имавте една дискусија со Томасино, убаво мислам објасни човекот како Mr.Уши се однесува на терен.

А ова српчиња кога ќе го слушнам од фанчиња на металург, најсмешно ми е. Па треба ли да им ги набројувам србите во нивниот маалски клуб, на чело со наркоманот? еве сега појачани со Додер.
Работата е што не се само Мојсо, или Червар, комплетно и двете екипи се многу наектрелизирани и како што стојат работите најдобро би било да мечевите да се играат на празни трибини, со судии од Германија, исклучиво тренери и никвакви други официјални лица во позадина. За жал тоа не е можно.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Абе судиите во ракометот секогаш прават грешки, и најдобрите да се ќе направат грешки...
Не може секогаш да се правдате на нив, не знам како суделе вчера, ама на мечот во Автокоманда колку го оштетија Вардар, толку го оштетија и Металург. Вчера фатив само дел од првото полувреме, судиите пак судеа ОК, можда направиле грешки ама во ракометот не може да се суди до перфекција. Металург е многу посилен тим од Вардар така да не верувам дека му треба помош од судии, а тактиката на Вујо не е само долгата клупа, туку и ќотекот кој го добиваат Мојсо и Миркуловски, значи не сум видел Мојсо да јади толку ќотек против друга екипа, кога игра со Вардар добива екстра ќотек од тоа српчињата. Гледам наострени сте против Мојсо, Мојсо кај и да играл, играл од срце, давал секогаш максимум, не го обвинувате Додер што напушти, ама Мојсо е педерче клето, нели? И како Ѕинго беше педер кога беше претседател на ФФМ, а Михо немал никаква власт. Многу е лесно да се гледа од страна и со репетиции/видеоснимки (притоа пристрасно, колку и да не сакаш кога навиваш за некоја екипа ќе бидеш пристрасен), но многу е тешко да се суди, посебно меч како Вардар-Металург. И сите ги критикувате официјалните лица на Металург, ко Вујо да е светец, најмалце на исто ниво е како Червар, ако не и на полошо. Да беше светец немаше да има неколку суспензии од ЕХФ, едногодишна забрана да води екипа во Европа итн. И пак ќе кажам, не го гледав вчерашниот меч и не можам да зборам што точно се случувало. И колку за информација, Вардар ми е пред Металург, ќе бев далеку посреќен ситуацијата да беше обратна, Вардар да ги имаше парите, а Металург да беше оној кој постојано ќе ги бркаше.
Како бе е многу посилен тим, а само еднаш успеваат да дојдат до победа во 4 меча од меѓусебните дуели?! Мене стварно ич не ми влагаат во глава, твоиве проценки на квалитетот на двете екипи...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.776
Како бе е многу посилен тим, а само еднаш успеваат да дојдат до победа во 4 меча од меѓусебните дуели?! Мене стварно ич не ми влагаат во глава, твоиве проценки на квалитетот на двете екипи...
Stvarno be mame mu ebam koja logika??? Od kade posilen tim? Go dokazal li toa Metalurg ovaa godina? Tuku samo ke se napise pojak tim onaka kao kur me boli... Finale SEHA(pobednk Vardar), finale kup( pobednik Vardar) u avtokomanda ( nereseno) i use edna u avtokomanda( vo divljacki uslovi i so sudii, nevikam deka vardar ke pobedese, ama sigurno nemase da izgubi 9) i nekoj ke mi pisuva onaka deka metalurg se znaelo deka e pojak od Vardar, samo zaso taka mu e ubavo na kurot! Nemoj ne me jebi rabotava. Sezonava go ebavme metalurg od site strani i toa e fakt. Da imase ponormalni uslovi za igra u stalata, sigurno u sabota ke se borevme i za titula. Taka da ako vise se zbori tuka deka metalurg e pojak tim od Vardar ondak neka bide so fakti.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Браво Вардар !!!
Овај меч наликуваше на онај од СЕХА лигата !!!
Одлично изиграно, машки !!!

Одлична тактика на Вујо (y) Мајстор е Вујо, му го научи лекот за Металург !!!
На почетокот беше тесно се негде до кај 20та минута кога Металург се оддалечи 4-5 гола и од тој момент реков сега ќе ги згази како во Автокоманда, реков ќе оди пак околу 10тина разлика...
Ама Вардар одма се врати 5:0 серија на Вардар и се вратија во игра.
Второто полувреме веќе беше подруго...
Металург многу брзаше, сакаше брзо да забрши во нападите, многу избрзани удари на Марковиќ и Манасков, од далеку шутираја ама Вардар на гол го има СТРАХИЊА :D :pos: неможи лесно гол да му се дај (цела бишка е на голот )
Единствена светла точка кај Металург беше Наумче и од крила Манасков и Ѓорѓиевски напраја добри влезој. Само незнам зошто Алушевски не го игра од почеток ??? :нинџ:
И глупа тактика на Червар шо играше неколку пати и со маркер во нападот, таа тактика колку што е добра толку е и лоша, се виде 2-3 гола примија од гол на гол...

Судењето катастрофа :facepalm:
Овие Битолчаните Митревски и Тодоровски се чорба судии :tapp:
Ако не се лажам имаат право и за Европски мечеви да судат :facepalm:
И на Пелистер му имаат судено неколку пати овие двајца, катастрофални грешки прат...
Некни на утакмицата имаше некој добри судења кога Столе беше исклучен сосема оправдано !!! Миркуловски кога го држеше на 6м. овај се сврти со раката и со тупаница го удри по лицето...
Ама влезот на Миркуловски, Абутовиќ не го ни допре овај пенал му суди +2мин :tapp:
Воглавно лошо судење...

Сега за во сабота на мечот од плеј офф што се игра во Кале, одам со 1 за победа на Вардар...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
ј
Чув муабет денес дека додер е можно да остане во вардар.;)
Нема шанси, веќе ставил потпис на договорот со Металург, и тоа оддамна се случило ова. Многу пред натпреварот у купов. Бар ја така сватив од статијата у некој од дневниве весници. Вика жал му било што остава еден оваков колектив како Вардар, ама па му било мило што ќе игра у ЛШ догодина.
Ех што сакам ова второво да му го мавнеме од глаа. Потајно некако се надевам дека ќе тепаме со висока разлика на Кале и добро ќе ги испотиме. :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Луѓе еве и денес го пролистав сите весници и дневни и спортски и не прочитав изјава на червар дека му ја честита титулата на вардар во купот, ниту изјава на некој играч на металург. Јас ги бодрев во лига на шампиони лаи како македонски клуб и како играчио кои играат во репрезентација, но после случувањата во автокомандасега ова некако ми прекипе и кој сака нека збори ја веќе не им давам подршка. не знам какво е ривалството во другите европски и блаканск идерби, но сега ми е јасно зашто навивачите на олимпојакос во сред турција навиваја за цска против грчкиот панатениакос. Нема више никакво добро мислење за металург од моја страна.

Член од
9 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
27
Додер му се јавил на Михо и му кажал дека Металург му нудат дупло од платата што ја зима во Вардар.Михо му кажал дека нема толку пари да му даде и овој потпишал за Металург..вака ми кажа еден од играчите
--- надополнето: 22 мај 2012 во 16:17 ---
Додер му се јавил на Михо и му кажал дека Металург му нудат дупло од платата што ја зима во Вардар.Михо му кажал дека нема толку пари да му даде и овој потпишал за Металург..вака ми кажа еден од играчите

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.050
Луѓе еве и денес го пролистав сите весници и дневни и спортски и не прочитав изјава на червар дека му ја честита титулата на вардар во купот, ниту изјава на некој играч на металург. Јас ги бодрев во лига на шампиони лаи како македонски клуб и како играчио кои играат во репрезентација, но после случувањата во автокомандасега ова некако ми прекипе и кој сака нека збори ја веќе не им давам подршка. не знам какво е ривалството во другите европски и блаканск идерби, но сега ми е јасно зашто навивачите на олимпојакос во сред турција навиваја за цска против грчкиот панатениакос. Нема више никакво добро мислење за металург од моја страна.
Така е во развиениот навивачки свет :D
Не ги бодрам кога играат во Европа, не ни сакам да испаднат, едноставно кур ме боли како ќе изиграат.

Честитаа на нивната страна :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Така е во развиениот навивачки свет :D
Не ги бодрам кога играат во Европа, не ни сакам да испаднат, едноставно кур ме боли како ќе изиграат.

Честитаа на нивната страна :)
Ајде каде ја виде честитката?

http://www.rkmetalurg.mk/
--- надополнето: 22 мај 2012 во 16:33 ---
Ајде каде ја виде честитката?

мислев червар да честита или некој играч да даде интервју, а не од управа дипломатски. тоа за мене не е честитање.

http://www.rkmetalurg.mk/

Kajgana Shop

На врв Bottom