Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
ama realno zasto da bidat djabe frleni pari, koga nemaat ama bas nikakov povraten efekt. ne gledam nekoja prepotentnost, tuku realnost vo celata situacija. pobednikot vo liga na sampioni vo fudbal tezi 1 milijarda, i sea vadar sto treba da napravi da se otkaze u start deka nema tolku pari, ne ti go svakam postot. ke ti dadam konkreten primer vo kosarkata pa ti odgovorimi. kolku tezi ekipata na partizan, akolku ekipata na panatinaikos, zboram za kosarka? NAPOMENA: partizan go eliminirase panatinaikos i se plasirase vo final 8
Abe taman e ali tuka se raboti za golema razlika...Ako Panatinaiokos e na vrvot a Partizan na sredina dogas makedonskite ekipi se na dnoto.I bas za toa zboruam.Sigurno i Partizan vo prvata svoja sezona vo evropa ne igrale vo evro liga.I oni si pocnale od ponisko pa stignale do tamu.Prepotentnoto e toa sto sakame preku noc da ne bide.Dali ucekuvame tuku teka bez nikakvi rezultatati vo poniskite rangovi da ne viknat vo Evro liga ili pak vo NLB.NE.Se treba da se odi postepeno.Zatoa tie pari sto odgodina ke gi frlat Feni strumica i Rabotnicki ne se zaludni.Zaludni bi bile dokolku se iskurcat za edna sezona i posle da se povlecat.Ali ako se odi do kraj,duri tamu ke se oseti dobroto od predhodnata rabota.
Jas ubavo go svativ tvojot post i go dadov moeto mislenje,se nadevam i ti moeto go svati

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Prepotentna izjava od vaseto rakovodstvo.Pobednikot na FIBA kupot ima budzet od 30 milioni.I ako toa ne e soodvetno za Mzt(i za site makedonski ekipi) togas ja ne gledam nekoe drugo mesto za natprevaruvanje barem vo momentot pa i vo bliska idnina.No kako i sekogas skopjani sekogas sakat so glava dzid da urnat,neli?i da bidat pred drugite.(mala sala)sepak realna
Воопшто не е препотентна, дури е сосема на место. За БИБЛ беа малку и заинтересирани, но по направени пресметки, некои математики не им одеа во прилог и решија да не пуштат приајва. ФИБА Куп... 30 милиони евра? Дали нешто сум во заблуда? Дали ти нешто си во заблуда? Или пак зборуваме во денари? 30 милиони не е сигурно, ама еве и да е 10 милиони, тимот решил да прави екипа, бил 11-то пласиран во нивното домашно првенство и за да не чека од сабота до сабота, решил да игра еврокуп. Е сега која е математиката на нашите тимови за да играат во такви купови? Имаш две квалификациони кола за кои трошоците мораш да си ги подмириш сам. Лани Струмица направи таква екскурзија и си го сјеба буџетот. Да претпоставиме дека ке влезеш во групата. Група од 4 тима, 6 утакмици, 3 дома, 3 во гости, којзнае каде, и нормално пак треба сам да го платиш патот (да речеме ти се падне русија, Волгоград или некој затуцан ептен) Авион до таму ти е 800-1000 евра од човек, 20 луѓе, 20.000 евра само патни трошоци за една утакмица, каде е хотелот, каде се другите утакмици...Приход? кој е приходот? Влезници? Реклами? (кој би сакал да се рекламира на незнаен пазар) ТВ Права? (скоро без пари)...едноставно нема математика.

Prepotentnoto e toa sto sakame preku noc da ne bide.Dali ucekuvame tuku teka bez nikakvi rezultatati vo poniskite rangovi da ne viknat vo Evro liga ili pak vo NLB.NE.Se treba da se odi postepeno.Zatoa tie pari sto odgodina ke gi frlat Feni strumica i Rabotnicki ne se zaludni.Zaludni bi bile dokolku se iskurcat za edna sezona i posle da se povlecat.Ali ako se odi do kraj,duri tamu ke se oseti dobroto od predhodnata rabota.
Залудни во која конотација? Дека со настапите во БИБЛ ке носите рејтинг поени на МАК Баскетот? Грешка си, тие поени во БИБЛ не носат ама баш ништо кога се во прашање поените кои можат да те сместат во УЛЕБ КУП... И незнам колку сте информирани, настапот во паралелна регионална лига, ти ги затвара шансите за настап во Јадранската Лига, не дека ке примеа екипа од МКД во Јадранска, али доколку решат, Фени, Струмица и Работнички ке имаат огромен минус заради оваа БИБЛ лига

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
МЗТОВЦИ сеа шо бива де кажете некој играчи шо имат потпишано за вас..

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Абе кажи кога јас некој сум рекол дека лаже, ако не сакаш овде прати ми пп..

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8
Абе кажи кога јас некој сум рекол дека лаже, ако не сакаш овде прати ми пп..

neznam stavrno da imav sigurnoke kazev ako ne jas tuka se radikal, matko mzt, fa997 itn itn oni ke ti kazat. ima nekoj najavi ja denovive ama ke vidime sto kako :wink:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
eve jas kje im kazam informacija od prva ruka...........

vcera pola ekipa se zurkase na edo maajka u hard rock..... tolku kje dobiete od mene...:helou:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Ај ако има некој информација за евентуален трансфер на Јане во Словенија јас така зачув овие денови дека Јане ке одел во Словенија да игра од следната сезона чекам потврда.Инаку што има ново кој ке биде нов тренер план за засилувања.:salut:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Гледам Тони Грнчаров ќе летне во Фершпед според последните пишувања на македонски спорт можно ли е тоа да ве заебе Грне како плејада играчи што заминале во вашиот најголем конкурент.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.916
Поени од реакции
50.633
ајдее бе не се фурај :bip::bip::bip::bip: ќе се засакате можда од каj знаеш :):)

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Да не имаате грешка инфо за Грнето, слушам у Фершпед ќе одил ..

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
РЕПРЕЗЕНТАТИВНИОТ БЕК ОД СТРУМИЦА, ЦЕЛ НА ФЕРШПЕД РАБОТНИЧКИ

Грнчаров кон "Градски парк"?

Близината на крајот на Струмица услови еден своевиден играчки егзодус од југот кон центарот на кошаркарските збиднувања во Македонија.

Како дел од ова нималку посакувано сценарио во средиштето на вниманието секако се и неколкутемина играчи со репрезентативно педигре.

Прв кој би можел да повлече нога е секако Тони Грнчаров. Пред с$ затоа што е еден од тројцата играчи кому ова лето му истекна договорот со Струмица. Но по последните случувања во клубот со кој ја освои првата шампионска титула во кариерата извесно е дека кариерата ќе ја продолжи на друго место.

И тоа најверојатно во главниот град.

"Жал ми е што се случува една ваква работа во клубот кој во последните неколку години значеше многу во македонската кошарка. Искрено посакував тоа да трае. За жал, не е така, па мора да одиме понатаму"- вели Грнчаров.

Каде, е следното прашање за репрезентативниот бек ?

"Извесно е дека се враќам во Скопје, но тоа не мора да значи дека нема да прифатам некоја понуда од надвор. Има заинтересирани екипи, но има и време да одлучам што и како понатаму".

Последните информации велат дека Фершпед Работнички е главниот фаворит во трката за потписот на Грнчаров?

"Кога велам дека најверојатно се враќам во Скопје сметам дека е јасно каде би можело да биде тоа. Ќе повторам, има интерес, на мене е да одлучам дали ќе ја прифатам понудата која ја имам или не. Ако одговара на моите барања, секако не би отфрлил клуб со реноме кое го има еден Фершпед Работнички"- заклучува Грнчаров.

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235
А гледам и дека преговарате со Јане,Тачи и Николовски има ли некој по упатен да каже што ке биде со нив дали ќе останат во тимот?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
А гледам и дека преговарате со Јане,Тачи и Николовски има ли некој по упатен да каже што ке биде со нив дали ќе останат во тимот?

koga kje dojde vreme sve samo kje ti se kaze....sea ne zamarajte so toa koj,sto i kako u vrska so MZT......

Kajgana Shop

На врв Bottom