Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Preseason matches:

Crystal Palace
Selhurst Park
15:00
Saturday 17 Jul 2010

Ajax
Amsterdam Arena
17:00
Friday 23 Jul 2010

Eintracht Frankfurt
Commerzbank Arena
15:30
Sunday 1 Aug 2010

Hamburg
Unknown
17:00
Wednesday 4 Aug 2010

Manchester United
Wembley
15:00
Sunday 8 Aug 2010

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
ова со Манчестер е пријателска или за суперкупот?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
мора еден играч од реал да се донесе, само заради карма :pipi:

В

Вори

Гостин
Како замена за Кол,ако евентуално оди педерот,сме го барале Контрао.
Мене ми се свиѓа овој играч,така да според мене добар е.

Иначе Торес според англиските медиуми ќе го пропуштел првиот месец од ПЛ...ова за СуперФренк,што викаше дека не бил повреден..

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Контрао како замена за Ешли ?:raz: Ако го продадат Кол за 30 милиони како што се збори , тогаш нема да биде лошо.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Пак подобра, абе никогаш не го користам тој термин. Велам поквалитетна, каква што реално и е. Додека Англиската е покомпетитивна, поизедначена. Но тоа не значи и поквалитетна, кажав со пример.

Руни можи сам да си створи шанса против смешно-неинтелегентните дефанзивци на копачките екипи во Премиер Лигата. Не и против стварно квалитетни дефанзивци. Сличен е и Дрогба, но минатава сезона имаше подобар исход од Руни и колективно и како индивидуалец и токму затоа го сметам за играча на годината во ПЛ, а не Руни, кој и да го избрал овај вториов. И токму затоа, пошто Дрогба и Руни како такви се најдобри играчи во оваа лига, тврдам дека ПЛ е далеку поназад со квалитетот од Шпанската. Најдобри играчи Руни и Дрогба во ПЛ, Најдобри играчи.....сам кажа само двајца од многуте....во Примера.

2-3 месеца во раѓањето е помлад, 1 месец е постар во зачнувањето.
Другар мислам дека си во заблуда,Руни како и Дрогба се едни од поквалитетни играчи но неги заборавај и Торес,,Фабрефас,Волкот,Бери,... и да не ги набројувам другите...а за мене како правилно мерило за квалитет би ја земал ЛШ, Англиските екипи со исклучок на претходната сезона се доминантни во ЛШ,за разлика од Шпанските каде само Барселона има успех во последните 5-6 години,така да ти види сега кое натпреварување е поквалиутетно ако како критериум ја земеме ЛШ.
За СП ,Англичаните според мене ја заебаа работата уште кога му ја зема Капело на Тери капитенската лента и веднаш во тимот се создадоа две поделени страни од една страна Тери,Лампард од друга страна Џерард и Карагер,впрочем имаше и инциденти помеѓу овие две страни ,така да со таков тим според мене не се освојува СП

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Пак подобра, абе никогаш не го користам тој термин. Велам поквалитетна, каква што реално и е. Додека Англиската е покомпетитивна, поизедначена. Но тоа не значи и поквалитетна, кажав со пример.

Руни можи сам да си створи шанса против смешно-неинтелегентните дефанзивци на копачките екипи во Премиер Лигата. Не и против стварно квалитетни дефанзивци. Сличен е и Дрогба, но минатава сезона имаше подобар исход од Руни и колективно и како индивидуалец и токму затоа го сметам за играча на годината во ПЛ, а не Руни, кој и да го избрал овај вториов. И токму затоа, пошто Дрогба и Руни како такви се најдобри играчи во оваа лига, тврдам дека ПЛ е далеку поназад со квалитетот од Шпанската. Најдобри играчи Руни и Дрогба во ПЛ, Најдобри играчи.....сам кажа само двајца од многуте....во Примера.

2-3 месеца во раѓањето е помлад, 1 месец е постар во зачнувањето. :icon_bigg
Примеро на мене ништо не ми покажува, говореме за лига, а не за квалитет на Реал и Барса. Тие две екипи до последно коло се борија и со 1 бод разлика, исто как у Англија, ама тва не значе оти зад них има квалитетна лига. Реал сам ако не га победе Барса у меѓусебен дуел после треба до крај на сезона да се крсте некој да им даде макар и случаен гол и несакајќи да ги заебе каталонците. Там играат само Барса и Реал, туку-там некаде Виљареал, Атл.Мадрид, Валенсија, другите се гола вода. Портсмут да им го пуштееме ќе завршеа мин. 15, а не да отпаднат. Исто как шо Фулам му го пуштииме на Јуве, па после ќе га мереме Италијанската со Англиската... говореме општо за цела лига, дека шо има конкуренција, квалитет на цела лига,а ти ми викаш заради Роналдо, Кака, Меси, шпанската поквалитетна. Па се гледа тва и у ЛШ, само една Барса как отров, Реал со играорскио состав, додека у последните години англиските екипи доминират как никоја друга лига. Исто и јас мислам оти си у целосна заблуда за тва. За Руни не сам баш сигурен дали само против копаче дава голове.

И нека е така как шо викаш, немам намера да ти цртам зашо Милнер (постар) а зема награда за најмлад фудбалер.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Добар е КОнтрао 22 год има....ако сака нека си оди КОл...30мил. доста се...:)

--- надополнето ---

Пазини?Можи само за помала сума...

В

Вори

Гостин
Значи според досегашните гласини Торес е примарна цел летово,што се однесува за напаѓач.
Алтернативи се Суарез и Агуеро.
Ако мене ме прашуваат,ја повеќе сум за алтернативите,одколку за примарната цел.

Но едно ме мачи...и да земеме добар напаѓач.Што е работата со креатор,везњак?Некој треба да ни ја убрза играта,не ќе се ослонуваме на Малуда и на плејот Анелка.

Ди Мариа ни кидна во Реал,Силва во Сити,Озил останувал во Вердер,Хамшик во Наполи...што останува?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Значи според досегашните гласини Торес е примарна цел летово,што се однесува за напаѓач.
Алтернативи се Суарез и Агуеро.
Ако мене ме прашуваат,ја повеќе сум за алтернативите,одколку за примарната цел.

Но едно ме мачи...и да земеме добар напаѓач.Што е работата со креатор,везњак?Некој треба да ни ја убрза играта,не ќе се ослонуваме на Малуда и на плејот Анелка.

Ди Мариа ни кидна во Реал,Силва во Сити,Озил останувал во Вердер,Хамшик во Наполи...што останува?
Лампард?!?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom