Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.774
Поени од реакции
12.110
Значи според досегашните гласини Торес е примарна цел летово,што се однесува за напаѓач.
Алтернативи се Суарез и Агуеро.
Ако мене ме прашуваат,ја повеќе сум за алтернативите,одколку за примарната цел.

Но едно ме мачи...и да земеме добар напаѓач.Што е работата со креатор,везњак?Некој треба да ни ја убрза играта,не ќе се ослонуваме на Малуда и на плејот Анелка.
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/best-pic-you-ll-see-all-year

--- надополнето ---

[/COLOR]
Ди Мариа ни кидна во Реал,Силва во Сити,Озил останувал во Вердер,Хамшик во Наполи...што останува?
Kој те лажел????

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Иако навивач сум на ИНТЕР,некако во премиер лигава имам некои симпатии кон Челзи.Ме интересита,освен БЕНАЈУН дали купивте некој нов играч и дали ЕСИЕН ќе биде фит пред почеток на оваа сезона?ПОЗДРАВ.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Иако навивач сум на ИНТЕР,некако во премиер лигава имам некои симпатии кон Челзи.Ме интересита,освен БЕНАЈУН дали купивте некој нов играч и дали ЕСИЕН ќе биде фит пред почеток на оваа сезона?ПОЗДРАВ.

Томас Калаш од Сигма О. Дефанзивец 17год.

За Есиен :

Michael Essien and John Mikel Obi were both back with the squad after periods out at the end of last season, and while they will be doing slightly different work from their team-mates, they will have a full involvement in training.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
За купување напаѓач јас сум за Суарез или Агуеро,Торес ме разочара на СП,а фаворит ми беше пред тоа :toe:
Од средината треба да се донесат 1-2 играчи,сепак си заминаа Балак,Деко,Џо Кол.Играч како Швајнштајгер би бил премија
Од одбраната треба само да се задржат Карваљо и Ешли не треба засилување таму

В

Вори

Гостин
Лампард има 31-2 години.Скоро е истрошен,уште оваа сезона и толку,бар според мене.
Балак замина,Деко ќе си оди,Кол исто...
Кој останува?Микел и Есиен.Едниот деструктивец,друугиот трактор...креативност каде?

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28
За купување напаѓач јас сум за Суарез или Агуеро,Торес ме разочара на СП,а фаворит ми беше пред тоа :toe:
Од средината треба да се донесат 1-2 играчи,сепак си заминаа Балак,Деко,Џо Кол.Играч како Швајнштајгер би бил премија
Од одбраната треба само да се задржат Карваљо и Ешли не треба засилување таму
hehe kurnaz eden kakov suarez vrska nema samo forlan e spasot pozz :)

F

fantomX

Гостин
Јас и натаму мислам оти сте премногу оптимистични и премногу „летате“ во врска со трансфериве. Смирете нерви, нема никаква назнака дека Челзи има на располагање пари за „мулти-милионски операции“ (копирајт Карло Анчелоти) и според тоа поарно „седете мадро“, после нејќам плукање по клубот оти ништо не купил. Ко Бенајун малку да ви е....

Другар мислам дека си во заблуда,Руни како и Дрогба се едни од поквалитетни играчи но неги заборавај и Торес,,Фабрефас,Волкот,Бери,... и да не ги набројувам другите...а за мене како правилно мерило за квалитет би ја земал ЛШ, Англиските екипи со исклучок на претходната сезона се доминантни во ЛШ,за разлика од Шпанските каде само Барселона има успех во последните 5-6 години,така да ти види сега кое натпреварување е поквалиутетно ако како критериум ја земеме ЛШ.
За СП ,Англичаните според мене ја заебаа работата уште кога му ја зема Капело на Тери капитенската лента и веднаш во тимот се создадоа две поделени страни од една страна Тери,Лампард од друга страна Џерард и Карагер,впрочем имаше и инциденти помеѓу овие две страни ,така да со таков тим според мене не се освојува СП
Ги признавам уште Торес и Фабрегас. Волкот и Бери?! Да не треба и Милнер да го вбориме? Копита!
Токму ЛШ е мерило, како само Манчестер Јунајтед успеваше да биде колку толку во чекор со останатите континентални екипи.....сепак само до четврт-финале, за разлика од мизерните, бруките лондонски од Челзи и Арсенал, како и невредните за споменување за минатава сезона, Ливерпул.
А денешниот фудбал и воопшто денешниов свет е таков да се „број“ само најпресното, веќе и 2005тата голема за Ливерпул е „ancient history“, ко што скандираа навивачите на Челзи на Енфилд. Не е ништо поразлично ни за сезоните со по три англиски екипи во полуфиналето на ЛШ. Помина то, КРАЈ! Реалноста е друга.

За Англичаните на СП немам намера уште да разглабам, одамна констатирав дека се дебилна јавност, па шо очекуваат од нивните фудбалери?

Примеро на мене ништо не ми покажува, говореме за лига, а не за квалитет на Реал и Барса. Тие две екипи до последно коло се борија и со 1 бод разлика, исто как у Англија, ама тва не значе оти зад них има квалитетна лига. Реал сам ако не га победе Барса у меѓусебен дуел после треба до крај на сезона да се крсте некој да им даде макар и случаен гол и несакајќи да ги заебе каталонците. Там играат само Барса и Реал, туку-там некаде Виљареал, Атл.Мадрид, Валенсија, другите се гола вода. Портсмут да им го пуштееме ќе завршеа мин. 15, а не да отпаднат. Исто как шо Фулам му го пуштииме на Јуве, па после ќе га мереме Италијанската со Англиската... говореме општо за цела лига, дека шо има конкуренција, квалитет на цела лига,а ти ми викаш заради Роналдо, Кака, Меси, шпанската поквалитетна. Па се гледа тва и у ЛШ, само една Барса как отров, Реал со играорскио состав, додека у последните години англиските екипи доминират как никоја друга лига. Исто и јас мислам оти си у целосна заблуда за тва. За Руни не сам баш сигурен дали само против копаче дава голове.

И нека е така как шо викаш, немам намера да ти цртам зашо Милнер (постар) а зема награда за најмлад фудбалер.
Пример со кошарката, како неизвесноста до последни секунди не значи и квалитет. Единствена екипа која квалитетно е понапред во Англија од, да речиме, пред три сезони е Манчестер Сити. Со што по ѓаволите е понапред Тотенхем? Со Крауч и Дефо во напад? Или Евертон, со Пиенар и Биљаљединов? Не, Манчестер Јунајтед е значајно ослабен, Арсенал паѓа уште од пред 5 години и сега стагнира, Ливерпул настрана, кај Челзи единствено нешто ново е Карло Анчелоти кој успеа да извлече нешто поинакво од оваа екипа која е „за`рѓана“, не од староста на играчите, туку од тоа што нема ништо ново што да понуди.
И се уште зборуваме за квалитет?

Кутри Фулам ја батали гнасната копачка Премиер Лига уште на пола сезона, не се надигруваше сериозно со тие гниди копачки од Виган и Стоке и Хул и слични, само за да се концентрира на Лига Европа. Пошто НЕМА доволно квалитетна екипа со Премиер Лигата моментално да се носи и на домашен и на европски фронт. И Фулам ко за „такво“, изгуби баш од.....ахм....шпански клуб. Ебаго.
Околу ЛШ истото, ПОМИНА ВРЕМЕТО кога англиските клубови си играа мајтап со останатите. Ancient history.
Руни, да, баш така, дава голови и против Бонера и Каладзе од Милан. И тоа три или четири, колку беа.

Милнер зема награда за најдобар млад играч пошто го изгласаа „колегите“ негови. Што ја докажува очајноста на Премиер Лигата, колку само нема некој млад вистински талент да се истакни; наместо тоа, букарот копачки Милнер на 24 години е најдобар млад играч.

--- надополнето ---

Овај е нигерот белгиски?

F

fantomX

Гостин
Хедхантер, тој ќе да е овај погоре, а?
Мене не ми личи ко само на стадион да е, ова е пресцентарот на Челзи. :icon_bigg

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Хааха...тој е,тој е. :smir:

"Yes, I've even called him," Drogba is reported to have said.

"I got his phone number from Vincent Kompany.

"I told him - you have to sign for Chelsea."

:vozbud:

--- надополнето ---

Ете уште една слика од ДејлиМејл

Wonderkid: A picture of Lukaku sitting in the Chelsea dug out were posted on Facebook

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
fantomX, со цел респект, ама не знаеех оти и ти си бил Фудбал Менаџер стручњак. Поздрав :)

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Хааха...тој е,тој е. :smir:

"Yes, I've even called him," Drogba is reported to have said.

"I got his phone number from Vincent Kompany.

"I told him - you have to sign for Chelsea."

:vozbud:

--- надополнето ---

Ете уште една слика од ДејлиМејл

Wonderkid: A picture of Lukaku sitting in the Chelsea dug out were posted on Facebook

Сеуште нема ништо официјално...

http://www.chelseafc.com/page/LatestNewsIndex/0,,10268,00.html
http://www.transfermarkt.de/de/fc-chelsea/transfers/verein_631.html

И уште нешто:
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2090213,00.html

F

fantomX

Гостин
fantomX, со цел респект, ама не знаеех оти и ти си бил Фудбал Менаџер стручњак. Поздрав :)
Ако беше реалноста ко Фудбал Менаџер, немав гајле. Бар таму го растурив Реал Мадрид 5-1 и Барселона 6-0 со Челзи. И тоа Реал во финалето на ЛШ.
Манчестер Јунајтед, Челзи и Арсенал се стравотно паднати во квалитет, тоа е причината зошто лигата е интересна. Ти прај си бајрам со мозокот дека Манчестер Јунајтед е јак со Берабатов и Челзи со Анелка во улога на некакви си поврзувачи на нападот и средината, т.е. плејмејкери. Барем за Бербатов велиш дека е тоа за Манчестер Јунајтед, кога веќе констатиравме дека и Калу цепеницата даде појќе голој во трите последни натпревари отколку Берабтов цела сезона. И не зборувам за Фудбал Менаџер.

--- надополнето ---

Околу Џошуа од линкот на Бластер.
Само напред, дете!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom