Фан Клуб: Пелистер

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Слушам дека зеле уште еден бразилец кој играл во некој турски клуб...има нешто вистина во ова? :)
Како што разбрав Жуниор го земале од некој турски тим и јас незнам кој тим.Сега има двајца со исто презиме Жуниор во Пелистер,али штета што Миранда си отишол
 
Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Не сакам многу да се контрам, прв пат ја гледам странава и за наши услови е солидна, само една работа не ми е јасна. Зашто упорно Чкембари во буквална смисла ги копираат Србиве, од песни па се до сега како што видов нивната кампања Биди Чкембар.

Јас знам дека сите зимаат песни од Делије, Гробари...ама никој не ги зима со текст потполно ист како што ги пеат и они, туку само ритамот. Кај вас е целосна копија што мислам дека ви наштетува на самата група.
 
Z

ziko bt

Гостин
ФУДБАЛЕРОТ НА ПЕЛИСТЕР ТОНИ ПИТОШКА СЕДУМ МЕСЕЦИ Е НАДВОР ОД ФУДБАЛСКИОТ ТЕРЕН
Нема кој да ја плати операцијата на лигаментите


Тони Питошка (26), член на битолскиот Пелистер и еден од досега најперспективните фудбалери кои во изминатите деценија и пол со успех ги минаа клупските и репрезентативните погони (пионери, кадети, младинци и сениори) од минатиот јули наваму, наместо на фудбалскиот терен, деновите ги минува во исчекување на операција на лигаментите по повредата во Ловеч, Бугарија, на подготовките пред почетокот на Купот на УЕФА. Меѓутоа, неговите надежи дека наскоро ќе ги надмине здравствените повреди од ден на ден како да спласнуваат, по што, за жал, кај него се поприсутна е дилемата дали и натаму да остане во игра или да се збогува со зелениот терен во најзрелите фудбалски години, по настапите во репрезентативните селекции на Македонија и во клубовите Пелистер, Партизан, Чаковец, Кроација Севесте и во бугарскиот Марек.
Питошка се наоѓа во Лондон (кај тетка си) од пред месец и половина, во обид да биде опериран, но, како што истакнува неговиот татко, тој изгледа разочарано и станува се поизвесно дека ќе се откаже од фудбалот.
- Малерот со повредата на лигаментите, несомнено, го измачува, но уште потешко му паѓа крајно некоректниот и неспортски однос на челните луѓе на претходната управа на Пелистер, односно Стојковски и Мицевски. Тие, како искусни фудбалери, добро знаат што значи клубот да сврти грб на играч кога му е најтешко, поради што лесно може да ја прекине кариерата - вели таткото на Тони, Петраки, додавајќи дека доколку навреме ја санираше повредата, Тони сега ќе беше на услуга на пелистерци.
Нашиот соговорник открива неколку интересни детали што не му одат во прилог на ФК Пелистер, како на еден од најдобрите македонски клубови.
- Станува збор за околу 2.000 евра доколку операцијата се изврши во странство (дома е поевтино ако осигуреникот има сини картони), и не би можело да се каже дека тоа е голем издаток за Пелистер. Второ, нашето семејство е историски поврзано со Пелистер, бидејќи од пред 30-ина години за клубот во континуитет настапуваа фудбалери како што се дедо ми Теохари, татко ми Александар, братучед ми Димитар, потоа јас, до Тони, кој како и мене почна во Пелистер од пионерска возраст. И трето, во 2004 година, како фудбалер на Марек, Тони имаше повреда на лигаментите на левата нога, но управата на бугарскиот прволигаш веднаш реагираше, не чекајќи никого и го прати на операција на сметка на клубот, која чинеше 2.500 евра. По еден месец син ми закрепна и продолжи со играњето натпревари.

