Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Не ја гледав утакмицата, но сепак ќе прокоментирам. Ова коло излезе добро за нас, ама само бодовно. Ја намаливме разликата на еден бод, но ги изгубивме Гигс и Нани.

У право е судијата, у право е и Ферги шо го признава стартот на Нани. Не знам само кај му беше умот. Богами и малку му се три утакмици. На средина на терен таков старт :tapp:
А ќе победевме ,сигурен сум да не беше глупоста на Португалчето наше талентирано, омилено и у најскоро време светска класа играч. :nesvest:

Туку против Милан ја би ги играл Парк и Валенсија како крила, осеќам Кореецот пак ќе има добар натпревар.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Не ја гледав утакмицата, но сепак ќе прокоментирам. Ова коло излезе добро за нас, ама само бодовно. Ја намаливме разликата на еден бод, но ги изгубивме Гигс и Нани.

У право е судијата, у право е и Ферги шо го признава стартот на Нани. Не знам само кај му беше умот. Богами и малку му се три утакмици. На средина на терен таков старт :tapp:
А ќе победевме ,сигурен сум да не беше глупоста на Португалчето наше талентирано, омилено и у најскоро време светска класа играч. :nesvest:

Туку против Милан ја би ги играл Парк и Валенсија како крила, осеќам Кореецот пак ќе има добар натпревар.
Нани 100% ќе игра у Милано, оти нема да има право со Евертон, Астон Вила, па у Англија ќе ги користе Парк и Валенсија (и Гигс ако се врате поскоро)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Нани 100% ќе игра у Милано, оти нема да има право со Евертон, Астон Вила, па у Англија ќе ги користе Парк и Валенсија (и Гигс ако се врате поскоро)
Aбе да логично е тоа, ама ме плаши да не направи пак некоја глупост Нани, па да не кошта пораз.

Од коа ја видов снимката го заклучив тоа :icon_lol:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.130
Поени од реакции
1.734

На Олд Трафорд се прави mural со ОТ100,одбележувајќи 100 години од неговото создавање.Мислам дека за со Евертон ќе се носи нешо посебно на дресовите за да обележи денот, а сигурно ќе има и нешто специјално за утакмицата против Вест Хем дома.

Исто натпреварот на резервите против Барнли е откажан ради замрзнат терен.Се шпекулира дека веднаш Фергусон ги повикал Обертан,Андерсон и Диуф да тренираат со првиот тим.Видич е забележан како излегува од болницата во Милтон Кејенс, близу Лондон.

Hellz Guardian, live from Old Trafford :icon_cool

SIRKO

Believe in Manchester United FC
Член од
8 јануари 2008
Мислења
287
Поени од реакции
18

На Олд Трафорд се прави mural со ОТ100,одбележувајќи 100 години од неговото создавање.Мислам дека за со Евертон ќе се носи нешо посебно на дресовите за да обележи денот, а сигурно ќе има и нешто специјално за утакмицата против Вест Хем дома.

Исто натпреварот на резервите против Барнли е откажан ради замрзнат терен.Се шпекулира дека веднаш Фергусон ги повикал Обертан,Андерсон и Диуф да тренираат со првиот тим.Видич е забележан како излегува од болницата во Милтон Кејенс, близу Лондон.

Hellz Guardian, live from Old Trafford :icon_cool
А ако има знае некој какви што ќе е то новото ???:toe:

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Мое мислење е дека ФА со сите сили се обидува да го закочи Јунајтед во борбата за титулата. Не ми е јасно зошто, но тоа е стандардна практика, особено оваа година. Едноставно изгледа не можат да се помират некој да биде по 4-ти пат шампион. Ова го зборувам анализирајќи ги нивните потези подолг период , а не само синиќа. Тргнувајќи од фактите кога не ставаат во 2 дена да играме 2 натпревари, и првенство, и лига на шамиони, судењето на повеќе натпревари кога губевме бодови заради судиите, суспензијата на Фердинанд (таман се врати) од дури 4 натпревари без добиен картон, и последниот црвен синоќа на Нани (таман се врати). Не дека не беше прекршок, но престрого беше за црвен картон со кој судијата ја поремети играта на Јунајтед, целиот натпревар и неколку наредни. Стартот можеби беше прекршок, но беше прекршок за жолт, а со оглед на некои потези на судијата, можеби и не требаше никаков картон воопшто да додели. Ќе речите дека сето тоа е случајно, но како се погодија казните само за играчите кои ги нареков "(таман се врати)" (Рио и Нани, кој имаат посебен удел во играта). Но тоа е тоа, останува да ја коментираме фактичката ситуација. Како е можно некои сеуште да плукаат по Нани , и да го нарекуваат кривец само затоа што добил црвен картон, кој ќе повторам незаслужен (како црвен). Ако вистински го сакаат Јунајтед, нека си ја остават омразата. Се покажа дека Нани е еден од носителите на добрата и ефикасна игра и не беше проблемот што останавме со 10 играчи, туку проблемот беше што останавме без Нани, човекот кој е одличен партнер и тандем на Руни и за комбинација, и за асистенција и за голови, а богами и да ги натера противниците на автоголови :). Немавме крило кое ќе можеше да му даде корисна топка на Руни, а овој пак не можеше сам насекаде. Повторно Валенсија некорисен, се мачи да асистира, се мачи да додаде корисна топка, а себичноста и натаму си ја применува кога на неколку пати сакаше дури и од мртов агол да постигне гол. Но мораше тој да влези, затоа што брзината на Нани не можеше Гигс да ја замени. И јас како некој погоре сметам дека ќе беше подобро Парк да влези во игра, ако не одма, ама барем на местото на Гигс кога се повреди. Во секој случај задоволен сум од играта, земајќи во предвид дека игравме со 10 играчи, дека не играше Нани, дека не играше Фердинанд, а Видиќ јас повеќе не го бројам во тимот. (да не објаснувам зошто, почнувам да се навикнувам без него). Можевме и повеќе да профитираме ова коло со оглед на поразот на Челзи, но можевме и помалку, затоа (за крај кажано), добро е. Воопшто да не се плашите од Милан, таму нема да судат "слугите на ФА" :). Тоа што ќе го посака Ферги и ќе го оствари, макар тоа било и нерешено.
Па Нани беше кривец за црвениот не бев јас...можам да замислам каков ќе ти беше коментарот доколку Валенсија направеше такво нешто...проблемот беше ЕДИНСТВЕНО играчот помалку и НИШТО друго, затоа што сепак изигравме подобро од Вила и немавме ни малку простор во нападот бидејќи по 3-4 дефанзивци го чуваа Руни. А шо викаш да излезеше друг наместо Нани немаше да има проблем а?:icon_lol:

Немавме крило...јас ли сум слеп или ти не си ја гледал утакмицата, не знам, ама прочитај го тоа од блогот: Кога беше запрашан што мисли за влегувањето на Валенсија во игра во второто полувреме Ферги одговори:

"Морам да признаам дека Валенсија одигра фантастично.Мислам дека имаше голем удел во нашата игра по црвениот картон и имаше многу добри шанси од десната страна." - заврши Фергусон во интервјуто за Скај Спортс."

Секогаш секој си смета по нешто кога се во прашање измените, ама Ферги сакаше да постигне гол и да победи па се одлучи за Бербатов. А за Бербатов да кажам...како беше таа? - Треба да игра, за да има добра реализација....а за некни шо промашил чиста шанса или не знам што било не гледав, ама постигна добар гол од далечина несвојствена за него, без разлика дали е решена утакмицата или не тој е должен да постигне гол доколку може нели...и Диуф промаши идеална шанса, па глеам никој ништо за тоа не напиша... Сега со моменталната ситуација во тимот, мислам дека ќе се игра со Валенсија и Парк, а Андерсон и Обертан ќе влегуваат од клупата...и покрај сите страња, пак ќе тепаме...сигурен сум. Поздрав:smir:

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Па Нани беше кривец за црвениот не бев јас...можам да замислам каков ќе ти беше коментарот доколку Валенсија направеше такво нешто...проблемот беше ЕДИНСТВЕНО играчот помалку и НИШТО друго, затоа што сепак изигравме подобро од Вила и немавме ни малку простор во нападот бидејќи по 3-4 дефанзивци го чуваа Руни. А шо викаш да излезеше друг наместо Нани немаше да има проблем а?:icon_lol:

Немавме крило...јас ли сум слеп или ти не си ја гледал утакмицата, не знам, ама прочитај го тоа од блогот: Кога беше запрашан што мисли за влегувањето на Валенсија во игра во второто полувреме Ферги одговори:

"Морам да признаам дека Валенсија одигра фантастично.Мислам дека имаше голем удел во нашата игра по црвениот картон и имаше многу добри шанси од десната страна." - заврши Фергусон во интервјуто за Скај Спортс."

Секогаш секој си смета по нешто кога се во прашање измените, ама Ферги сакаше да постигне гол и да победи па се одлучи за Бербатов. А за Бербатов да кажам...како беше таа? - Треба да игра, за да има добра реализација....а за некни шо промашил чиста шанса или не знам што било не гледав, ама постигна добар гол од далечина несвојствена за него, без разлика дали е решена утакмицата или не тој е должен да постигне гол доколку може нели...и Диуф промаши идеална шанса, па глеам никој ништо за тоа не напиша... Сега со моменталната ситуација во тимот, мислам дека ќе се игра со Валенсија и Парк, а Андерсон и Обертан ќе влегуваат од клупата...и покрај сите страња, пак ќе тепаме...сигурен сум. Поздрав:smir:
Добро, тоа е твое мислење и не ми смета ако е поинаку од моето. Нани е кривец што стартуваше без потреба, но ако го гледаше целосно натпреварот и ако го анализираше добро судењето, ќе забележеше дека имаше многу други фаули над нас кои судијата не ги санкционира, па јас затоа велам дека не мораше црвен да добие, а не дека не беше прекршок. И Фергусон (бидејќи се му верваш) ти кажа дека предходно имаше фаул врз Браун за нас, ама ништо не се свирна, па настана ситуацијата со црвениот кратон. За Валесија сум секогаш реален, и истото би го коментирал. Е сега реалноста за него, често пати не ви се допаѓа тука. И дајте малку размилсумајте и сами, а не само што ќе каже Фергусон. Па Фергусон дава и тактички изјави, не мисли секогаш така како што ќе изјави. Мислите вие дека се сложува со црвениот на Нани? Но мора така да реагира, премногу ќе биде ако се додадат уште казни било за него , било за картонот. Јас мислам дека тука треба да читаме ваши размислувања, а размислувањата Фергусон ги читаме по медиумите. И сега Фергусон треба да ви каже како играше Валенсија, вие не гледавте? Јас кажав дека мораше тој да влези затоа што ни требаше брзина, која не можеше да се добие од другите на теренот. Но кажав дека немаше ништо корисно од него, тоа е фактот. Ако коментираме дали успеваше да ги претрча играчите, ќе кажам и јас "ДА, ПОДОБАР БЕШЕ". А ако Фергусон сака да го мотивира Валенсија преку медиумите, бидејќи ќе му треба за наредните 3 натпревари, тоа е друг муабет, мене тоа не ме чуди, но не го земам "здраво за готово". Единсвено се согласувам што велиш дека убаво игравме. И јас така реков и пак ќе речам, иако бевме со 10 играчи, ако Нани беше во игра сигурно ќе победевме. Не треба посебно објаснување како функционира во последно време тандемот Нани-Руни. Во право си и за Бербатов, она што не го искористи на теренот е резултат на слабата минутажа. И за него знаеме дека послабо влегува во игра во последно време. Но мене не ми пречи Бербатов. Јас го ценам играчот според играта и колку има корист од истата, а не по тоа дали ќе постигне гол или не. Диуф не го напаѓаше никој бидејќи е нов, и не не кошта 30 милиони, а промаши при водство од 5:0. Сите новајлии треба да влегуваат во игра кога се веќе решени натпреварите, па нека се вежбаат колку сакаат, само нивните промашувања да не влијаат на резултатот. Друга песна е кога од нив се чека гол по секој цена за промена на резултатот. Од тие што ги спомена дека ќе играат се сомневам само за Андерсон.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434

