Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Како играше Бориело?
иако не спремен играше добро... само не беше тој во главна улога туку дефанзивците на Рома, имаше една добра шанса али нивниот голман одлично ја спаси, таа можеби беше единствена на натпреварот :)

--- надополнето ---

Да, да Клуж (Pupone ги памтe добро)... :icon_lol:
доста бе Дарио Надал!! :) оваа година Клуж партали ќе го направиме, бум бум паууу!!! хехехе

v140

giallorosso
Член од
26 август 2009
Мислења
193
Поени од реакции
5

Jockata

Рапериште
Член од
13 август 2009
Мислења
158
Поени од реакции
7
Раниери се срамеше да направи измена кај му беше паметот немаше појма кој да го стави кога ни ги бутнаа двата гола веќе беше готов мртов ладен не знаеше шо понатаму.По очајна игра немам гледано нешто не штима во тимот нема никаква комуникација нека се заврши воа побрзо оти групата не ја минеме реално.Дали ги примети некој Де РОси ,Перота, Бриги ,Тоти без веза како да чекаа да заврши натпреварот .

Член од
3 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
2
abe celata frka e sho ne igraat so kratki pasovi , u stilot na barsa ili u stilot na arsenal , celo vreme bas sum primetil prebacivaat visoki dolgi topki kompliciraat i taka gubat i posed i ne stavaat u sise u shesnaesetnik ... toj ranieri neznam kao ne go zaprimetil toa ali aj ... treba da se igraat kratki i brzi proigruvanja i da se igra napagjacki fudbal sea od koga iame 4-5 spicovi i poluspicovi ... pa barem tek togash ke se znae deka sme igrale fudbal a ne sme se vlecele po teren kao minative utakmici , poraz od groseto , poraz od panatinaikos , poraz od inter , poraz od kaljari , poraz od baern sto e sledno? :nenene:

Член од
23 јули 2010
Мислења
321
Поени од реакции
3
sramotilaci se be sramotilaci zivi...ka zlato da ima go braneja golon...pa majnc se odbranuel ovja neznaa da se odbrana glupi 2 gola primamo spija ovja nazad svite lopari :mad: i toj ranieri veza si nema sve nazad gi stael...boze pa partizan,zilina ne se brana ovja se brana bog da cuva smo !!!! toj perota,brigi,taddei, pa i menez pod hitno da si ida od roma zaedno so kolonijata brazilci cistka samo !!! :mad: razocaran sum mnogu...ali ipak TE SAKAM ROMA :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
An Unknown American Buyer Considering Roma - Report

ако е американец сите знаеме кој е -.-

http://www.romabalkan.com/web/vesti/34-zvanicno/582-toti-protiv-ranijerija.html

единствениот човек кој ако не со игра со збор ќе може да направи пресврт во рома... и дедоми е подобар тактичар од овој раниери :tapp:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
почнаа гласините за нов тренер се вртат неколку имиња, највеќе ми се бендиса Липи а нај се разочарав кога слушнав за Леонардо ќе си ги изеде ноктите доколку дојде во Рома :) останати Козми,Земан и Конти
али ипак не е паметно сега да се менува тренер, прво да смениме газда па потоа

--- надополнето ---

еве го и Липи, го запрашале во врска со тоа дали има некој контакти со челниците на Рома тој не сакал да коментира на таа тема, значи не негиралал туку не сакал да зборува...

http://www.laroma24.it/archivio/27559/lippi-contatti-con-la-roma-preferisco-non-commentare.html

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
оуу овој е пун пари,Кубан е газда на Далас Маверикс и многу вложува во нив бидејќи ја сака кошарката е сега незнам дали е тоа случајот со фудбалот и Рома но сепак спортски тип кој мислам дека тоа го прави од љубов, но и да има каде да потроши некоја денар, верувајте има многу :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
оуу овој е пун пари,Кубан е газда на Далас Маверикс и многу вложува во нив бидејќи ја сака кошарката е сега незнам дали е тоа случајот со фудбалот и Рома но сепак спортски тип кој мислам дека тоа го прави од љубов, но и да има каде да потроши некоја денар, верувајте има многу :)
исто така овој на најдобриот млад кошаркар во нба му дава по 1 мил за да си ја започне кариерата на најдобар начин :) а најинтересно ми беше тоти му врачи отказ на раниери хахахах да се знае кој е главен....

пупоне ако од сега веќе сите играчи му свртеа грб тој сам ќе си оди а во моментов најдобра замена е липи (или чичко спалети кој нема да се врати :() се надевам наскоро се ќе се реши не сакам да се повторат 2006 и 2008

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Не ми се коментира за двава пораза, со Баерн знам дека ќе ги делиме бодовите, во Рим ќе го сркнат и они.

