Kostic
Sadio smokve oko Tadz Mahala
- Член од
- 31 јули 2009
- Мислења
- 9.856
- Поени од реакции
- 5.611
Да,за СуперКупот.ова со Манчестер е пријателска или за суперкупот?
Другар мислам дека си во заблуда,Руни како и Дрогба се едни од поквалитетни играчи но неги заборавај и Торес,,Фабрефас,Волкот,Бери,... и да не ги набројувам другите...а за мене како правилно мерило за квалитет би ја земал ЛШ, Англиските екипи со исклучок на претходната сезона се доминантни во ЛШ,за разлика од Шпанските каде само Барселона има успех во последните 5-6 години,така да ти види сега кое натпреварување е поквалиутетно ако како критериум ја земеме ЛШ.Пак подобра, абе никогаш не го користам тој термин. Велам поквалитетна, каква што реално и е. Додека Англиската е покомпетитивна, поизедначена. Но тоа не значи и поквалитетна, кажав со пример.
Руни можи сам да си створи шанса против смешно-неинтелегентните дефанзивци на копачките екипи во Премиер Лигата. Не и против стварно квалитетни дефанзивци. Сличен е и Дрогба, но минатава сезона имаше подобар исход од Руни и колективно и како индивидуалец и токму затоа го сметам за играча на годината во ПЛ, а не Руни, кој и да го избрал овај вториов. И токму затоа, пошто Дрогба и Руни како такви се најдобри играчи во оваа лига, тврдам дека ПЛ е далеку поназад со квалитетот од Шпанската. Најдобри играчи Руни и Дрогба во ПЛ, Најдобри играчи.....сам кажа само двајца од многуте....во Примера.
2-3 месеца во раѓањето е помлад, 1 месец е постар во зачнувањето.
Примеро на мене ништо не ми покажува, говореме за лига, а не за квалитет на Реал и Барса. Тие две екипи до последно коло се борија и со 1 бод разлика, исто как у Англија, ама тва не значе оти зад них има квалитетна лига. Реал сам ако не га победе Барса у меѓусебен дуел после треба до крај на сезона да се крсте некој да им даде макар и случаен гол и несакајќи да ги заебе каталонците. Там играат само Барса и Реал, туку-там некаде Виљареал, Атл.Мадрид, Валенсија, другите се гола вода. Портсмут да им го пуштееме ќе завршеа мин. 15, а не да отпаднат. Исто как шо Фулам му го пуштииме на Јуве, па после ќе га мереме Италијанската со Англиската... говореме општо за цела лига, дека шо има конкуренција, квалитет на цела лига,а ти ми викаш заради Роналдо, Кака, Меси, шпанската поквалитетна. Па се гледа тва и у ЛШ, само една Барса как отров, Реал со играорскио состав, додека у последните години англиските екипи доминират как никоја друга лига. Исто и јас мислам оти си у целосна заблуда за тва. За Руни не сам баш сигурен дали само против копаче дава голове.Пак подобра, абе никогаш не го користам тој термин. Велам поквалитетна, каква што реално и е. Додека Англиската е покомпетитивна, поизедначена. Но тоа не значи и поквалитетна, кажав со пример.
Руни можи сам да си створи шанса против смешно-неинтелегентните дефанзивци на копачките екипи во Премиер Лигата. Не и против стварно квалитетни дефанзивци. Сличен е и Дрогба, но минатава сезона имаше подобар исход од Руни и колективно и како индивидуалец и токму затоа го сметам за играча на годината во ПЛ, а не Руни, кој и да го избрал овај вториов. И токму затоа, пошто Дрогба и Руни како такви се најдобри играчи во оваа лига, тврдам дека ПЛ е далеку поназад со квалитетот од Шпанската. Најдобри играчи Руни и Дрогба во ПЛ, Најдобри играчи.....сам кажа само двајца од многуте....во Примера.
2-3 месеца во раѓањето е помлад, 1 месец е постар во зачнувањето. :icon_bigg
Лампард?!?!Значи според досегашните гласини Торес е примарна цел летово,што се однесува за напаѓач.
Алтернативи се Суарез и Агуеро.
Ако мене ме прашуваат,ја повеќе сум за алтернативите,одколку за примарната цел.
Но едно ме мачи...и да земеме добар напаѓач.Што е работата со креатор,везњак?Некој треба да ни ја убрза играта,не ќе се ослонуваме на Малуда и на плејот Анелка.
Ди Мариа ни кидна во Реал,Силва во Сити,Озил останувал во Вердер,Хамшик во Наполи...што останува?