Фан Клуб: Пелистер

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.715
Поени од реакции
3.071
abe ako gleas taka site odele ama oficijalno so transparent koa se pojavija bas me interesira zs istite tie idea na zapad za vardar da navivaat so komiti,navivacka grupa sea znae kako e oficijlana so stab so transparenti,bitolcani moze idele i navivale neso ama bez transparent koj se i sto se ne e navivacka grupa toa

Z

ziko bt

Гостин
aj so me zamaras mene so to vie od vardar da ne imate nesto so pokazva deka ste od 87 oficijalna navivacka grupa pa baras od ckembarite

Z

ziko bt

Гостин
eve i od liteks izgleda ke pustele nekoj igraci miranda ostnval so nekoja belgradska firma bil potpisan nekoj dogovor i se spomnuvase deka braco ke vlegval vo pelister i nas ke ne ebel

Z

ziko bt

Гостин
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Секоја сезона со нов кормилар[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Битола. - Алексо Мацков е 15. тренер кој доаѓа на клупата на Пелистер во изминатава деценија и пол. Во најголем број случаи таа функција им беше доверувана на стручњаци од сопствените редови, главно на поранешни фудбалери (Ефтимовски, Ристевски, Хусеин, Димитровски, Хаџиевски, Китановски, Секуловски, Миленковски, Главевски, Божиќ, Ѓорговски и Цветановски), а само во три наврати биле ангажирани тренери отстрана (Дојчиновски, Груевски и сега Мацков).
Дојчиновски одработи само една полусезона (пролетта 2000, кога Пелистер обезбеди пласман во Интертото купот), додека Груевски по тримесечна работа во почетокот на 2003 година мораше да си замине по радикалните превирања и поделби, особено во раководството.
Мацков бездруго го очекува напорна работа да ја врати самодовербата меѓу играчите, на кои им претстои жестока битка за избегнување на опасната зона, во која битолчани се најдоа, главно, поради проблеми во сопствените редови, но дел и поради очигледни судиски неправди кои ги чинеа 7-8 бода
[/FONT]

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
Се спомнува нов бразилец од Литекс на позајмица и вракање на Миранда.Плус србите а и се прават напори Рутевски да се врати пошто појке не е играч на Шкендија и е слободен играч

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Станковиќ е тука.
Соуса ќе врти паричка на првиот тренинг на 14ти. :icon_cool Се вели дека е подобар од Миранда.
Екс-капитенот на Победа, Дамески е уште еден играч кој ќе не засили. И уште пар играчи кои ги држи агенцијава што потпиша договор со Пелистер. Како новогодишен подарок се очекува и презентирањето на новиот спонзор.

Z

ziko bt

Гостин
a so bese to demek cile mozi ke vlegval vo pelister
oti i za rakomet ke vlegval ama izleze obicni carsiski muabeti

Z

ziko bt

Гостин
ima poke sponzori ama nikoj ne e so pogolem kapital vlezen zato sme tolku slabi
a kolku so znam se mobi mlekarata dali bese i edna grcka grupacija demek kako glaven sponzor lani vleze na kraj sezona ama tie od ko dojdoja nie poslabo igrame i nieden igrac ne donesoja letovo i eve gleas na tabelata koj se pelister

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
ima poke sponzori ama nikoj ne e so pogolem kapital vlezen zato sme tolku slabi
a kolku so znam se mobi mlekarata dali bese i edna grcka grupacija demek kako glaven sponzor lani vleze na kraj sezona ama tie od ko dojdoja nie poslabo igrame i nieden igrac ne donesoja letovo i eve gleas na tabelata koj se pelister
ОД тие шо ги кажа никој не е спонзор

Z

ziko bt

Гостин
e dobro de koj se

eve vidov na sajtot na pelister ova grckata grupacija uste e sponzor sibe internacional litex kako glaven sponzor i sinpex

Член од
8 јануари 2009
Мислења
42
Поени од реакции
3
И повторно ново име во Пелистер. Игор Талевски кој што од Пелистер замина во Акратитос, повторно се враќа назад. Тој е играч од средината. Значи досегашни трасфери во Пелистер:
- Соуса (Литекс-Пелистер)
- Станковиќ (Банат - Пелистер)
- Рутевски (Шкендија - Пелистер)
- Дамевски (Победа - Пелистер)
- Талевски (Акратитос - Пелистер)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
И повторно ново име во Пелистер. Игор Талевски кој што од Пелистер замина во Акратитос, повторно се враќа назад. Тој е играч од средината. Значи досегашни трасфери во Пелистер:
- Соуса (Литекс-Пелистер)
- Станковиќ (Банат - Пелистер)
- Рутевски (Шкендија - Пелистер)
- Дамевски (Победа - Пелистер)
- Талевски (Акратитос - Пелистер)
Ама неофицијални се сите.За официјални да почекаме да видиме подобро ке биди

Kajgana Shop

На врв Bottom