Минатте 2 вечери си пишам со Мајк Кин на фб, играч на Јунајтед од Академијата. Ми вика дека фановите на Јунајтед у Англија се ного гневни на Глејзерс и дека ги сакат вонка од клуубо, а унатре у клуубо ништо не се говорило околу тва за газдите, как никој ништо да не го интересира, значи Ферги и управата се направиле супер атмосфера у тие услови со цел екипата да оде напред и се да биде максимално професионално, па за тва нема да ме чуде ако Руни не даде гол у ПЛ наредните 5 утакмици или се распука по 2-3 гола на секоја утакмица, или пак ако нашио Јунајтед прикажува послаби игри или стварно се разгневе да газе се пред него. Иначе баш сакам да видам колко е бил (процентуално) исполнет стадионо на утакмиците со Њукасл и Вест Хем, ако може да најде некој, оти забележих фанове шо и на 2-0 го напуштат стадионо, а исто така и некои празни места.
Иначе, интересно за Мајк Кин е тва шо има брат близнак, Вил Кин, шо според мене ич не си личат, родени '93та година (11 Јануари), првио дефанзивец, вторио напаѓач/полушпиц, првио играа за Ирска (под17), а вторио играа за Англија (под17)
И ако гледаме по фаца, јас можам слободно да се обложам оти еден ден ако Мајк флезе у првио тим, ќе играа на позиција как Рој Кин, кој не бил со них у никаква роднинска врска.
Вил, Ферги, Мајк