ФУДБАЛ - ПЕЛИСТЕР СО ПОЛОВИНА ЕКИПА СТРАНЦИ
Шест интернационалци под "Тумбе кафе"

Судејќи според досегашниот прилив на странски фудбалери во редовите на Пелистер, веројатно напролет половина од екипата ќе ја сочинуваат интернационалци. На тренинзите на пелистерци засега се вклучени двајца Срби (Мирослав Станковиќ од Банат и Ѓуро Јанковиќ од Земун), двајца Бразилци (Фанко Алавес Де Соуза и Сантос Жуниор). Според зборовите на претседателот на Пелистер Круме Волнаров, кој крајот на месецов во Битола треба да допатуваат и двајца фудбалери како позајмени играчи од бугарскиот прволигаш Литекс, со кои битолчани ја продолжуваат соработката воспоставена од пред две години.
Редовите на Пелистер во овој момент го имаат напуштено четворица фудбалери: Момировски, Тодоровски, Миранда и Жуниор, а најверојатно дека ќе замине и Јованов. Меѓутоа, списокот на фудбалерите кои ќе дојдат во Пелистер, или ќе си заминат се уште не е затворен.
 

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Dajte mu pari za operacija na coekot beeee vase dete e nema smisla vaka da mu praite koga mu e najtesko i karierata mu visi na konec . A za zasiluvanjava so znam srbive cim dosle tuka se ispukani puski u srbija taka da :toe:
 

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Dajte mu pari za operacija na coekot beeee vase dete e nema smisla vaka da mu praite koga mu e najtesko i karierata mu visi na konec . A za zasiluvanjava so znam srbive cim dosle tuka se ispukani puski u srbija taka da :toe:
абе не е се така како шо ке ти прикажат новинарите , секогаш тие јадат по едно лајно. така да само да знајш не е така како шо изгледа
 

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Ok ako e taka kako sto vikas :helou:
 
Z

ziko bt

Гостин
nisto se istepale na parking kaj so bile smesteni prvo se zakarale pa se istepale i eden od ckembarite so konci zavrsi

Кратко траеше братската љубов меѓу македонските навивачи на Светското првенство во Хрватска, па пред мечот со Данска, во центарот на Задар имаше тепачка меѓу Македонците. Еден навивач бил лесно повреден, а по интервенција на луѓето од РФМ и Амбасадата на Македонија, сите навивачи биле пуштени да се вратат дома.Битолските навивачи за да се вратат дома морале да ангажираат нов автобус бидејќи нивниот бил со искршени стакла. Ова е прв инцидент меѓу навивачки групи во Хрватска. Македонците беа меѓу најмногубројните и најдобрите навивачи, барем досега.

Според Македонците што биле во близина на тепачката, прво имало расправија меѓу „војводите“ и „чкембарите“. Откако битолските навивачи „ургирале“ кај тетовци да побрзаат со пиењето пиво за да не задоцнат на натпреварот, имало вербална караница меѓу нив. Откако избила тепачка меѓу 20-ина „војводи“ и двојно повеќе „чкембари“, во неа се вклучиле и „комитите“. Поголем инцидент спречила полицијата, која привела повеќемина, а тие подоцна биле пуштени и испратени дома.Битолските навивачи и на мечот со Данска беа изолирани на трибината и ја исвиркуваа данската химна. На трибините во салата „Крешимир Ќосиќ“ во Задар навивачките групи „комити“ и „чкембари“ беа одвоени и на моменти дури и навиваа поединечно, со различни слогани.
ova e od dnevnik
 

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
селјаци и едните и другите, срамота
 
Член од
28 ноември 2008
Мислења
97
Поени од реакции
2
da ama vo novina pusuva deka ckembarite vikale tetovski slugi sto se odnesuvalo na komiti i vojvodi koj od cela makedonija sea vo odlicni odnosi.
drugi navivacki grupi ne se vo nikakva dobar odnos so drugogo.
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.689
Поени од реакции
2.961
pa se znae be ziko koa vie se bunite za se i sesto po televizii se zalite zs komitite ili skopjani ne ve falele vas ckembarite kako navivate mislma bez veze e toj muabet za makedonija nema komiti nema ckembari nema nikoja naviacka grupa ednostavno se naviva za makedonija i kraj inace go osuduvam ovoj nastan sramota e na svetsko prvenstvo da se desavaat vakvi stvari pogotovo u dr drzava go vo unagrija kosarka koa se ispotepaa komiti i lozari
 

Kajgana Shop

На врв Bottom