DracevoTheCity
Чиста Македонија !
- Член од
- 7 ноември 2008
- Мислења
- 8.662
- Поени од реакции
- 9.983
Очекувам да ја поминеме групата, али се над 6то место ќе биде премија.
Според тоа интервјуто што Самсоненко го даде за гол.мк, потпишано е договор со Димитри Киселев. 23 годишен десен бек од Русија. Тоа треба да е готова работа.Ни фалат уште најмалце 2 играчи во тимот (десен бек и пивот).
Да, знам, но не сакам да коментирам додека не видам потврда од клубот како за Скубе вчера.Според тоа интервјуто што Самсоненко го даде за гол.мк, потпишано е договор со Димитри Киселев. 23 годишен десен бек од Русија. Тоа треба да е готова работа.
Јас мислам дека ќе донесат уште неколку играчи. Секој случај пак има некоја солидна екипа. Може да се очекува да се помине групата ама за повеќе ќе видиме месецов, што и како ќе се донесе за да се подесат очекувањата.
Да, ама нема да го потенцира со име и презиме доколку немаат договор. Така што мислам дека може да го сметаме него како официјален трансфер.Да, знам, но не сакам да коментирам додека не видам потврда од клубот како за Скубе вчера.![]()
Кои имиња се сигурни од сите оние што се поврзуваат со идниот проект на Вардар?
Нови имиња се голманот Дејан Милосављев, потоа Сергеј Горбок, кој е искусен и доаѓа да му помогне на Борозан – и мислам дека ќе помогне. Меѓу новајлиите е и Дмитри Кисељев, кој ќе го замени Хорхе Македа.
Од мене дополна со мезе по избор. Песимисти повелете, пријавете се, а админот нека ги архивира кладбиве, па во март да се знае кој пие кој плаќа...може да прави со мене кладба во гајба скопско дека ќе ја поминеме групата,со модераторот ако сака ќе се кладиме и за влез во 1/4 финале секако ќе му ја испијам
![]()
Мислам дека се е шпекулација,а и за Циндрич да дадат 4 милиони неможе клубот да ги прифати ако играчот не сака да оди,а не е будала да отиде во тим полн ''ѕвезди''и да нема сериозна минутажа.Според медиуми од Полска, Киелце е во тешка финансиска криза. Минатата сезона не им исплатиле 5 плати на играчите, сега им нудат намалување од 25 до 30% за новата. Од градот клубот добивал 11% од својот буџет или околу 550.000 евра годишно, што значи дека Киелце има приближен буџет како Вардар. Сега бараат дополнителен 1 милион евра од градот за да ги подмират долговите од минатата сезона, но од градот сакале да ги видат финансиите за да одлучат дали вреди да се помага клубот доколку не може сам да се издржува финансиски на долг рок.
Може од тука да се пазари нешто доколку Вардар има пари. Тешко е да се поверува тоа што се пишува дека ПСЖ им нуди на Киелце 4 милиони евра за Циндриќ. Доколку клубот е во ваква криза, не ми е јасно зошто воопшто би се двоумеле ако е вистинска понудата.