Фан Клуб: Челзи

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Овие пријателски натпревари кои се играат пред да почне сезоната служат за враќање на формата на играчите и испробување нови тактики. Немора да се предзнак за тоа како ќе игра тимот кога ќе почне сезоната. Уште не се загреани играчите, пет играчи сеуште не се вратени.
Значи и со лоша игра и лоши резултати може тимот добро да се спреми за сезоната. Не викам дека не се воопшто битни, ама не треба уште од сега да се откажуваме од успех сезонава.
Точно.Исто така треба време за Хазард да се навикне на англискиот стил на играње.
Исто така во овој тим фалеше играчот на сезоната (официјално) Мата.
--- надополнето: 4 август 2012 во 18:24 ---
http://footyroom.com/brighton-hove-albion-3-1-chelsea-2012-08/

Highlights

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Точно.Исто така треба време за Хазард да се навикне на англискиот стил на играње.
Исто така во овој тим фалеше играчот на сезоната (официјално) Мата.
Да. Друго ќе биде коѓа ќе комбинираат напред Мата, Хазард, Марин, Оскар и кога ќе се уигра одбраната.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да. Друго ќе биде коѓа ќе комбинираат напред Мата, Хазард, Марин, Оскар и кога ќе се уигра одбраната.
Е финтата е колку време ќе им треба да се уиграат :)

Инаку денеска пак игравме со црни дресови и пак изгубивме. Ептен ни се малерозни црните дресови :D.
Сега со Сити изгледа пак ќе бидеме со црните :(
--- надополнето: 4 август 2012 во 19:00 ---
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2871671,00.html

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.338
ако продолжи вака за 3 месеца а и помалце отиде во Аут Ди Матео.
И овој Хулк благе везе си нема 3 утакмици по ред ништо не покажува.

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
ако продолжи вака за 3 месеца а и помалце отиде во Аут Ди Матео.
И овој Хулк благе везе си нема 3 утакмици по ред ништо не покажува.
Протестира за да го продадат :)

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Никаква игра. Само Торес и Меирелеш играа нешто од нешто, па да речам донекаде (ама многу малку) Рамирес. Другото се беше беда...
Европски Шампион да нема шут на голот против Брајтон во првото полувреме освен никаквиот гол (акцијата беше добра).
Лампард чека топката да му се дотркала до нозете без да мрдни и нормално е дека ќе го пресечат додавањето, додавања напамет, голот безвеза...
Есиен слабо, не покриваше скоро ништо, остава играч позади него, надевајќи се дека друг ќе го покрие...
Меирелеш добро ја врзуваше секоја акција што одеше преку него, а и добро покриваше...
Торес на почетокот и тој не даваше знаци на живот, што воопшто не беше крив кога нема кој да игра со него, потоа почна тој да трча до а и во сопствената половина да одземе топка за да направи нешто...
Хазард го мрзи да мрдне не покажа ама баш ништо не го сметам шутот што го имаше во второто полувреме...
Одбраната многу слабо особено Кејхил, Кол па и Ивановиќ, Тери ми беше нешто подобар, а и Луиз особено во нападот.
Ме изнервира и судијата за почитувањето предност кога Луиз беше удрен и тогаш го постигнаа третиот гол, но повеќе ме изнервираа нашите од одбраната што застанаа надевајќи се на прекин....
Ех да и Лукаку беше добар само му фали повеќе минутажа...
Очајно му фали Мата на Челзи и тоа позади Торес.
Гледав неколку натпревари на Шпанија (мислам дека беа 2) и според мене само Мата играше и тоа многу добро. Тој е најталентираниот играч што Челзи го има моментално, тука ќе го ставам и Бенајун а и Торес но секако да има играч како Мата...
Знам дека скоро сите ќе се нафрлите за Бенајун, но таков играч навистина е потребен...

Уште пред европското гледав пријателски натпревари на Бразил и до тогаш не го знаев Оскар.
Првпат го гледав на натпреварот со Данска и си реков кој е овој играч? Ми остави многу добар впечаток. Оттогаш наваму кога можев гледав натпревари на Бразил, повеќе заради Хулк зошто бевме поврзувани со него, но истовремено пратејќи го Оскар заради позитивното изненадување коешто го приреди на тој меч.
Со него, Мата и Торес напред ќе биде многу добро, само се надевам дека нема да чекаме многу да се уигра ова трио, секако ако дозволи и Матео....(Криво ми е денес што не можев да го гледам Бразил, а гледам дека Оскар има најдобар рејтинг од сите играчи)...
Дали се пријателски или не, се разбира дека треба барем малку да се покаже игра се пробуваат сите играчи, но ова денес беше беда, а само Хазард беше нов играч, еден играч не го прави целиот тим, па така мораше да има било каква салам акција...
Потегот на Матео со пуштање на играчи на малку минути до крајот е очаен. Тоа мене ми изгледа (не викам дека е така) немоќ, правдање дека му давал шанса на сите играчи да се покажат и докажат, а играч неможе да се докажи за 10 мин, а многу ретко и да смени нешто...
Се надевам дека грешам во некои мои видувања, но според ова што го гледам не ми изгледа работата на арно.

Поздрав

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Стариџ утна пенал и со тоа може да го очекуваме тој и Бертранд да се вратат пред почетокот на сезоната :)

H

HoT IcE

Гостин
Го изгледав само првото полувреме и бевме лоши, превише лежерни со топка и фалеше остерина во игра, сите голови ги примаме на грешки на играчи, што значи дека сеуште не сме уиграни. Така и претпоставував дека ќе биде, и сеуште стојам на стојам на ставот дека Челзи до Јануари ќе се мачи, а после ќе везе, треба да се ма разбирање дека имаме многу нови играчи и треба сите да се укомпонираат.
Само чилајте, не се замарајте, јас сум сигурен дека сезонава зимаме ПЛ, само немојте и вие како ветрот да бидете.:)

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
За колку го зедовте Торган Азар ?

Член од
7 јули 2012
Мислења
68
Поени од реакции
8
Многу спора игра,затворено, се враќааат многу на сопствена половина. Незнам што да речам, могу лошо одиграно .............. Сепак кога би играле во прв тим Мата, Оскар и Марин,би било подруго . Се надеваме на ПОДОБРО

Kajgana Shop

На врв Bottom