Ако имаш екипи што имаат играчи кои според мое фудбалско познавање се едни од поквалитетни како Манчестер,Челси,Арсенал,Ливерпул,Тотенхем сега и Сити на спрема Шпанските според мене 3 екипи кои имаат поквалитетни играчи а тоа се Барселона,Реал и Севиља негледам никаде зошто би било Шпанското првенство поквалитетно од Англиското.
Шпанското првенство е далеку, далеку поквалитетно од Англиското. Проблемот е што квалитетот е насобран во 3-4 клуба, па нема некоја голема компетитивност.
Чисто пример за разликување на тие две работи, во нашава кошаркарска лига Фени и Вардар мислам беа (?) играа и мајсторка, шо значи дека има изедначеност. Но тоа не значи и квалитет.
Руни има само изведено 4пенали а Дрогба 2 ти го кажуваш како да извел 100 пенали Руни..
Мисли у главата малце Руни има 24години а Дрогба 32 и каде каде е подобар голгетер Руни од Дрогба..
Која бре врска има изиграното со годините?! Годините ги гледаме за тоа уште колку сезони би имало во еден играч, иако за тоа не мора да се најзначајно нешто годините. Тие не се ама ич битни за тоа како некој изиграл во претходната измината сезона.
Дрогба има еден пенал, за „слабиов“ не можам да најдам. Дрогба е трет асистент во лигата. „Слабиов“ го нема ни блиску.
Но не, не му е работа да асистира, заборајв. Треба сите соиграчи да му „го ладат“, и сам да игра во нападот, и не знам шо.....и зато за Англија изигра срамно, пошто не го правеа тоа соиграчите. Инаку тој е најдобар во светот заедно со Меси и Роналдо. :pos2:
Но кога беа способни Милнер дебилниот букар да го изберат за најдобар МЛАД(?!) играч (а постар од Руни), ништо не е изненадувачки.
Абе и Руни и Дрогба се најаки напаѓачи, несомнено, ама искрено Торес е ѕверот...селанец, ваков онаков, лузерпулец, секогаш ќе ни ги полни мрежите..опасно копиле е.
Најкомплетен напаѓач е Торес. На светско ниво, нема муабет за Премиер Лигата.
Ама малку се 25 натпревари по сезона да ги игра.
http://www.skysports.com/story/0,19528,12876_6255621,00.html
Сам се нуди...не знам што сакаат овие идиотиве наши.
Мене Агуеро и те како ми се допаѓа,ептен сакам да дојде.
Да не платат 50 милиони фунти, тоа сакаат, во што длабоко ги поддржувам.
А Кун стана Кур „своевремено“, сега Кур стана......Курва. :pos2:
Абе... И шминкер(о) да е, чим не е ваш не е најдобар.
Така е. :kesa:
Вакви трансфери не се случуваат, јбг...ко сеа лампард/тери да си одат или жерард од ливерпул или руни од манчестер...така и овие германциве.
Трансфери вакви не се случуваат, то е точно.
Ќе го чекаме на слободен трансфер, ко Балак. :icon_bigg
--- надополнето ---
И Снајдер и Робен беа стаклени па погледај какви сезонии има. Можда ќе му замине малерот кај вас!
Имајќи во предвид дека докторите на Челзи се трагедија очигледно, тешка работа. Освен воопшто превенција од повреди, нешто шо би можело да функционира за него во Челзи.
--- надополнето ---
Friends blame husband Ashley - who Cheryl is in the process of divorcing - for bringing her to the low point that made her easy prey to the disease.
And
they are shocked the Chelsea star, 29, hasn't even checked in on her from California where he has been on a playboy holiday with mates following the World Cup.
Instead he told a friend: "The fact is she's not part of my life any more."
And the pal told us: "Ashley is through with feeling guilty and sad. He feels there's nothing he can do seeing that Cheryl made the decision to cut him out of her life for good.
"He's on holiday and he didn't think there was any point in coming back to the UK to just sit around and not be able to do anything."
But Cheryl's friend fumed: "Ashley's made no effort to get in touch with anyone, not even Joan. It's awful.
Ешли Кол пред четири години ги одра буквално The Sun, и оттогаш Ешли Кол очигледно е мета на таблоидите. Не знаев што да мислам искрено, дали е толку глупак или стварно го местат до толку, но сега уверен сум дека е ова второво.
Тој бил крив шо Шерил Џивџи добила маларија и е гомно шо не ни се јавил да види како е.
Да не го оддалечуваа овие работи од Англија се појќе и појќе, со тое и од Челзи; кон Шпанија, односно Реал - работава ќе беше урнебесно смешна. Но сега е трагична.
Ај за овај, ги одрал дебилите, па му враќаат. Но никако не можам да разберам зошто Џон Тери е толку цел на англиските таблоиди, за разлика од СтевеЏи, за кого на пример, не знам кој таблоид беше, вели дека биле измислици обвинувањата за скандали за Стеве; додека Тери го напраја попара толку шо дури и децата место да играат фудбал и да се спремаат за еден ден да го обелат образот на „гордата“ нација, тие кажуваат дека Тери „не треба да патува на СП како казна шо ја изневерил жената“ - ете тоа мислеле идните „горди албиони“ пред СП. Ни малку дека репрезентацијата треба да растура.
А тоа го прават тие ебани таблоиди. Што не би ми сметало ич ако не делува на Челзи. А не гледам поради шо друго би заминал од тимот еден од двајцата најдобри светски леви бекој, на 28 години, таман возраст.