The Dude
Лајно
- Член од
- 25 мај 2009
- Мислења
- 502
- Поени од реакции
- 321
>>>Goalkeepers 1. Dida <brazilian> 16. Zeljko Kalac <australian> 29. Fiori <italian> >>>Defenders 2. Cafu <brazilian> 3. Maldini (cpt.) <italian> 4. Kaladze <georgian> 5. Costacurta <italian> 13. Alessandro Nesta <italian> 17. Simic <croatian> 18. Marek Jankulovski <czech> 19. Giuseppe Favalli <italian> 25. Daniele Bonera <italian> >>>Midfielders 8. Gattuso <italian> 10. Clarence Seedorf <dutch> 20. Yoann Gourcuff <french> 21. Andrea Pirlo <italian> 22. Ricardo Kaka <brazilian> 23. Ambrosini <italian> 27. Serginho <brazilian> 32. Christian Brocchi <italian> >>Forwards 7. Ricardo Oliveira <brazilian> 9. Filippo Inzaghi <italian> 11. Alberto Gilardino <italian> 15. Marco Borriello <italian>Брат можеби сакаш да кажеш дека тогаш беа во форма и му тргна на Милан иначе за составот тогаш беше речиси истиот 5 години по ред,ништо посебно-сите знаеме!Само што беа добро организирани и компактни.Сигурно не е подобро да играме 10 години со истите играчи,време беше за да се почне нова ЕРА.како и да е сигурно од 2007 до 2009 Пирло,Пипо,Сидорф и Амброзини не заборавиле да играат фудбал верувај!ама не треба да чекаме се од нив,нова ера со нови играчи и нов тим за нови трофеи !.... а за тоа за Фламини што викаш стварно не те разбирам,зарем не виде ли дека човекот трчаше како луд,душата на терен ја оставаше,се бореше за секоја топка а ти викаш лошо изигра,хах..немој така бе! :pos2:
10 играчи се сменети од тогаш.
Пирло бога ми оваа сезона беше многу константен, посебно после повредатаЗначи на некои работи морав да ти реплицирам.
1. Пирло не е се послаб и послаб, тој е сеуште еден од најдобрите и најконстантните играчи на Милан.
2. Пипо оваа сезона особено на крајот од неа играше во животна форма така што иако не се млади нозете сепак вршат работа.
3. За жал тука си во право. Стигнавме до таму еден Амброзини кој со години ја грееше клупата да стане стандарден првотимец.
И на крајот мислам дека Адебајор воопшто не ни е потребен. Џеко да, но Адебајор апсолутно ништо нема да покаже во Милан и ќе биде уште еден од низата пропаднати трансфери.
Абе Пипо е ѕвер, ама многу е стар. Нема иднина во тој чоек, тој можи да закрпи десетина утакмици после нормално е да падни во форма, не можиш да очекувар Пипо да биди стандарден цела сезона на овие години.