Јас и натаму мислам оти сте премногу оптимистични и премногу „летате“ во врска со трансфериве. Смирете нерви, нема никаква назнака дека Челзи има на располагање пари за „мулти-милионски операции“ (копирајт Карло Анчелоти) и според тоа поарно „седете мадро“, после нејќам плукање по клубот оти ништо не купил. Ко Бенајун малку да ви е....
Другар мислам дека си во заблуда,Руни како и Дрогба се едни од поквалитетни играчи но неги заборавај и Торес,,Фабрефас,Волкот,Бери,... и да не ги набројувам другите...а за мене како правилно мерило за квалитет би ја земал ЛШ, Англиските екипи со исклучок на претходната сезона се доминантни во ЛШ,за разлика од Шпанските каде само Барселона има успех во последните 5-6 години,така да ти види сега кое натпреварување е поквалиутетно ако како критериум ја земеме ЛШ.
За СП ,Англичаните според мене ја заебаа работата уште кога му ја зема Капело на Тери капитенската лента и веднаш во тимот се создадоа две поделени страни од една страна Тери,Лампард од друга страна Џерард и Карагер,впрочем имаше и инциденти помеѓу овие две страни ,така да со таков тим според мене не се освојува СП
Ги признавам уште Торес и Фабрегас. Волкот и Бери?! Да не треба и Милнер да го вбориме? Копита!
Токму ЛШ е мерило, како само Манчестер Јунајтед успеваше да биде колку толку во чекор со останатите континентални екипи.....сепак само до четврт-финале, за разлика од мизерните, бруките лондонски од Челзи и Арсенал, како и невредните за споменување за минатава сезона, Ливерпул.
А денешниот фудбал и воопшто денешниов свет е таков да се „број“ само најпресното, веќе и 2005тата голема за Ливерпул е „ancient history“, ко што скандираа навивачите на Челзи на Енфилд. Не е ништо поразлично ни за сезоните со по три англиски екипи во полуфиналето на ЛШ. Помина то, КРАЈ! Реалноста е друга.
За Англичаните на СП немам намера уште да разглабам, одамна констатирав дека се дебилна јавност, па шо очекуваат од нивните фудбалери?
Примеро на мене ништо не ми покажува, говореме за лига, а не за квалитет на Реал и Барса. Тие две екипи до последно коло се борија и со 1 бод разлика, исто как у Англија, ама тва не значе оти зад них има квалитетна лига. Реал сам ако не га победе Барса у меѓусебен дуел после треба до крај на сезона да се крсте некој да им даде макар и случаен гол и несакајќи да ги заебе каталонците. Там играат само Барса и Реал, туку-там некаде Виљареал, Атл.Мадрид, Валенсија, другите се гола вода. Портсмут да им го пуштееме ќе завршеа мин. 15, а не да отпаднат. Исто как шо Фулам му го пуштииме на Јуве, па после ќе га мереме Италијанската со Англиската... говореме општо за цела лига, дека шо има конкуренција, квалитет на цела лига,а ти ми викаш заради Роналдо, Кака, Меси, шпанската поквалитетна. Па се гледа тва и у ЛШ, само една Барса как отров, Реал со играорскио состав, додека у последните години англиските екипи доминират как никоја друга лига. Исто и јас мислам оти си у целосна заблуда за тва. За Руни не сам баш сигурен дали само против копаче дава голове.
И нека е така как шо викаш, немам намера да ти цртам зашо Милнер (постар) а зема награда за најмлад фудбалер.
Пример со кошарката, како неизвесноста до последни секунди не значи и квалитет. Единствена екипа која квалитетно е понапред во Англија од, да речиме, пред три сезони е Манчестер Сити. Со што по ѓаволите е понапред Тотенхем? Со Крауч и Дефо во напад? Или Евертон, со Пиенар и Биљаљединов? Не, Манчестер Јунајтед е значајно ослабен, Арсенал паѓа уште од пред 5 години и сега стагнира, Ливерпул настрана, кај Челзи единствено нешто ново е Карло Анчелоти кој успеа да извлече нешто поинакво од оваа екипа која е „за`рѓана“, не од староста на играчите, туку од тоа што нема ништо ново што да понуди.
И се уште зборуваме за квалитет?
Кутри Фулам ја батали гнасната копачка Премиер Лига уште на пола сезона, не се надигруваше сериозно со тие гниди копачки од Виган и Стоке и Хул и слични, само за да се концентрира на Лига Европа. Пошто НЕМА доволно квалитетна екипа со Премиер Лигата моментално да се носи и на домашен и на европски фронт. И Фулам ко за „такво“, изгуби баш од.....ахм....шпански клуб. Ебаго.
Околу ЛШ истото, ПОМИНА ВРЕМЕТО кога англиските клубови си играа мајтап со останатите. Ancient history.
Руни, да, баш така, дава голови и против Бонера и Каладзе од Милан. И тоа три или четири, колку беа.
Милнер зема награда за најдобар млад играч пошто го изгласаа „колегите“ негови. Што ја докажува очајноста на Премиер Лигата, колку само нема некој млад вистински талент да се истакни; наместо тоа, букарот копачки Милнер на 24 години е најдобар млад играч.
--- надополнето ---
Овај е нигерот белгиски?