Може Рома да се потрпре на Марк Кубан,акционер милијардер кој нема да се стега со инвестиции, бар пола да праи од тоа што го праи за неговиот миленик Далас, Рома ќе земе тројна уште сезонава ако дое пред нова година.
Сенси фамилијата неможе да го носи на плеќи овој тим во лошо, откако почина Франко веќе ништо не е исто, и позитивното од претходно веќе го нема.
За тренер и јас сум за смена, Раниери покажа тоа што покажа, со се новиот бос на престолот треба и нов човек на клупа.

P

PewDiePie

Гостин
почнаа гласините за нов тренер се вртат неколку имиња, највеќе ми се бендиса Липи а нај се разочарав кога слушнав за Леонардо ќе си ги изеде ноктите доколку дојде во Рома :)

Лео наш? хаха дај бе не се заебавајте вака. :tv:

Член од
3 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
2
Не ми се коментира за двава пораза, со Баерн знам дека ќе ги делиме бодовите, во Рим ќе го сркнат и они.

Може Рома да се потрпре на Марк Кубан,акционер милијардер кој нема да се стега со инвестиции, бар пола да праи од тоа што го праи за неговиот миленик Далас, Рома ќе земе тројна уште сезонава ако дое пред нова година.
Сенси фамилијата неможе да го носи на плеќи овој тим во лошо, откако почина Франко веќе ништо не е исто, и позитивното од претходно веќе го нема.
За тренер и јас сум за смена, Раниери покажа тоа што покажа, со се новиот бос на престолот треба и нов човек на клупа.
На 1ви Октомври ке се знае и официјално кој ке биде купувачот на Рома ... ваљда ке биде некој дарежлив ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Раниери се осоколи на денешната конференција :)
еве го сето кажано на англиски:
“This time I will begin and I will end, seeing as I have heard so much and want to tell the truth to the fans. As you know, I am very clear and fair with everyone and in everything,” he said in a Press conference without questions from the media.

“There are things that are not going well, such as the results and the performance. It’s not an issue of playing defensive or attacking football, as we wanted to play to win, just as we always have.

“We lost 5-1 at Cagliari. The Coach takes the responsibility and I have never shied from that in my career, let alone at my home club, where I am the number one fan.

“I read that Totti was against me. Nothing more absurd has ever been written. I already said last season that this is a locker room full of healthy, intelligent people who want to do their best. Sometimes they achieve it, sometimes they don’t.

“I have a fair and honest rapport with all my players, so imagine if that wasn’t the case with my captain. He has been here a lifetime, suffered a thousand injuries for his team. I am Roman and Romanista, do you think I of all people wouldn’t understand him?

“I am their leader, I am their Coach. Everything I do, I do for Roma, whether it goes well or not.”

Ranieri then turned his ire on to the media and did not pull his punches.

“It’s too easy to talk with the benefit of hindsight. Too EASY. I do things beforehand based on all the information I have and what happens during the week. It’s too easy for you lot afterwards.

“Last season when I arrived you said this team was too old and couldn’t handle it anymore. You hurled mud on this side. These lads allowed you to dream all year. This season we wanted to start at 1,000 miles per hour, but for a series of factors we haven’t been able to.

“I don’t want alibis and I don’t need them. We want to give more and we know that. We won over the fans because we gave everything in every second of every game. We won, lost, played well or badly, but we fought.

“We didn’t want to be embarrassed in Munich, but the game wasn’t all bad, as we had more chances in the first half. We got it wrong after the break and I take responsibility.

“I will not accept these insults. This team has balls and will prove it. I won’t name names on the mud-slingers, but we will remember you. You say ‘Ranieri only knows 4-4-2.’ What do you know of me or my career, where I won with many different systems?

“Whenever a side loses, it’s too easy to look to who didn’t play. This is like a sports bar conversation.”

The Coach got increasingly agitated and slammed his fist on the desk.

“We’ve got to look at reality! You’re all ‘ooh, why isn’t Fabio Simplicio playing?’ He had an injury and only started training in August. He’ll be useful to Roma, but his time will come.

“I would like to talk about Bologna, as we all know it’s a difficult game against a side who clam up and go on the counter. We’re going through a tough time and in my 20-year career I’ve been through 3,000 of them. Do you think I always sat on the bench smoking a cigar?

“This team fights hard and proved it last season when nobody believed in us. Our fans will be with us, because we want to give them what we shared last year.

“We’re starting with a handicap, just as we did last season, and just as we got back then we will get back now. I tell you this and I underline it. Goodbye and thank you.”

Kajgana Shop

На врв Bottom