Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Мое мислење е дека ФА со сите сили се обидува да го закочи Јунајтед во борбата за титулата. Не ми е јасно зошто, но тоа е стандардна практика, особено оваа година. Едноставно изгледа не можат да се помират некој да биде по 4-ти пат шампион. Ова го зборувам анализирајќи ги нивните потези подолг период , а не само синиќа. Тргнувајќи од фактите кога не ставаат во 2 дена да играме 2 натпревари, и првенство, и лига на шамиони, судењето на повеќе натпревари кога губевме бодови заради судиите, суспензијата на Фердинанд (таман се врати) од дури 4 натпревари без добиен картон, и последниот црвен синоќа на Нани (таман се врати). Не дека не беше прекршок, но престрого беше за црвен картон со кој судијата ја поремети играта на Јунајтед, целиот натпревар и неколку наредни. Стартот можеби беше прекршок, но беше прекршок за жолт, а со оглед на некои потези на судијата, можеби и не требаше никаков картон воопшто да додели. Ќе речите дека сето тоа е случајно, но како се погодија казните само за играчите кои ги нареков "(таман се врати)" (Рио и Нани, кој имаат посебен удел во играта). Но тоа е тоа, останува да ја коментираме фактичката ситуација. Како е можно некои сеуште да плукаат по Нани , и да го нарекуваат кривец само затоа што добил црвен картон, кој ќе повторам незаслужен (како црвен). Ако вистински го сакаат Јунајтед, нека си ја остават омразата. Се покажа дека Нани е еден од носителите на добрата и ефикасна игра и не беше проблемот што останавме со 10 играчи, туку проблемот беше што останавме без Нани, човекот кој е одличен партнер и тандем на Руни и за комбинација, и за асистенција и за голови, а богами и да ги натера противниците на автоголови :). Немавме крило кое ќе можеше да му даде корисна топка на Руни, а овој пак не можеше сам насекаде. Повторно Валенсија некорисен, се мачи да асистира, се мачи да додаде корисна топка, а себичноста и натаму си ја применува кога на неколку пати сакаше дури и од мртов агол да постигне гол. Но мораше тој да влези, затоа што брзината на Нани не можеше Гигс да ја замени. И јас како некој погоре сметам дека ќе беше подобро Парк да влези во игра, ако не одма, ама барем на местото на Гигс кога се повреди. Во секој случај задоволен сум од играта, земајќи во предвид дека игравме со 10 играчи, дека не играше Нани, дека не играше Фердинанд, а Видиќ јас повеќе не го бројам во тимот. (да не објаснувам зошто, почнувам да се навикнувам без него). Можевме и повеќе да профитираме ова коло со оглед на поразот на Челзи, но можевме и помалку, затоа (за крај кажано), добро е. Воопшто да не се плашите од Милан, таму нема да судат "слугите на ФА" :). Тоа што ќе го посака Ферги и ќе го оствари, макар тоа било и нерешено.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
"Yes, I was a fan of them, because Marco van Basten played there. I admired him very much, a great player, one of the best strikers in the world," stated the 29-year-old.
Мене овој ми стои дека е нивни фан :pos:

Да не излезе работата сега несакаме да игра, после да го славиме :icon_lol:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ќе ги дрибла Силва и Неста. :pos2:

Еј луѓе, неможам да чекам веќе. :vozbud:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.130
Поени од реакции
1.734
Ех Мите, Мите, уште фурни леб треба да јадиш за да бидеш Јунајтед класа.Жалам за милионите,жалам за Тевез и моментално, жалам за Саха.

Не му е лесно и на него со фактот дека противниците наши си дале повеќе автоголови оваа сезона(10) него голови он шо дал(8).

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Јас се кладам во аватар со било кого, дека ДОКОЛКУ игра Димче од првата минута (што мислам дека нема шанси, посебно не на Сан Сиро), дека тој ќе се запише во листата на стрелците, било на Сан Сиро, било на Олд Трафорд :wink:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Можеби играта со Митко е пожива, не велам не, но човеков утнува работи што и 80 годишна баба не би утнала. Доста шанси упропастува, нека си поработи на реализацијата малку.

Да не излезе работата сега несакаме да игра, после да го славиме :icon_lol:

Дај Боже да не` демантира :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Еј ај бе доста за Митко што е крив за вчера човекот што го тупите. Кога игра добро "леле браво браво Митко најдобар."Дефинитивно кога играме со Бербатов сме поопасни и се надевам дека Ферги ќе го игра со Милан и ќе победиме. Само викате нечини ова она и за вчера го критикувате незнам зашто ама човекот влезе од клупа и ништо не направи зашто ни фалеше играч во средниот ред зашто не викавте за него лошо кога даде гол против Челзи минатата година кога изигра одлично против Портсмут и слично?

Вчера можеби пропуштивме шанса да бидеме први но не е последно коло има уште да се игра а да потсетам и меч на Олд Трафорд со Челзи затоа не претерувајте играме одлично и само да продолжиме вака треба и не ни бега титулата.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Сајтот на Манчестер Јунајтед најпосетуван за 2009-та година, а самите знаете што покажува тоа:helou:

1. Manchester United (Inghilterra) – 452,7
mil
2. Real Madrid (Spagna) – 271,6
3. Arsenal (Inghilterra) – 205,6
4. Bayern Monaco (Germania) – 27,8
5. Liverpool (Inghilterra) – 23,7
6. Galatasaray (Turchia) – 16,7
7. Olympique Marsiglia (Francia)– 16,1
8. Inter (Italia) – 15,4
9. Rangers (Scozia) – 14,5
10. FC Barcelona (Spagna) – 14,3
11. AC Milan (Italia) – 12,5
12. Fenerbahçe (Turchia) – 12,3
13. Chelsea (Inghilterra) – 11,3
14. Aston Villa (Inghilterra) – 11,1
15. Borussia Dortmund (Germania) – 6,3
16. Corinthians (Brasile) – 6,1
17. Olympique Lyonnais (Francia) – 5,9
18. Paris SG (Francia) – 5,7
19. Juventus (Italia) – 5,5
20. Manchester City (Inghilterra) – 5,2

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.917
Поени од реакции
11.714
Фергусон на многу играчи им ја најде правата позиција...Андерсон - од класичен офанзивец накај напаѓач, да ја држи средината ((класичен mc/amc)) во контакт со нападот и одбраната (ова е веќе улога на Керик), Keрик кој беше класичен mc (midfielder center) (ќе) го направи наследник на Рој Кин (deffensive mc), Бербатов - кој од класичен шпиц (striker) сега игра на позиција како помошен напаѓач (во моменти кога се комплетни) или го покрива реонот од кругот на сред терен накај напад (attacking mc) итн...Руни од шпиц го направи крило, средишен играч за врска, бек, уште центархалф и голман остана (пример со Оши) но добро, тоа биле привремени и приморани потези...
Фергусон е будала, им ја знае психата на играчите повеќе од самите себе! И знае точно кој каде треба да игра, и зошто Бербатов дава толку голови, а Руни растур прави итн...обемна тема е ,ме мрзи да куцам.
поздрав Ѓаволи/ки!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom