Само една шанса да му се даде на Мексес покрај Силва мислам доволно ќе му е за да го убеди и Алегри и сите нас дека е време за нов штоперски тандем. Аквилани мене ми се виде како подобра верзија од Пирло само штета што на почетокот не го играа повеќе, Андреа да беше комотно ќе си истрошеше куп топки од кои пола и повеќе се предвидливи балони, во неколку наврати во средината имаше празен простор да се пушти за Алберто а топката иде горе за Абате да си ја завлече во свој стил и да ја поебе со непрецизно нафрлување, но се друго од негова страна беше ок. Значи на Аквилани да му се пружи поголема доверба и да игра понапред на позиција на Боатенг подхитно затоа што ганецов се губи како босанецов што влезе за Лацио, само трча како мува без глава што е многу покорисно за поназад да брка играчи и да кине контри. Касано многу јако изигра и многу ми е криво што не влезе шутот од лева страна што заврши во стативата курвинска. Кога израмнија темпото автоматски падна за 70%, пред крај таму се освестија дека трите бода нема да паднат од небо па забрзаа ама се залудна кога курвата од топка нејќе да влезе во проклетата мрежа. Ибра и колку да беше млитав и без волја си го одработа својот дел, таа асистенцијата до Касано беше ебење ама ете недостиг на среќа и несигурноста на Неста ни скратија два бода. А на Барса да им обеќаме некој играч или слично за културно и џентлменски да не испратат само со два гола разлика.