Апдејт :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Вчера седнав и за 2 саати го направив ова:

Па со среќа нека им е на нашиве. И да не се повтори тоа што беше во 2007. За разлика од тогаш стариот Милан е уште постар, го нема Кака, а Флечер и Руни се 100 пати поискусни и подобри од тогаш.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Вчера седнав и за 2 саати го направив ова:

Па со среќа нека им е на нашиве. И да не се повтори тоа што беше во 2007. За разлика од тогаш стариот Милан е уште постар, го нема Кака, а Флечер и Руни се 100 пати поискусни и подобри од тогаш.
Mian vs ManU.wmv

Менувај го тоа ManU, навреда за тимот е.
Ако наам што значи ке постирам.

Eве:
Why Not To Say 'Man U'

I still see some United fans using the term Man U, Every die-hard fan should know not use that term. I will explain it to you why…The term is only used by other supporters as a complete and utter insult to our club. The “u” is meant to be “you” by the rival fans.
An early example of its usage is this chant by West Brom fans: “Duncan Edwards is manure, rotting in his grave, man you are manure- rotting in your grave”. The origin of “ManU” is a song to insult the dead Duncan Edwards.
Liverpool and Leeds fans copied this with their own man you /u versions to insult all of the lads who died at munich.
“ManU ManU went on a plane ManU ManU never came back again”
and..
“ManU Never Intended Coming Home” (if you combine the first letter of each word you get the word “munich”).
I hope this makes it clearer that saying manU is an insult, United fans using it now is shameful. I hope a few might read this, understand and spread the word.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
Нани: Фергусон е разочаран од мене
Крилото на Манчестер Јунајтед, Нани вели дека Ферги не е среќен со него по црвениот картон на дуелот против Астон Вила.

Португалскиот фудбалер во последните натпревари влезе во можеби најдобрата форма во неговата кариера во дресот на Манчестер Јунајтед.

Но сето тоа успеа да го сруши на неверојатно глупав начин, заработи директен црвен картон на дуелот со Астон Вила уште во првиот дел и го остави својот тим со десет фудбалери, сега се соочува со можна суспензија од три натпревари.

"На полувремето зборував со тренерот и тој не беше среќен со мене" - изјави Нани за Sun.

"Но тоа беше нормален старт, такви стартови во Премиер лигата не се за исклучување. Ја прифаќам одговорноста иако сметам дека тоа не беше за исклучување. Инсистирам дека моја цел беше топката а не стапалото на Петров".

"Ова се случи на средината од теренот и не мислам дека требаше да бидам исклучен. Не сум насилен фудбалер. Мојата кариера е во овој спорт".

"Сакав да ја вратам топката и видов шанса да го сопрам Петров".

"Сега ми е жал бидејќи ја нарушив играта на мојот тим. Уверен сум дека доколку го завршевме натпреварот со 11 фудбалери, ќе победевме".

"Ја пропуштивме шансата да бидеме први на табелата. И тоа е многу тажно за мене, а претходно дојдов до мојата најдобра форма во сезоната" - заврши Нани.

Се надевам само дека нема да влезе во некаква депресија :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom