Пирло голови кога играше и кога беше добар даваше воглавно од слободни, сега тоа не му пали-ете зошто нема голови.
Пирло дирктен асистент никогаш не бил изразито(oсвен кога Господ шеташе по Сан Сиро и кога го имавме Шевченко). Тоа беше задача на Руи Коста/Кака и во поново време Роналдињо, која асистенција ја сакаш ти од човек што игра на своја половина и напред оди само во ситуација на тотална иницијатива.
Негова задача е да диктира темпо, да усмерува акција, и да брани бидејќи е прв пред дефанзивниот тандем.
Ретки испади има напред човекот, а секогаш кога ги има без исклучок, Милан е во шанса.
Не може да се правиме дека е во некоја брилијантна форма ама мене не ми текнува на играч што е подобар од него и ни е достапен(клучен збор е ова немој да забораваш).
Тие што се со негови карактеристики и способности денешно време се троица или четворица и нас не ни се достапни, зошто се викаат Чаби, Фабрегас Есиен и слично.
Мене најизводлив и најблиску до достапен за нас ми е Монтоливо, радо би го пречекал и би го седнал на негова сметка Пирло на клупа.
Шансата се пропушти минатото лето можеби за продавање, ама премногу ќе беше и он и Кака да отидеа во еден блиц, размисли зошто не го дадоа и него, а ги имаа условите и парите на маса ставени...
Едно знам, играта на Милан со Пирло можда не е најсјана и ме вади од такт во многу ситуации, ама драги бациња, кој гледал утакмица во која он не играл(еве ви ја Лацио сетете се) знае зошто е првотимец човекон.Нема поента играта без него, стадо што трча по ливада се без него!
Знам и уште нешто, момент и хајлајт на сезонава беше неговиот гол во Мадрид, можда сфаќате, можда не, ама тој гол ја доби таа утакмица, а таа утакмица ја донесе во некаков ред оваа сезона, верујте дека ќе бевме “Јуве два“ ако не ја инспирираше он таа победа.
пс.
зирнете го клипов, кој не се разнежни и не направи женска фаца нека го напушти фан клубов по итно..
ми гази по ганглии и овој по малце, ама исто како Пирло и него не би го дал во моментов..