Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
K

kaiser soze

Гостин
Денес навистина сите играчи на тимот го дадоја максимумот,бевме подобри во секој елемент од играта,го затворивме нивниот среден ред,
Керик потполно го неутрализира Фабрегас,одбраната функционираше одлично,се справуваше со нафрлените топки,контрите што ги изведовме беа фантастични,а Нани им приреди `дисциплина кичме` на играчите на Арсенал.
И за Парк,не ми е јасно зошто го потценувате толку.Точно е дека некогаш дава и тој,како и сите други слаби партии,ама човек е за дерби,за важни натпревари,за тактички задачи,знае да се уфрли,врши
одлични задачи и во дефанзива.Видете само Ферги во кои натпревари изминатите сезони му давал шанса.Квалитетен играч не мора да е само тој што игра атрактивно,туку тој што е полезен за екипата.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Кога поразениот, на вашиот најлут ривал, искрено ке ви честита за победата тогаш, мора нешто да Ви значи !

Искрени честитики и Спортски поздрав !:helou:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Одличен натпревар на целата екипа, реков и после дуелот со Сити дека ако одиграат на такво ниво големи се шансите за добар резултат.

Минативе сезони Арсенал во меѓусебните дуели играше многу потечно и беше поопасен, но денес нивниот среден ред беше целосно неутрализиран.
Играчите во средината беа одлични во дефанзива, контрите беа исто така фантастични, а и одбраната беше на ниво.

Следуваат неколку многу важни дуели (пред се гостувањата на Евертон и Вила) како и дербито Челзи - Арсенал во кој се надевам Арсенал ќе прикаже подобра игра и ќе го запре Челзи.

Се на се, со овој состав без Рио и Немања во задниот ред, одлично е да се биде на минус 1 поен од лидерот.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
Одличен натпревар.
Конечно ја покажавме својата вистинска сила.Браво за Ферги!Го извади најдобриот тим кој го има на располагање (иако мислам дека Гигс ке играше на местото на Парк доколку беше одморен).Нани и Руни се во одлична форма.Ќе биде интересна битката Нани - Валенсија кој да биде прв избор на Ферги на десната крилна позиција :)
Рафаел --> ѕверче :vozbud: По одличната игра против Белами и Шити,беше успешен и против Арсенал и Аршавин....Ќе биде интересно против Роналдињо (иако не верувам тој да игра прва постава со Милан :toe:
Средината убиствена....и Барса да дојде ќе ја згаземе со оваа средина :toe:
Парк за разлика од минатите натпревари денес беше на ниво.Изгуби некоја топка и пагаше во дуелите но изигра добро во одбрана а и во напад.Патем постигна и гол :vozbud:

Одбраната доста добра.Евра беше малку под ниво за разлика од другите натпревари но не смеам да кажам лошо за овој човек ;)
Еванс и Браун столбови.Еванс дефинитивно ке биде замена за Немања следната сезона (доколку си оди овој де).Браун покажува дека моше сеуште да се носи со секој противничлки играч.Добра замена за било која позиција во одбраната.
Ван дер ЦАР :vozbud: Заслужува уште долго да стои мегу стативите на Јунајтед.Мора да брани најмалку уште 1 сезона,а зошто да не и 2. :toe:
Валенсија,Бербатов и Гигс тешко да може да им дадам некаква отценка со оглед на тоа што играа малку :toe:

Мислам дека е сега време да направиме серија победи која ке ни ја донесе шампионската титула :toe:

Long life United!! :smir:

Eдит:головите?

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
нинџи ај сеа хал да изненаде и после арсенал да победе во следно коло

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
честитки за победава , перфектни во одбрана , репфектни во нападот - излишни се коментари .

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Честитки и од мене, одлична игра. Дефинитивно мислам дека е јасно меѓу кои тимови ќе се води битка за титулата.

Спортски поздрав и со среќа :wink:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
честитки за победава , перфектни во одбрана , репфектни во нападот - излишни се коментари .
Честитки и од мене, одлична игра. Дефинитивно мислам дека е јасно меѓу кои тимови ќе се води битка за титулата.

Спортски поздрав и со среќа :wink:
Се придружувам меѓу честитките.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Фин аватар :D

Туку, да му реплицирам на sonne за ...перфектни во одбрана, далеку од перфектни бевме... незнам ни сам колкупати браун како мајмун илзетуваше во дуелите со Аршавин - како најпрост пример... одбраната ни е далеку од она што беше ...пред две години да кажам... лани ќе биде премногу со оглед на тоа кои рекорди се соборија :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Izvinete za latinicava, pisuvam od Enternet :(

Stoa da se kaze po edna vakva pobeda. Pred da pocne na drugar mu mu rekov abe 1-3 ke zavrsi ke vidis i taka ispadna. Poleka no sigurno Arsenalci ni stanuvaat redovni pacienti. :pos2: Ne mozam mnogu da komentiram za igrata posto poveke ja gledav Hrvatska-Francija. ama spored rezultatot jasno e. I so povredeni igraci gazime se pred sebe. Toa e silata na Junajted. A za Nani mi e mnogu milo sigurno e presreken sega, sepak so eden pooteg ne se stanuva igrac. Ke mora da igra vaka vo kontinuitet pa togas ke mu simnam kapa.

P.S. Da ne znajte koga ima snimka na Sitel?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.917
Поени од реакции
11.714
Туку, да му реплицирам на sonne за ...перфектни во одбрана, далеку од перфектни бевме... незнам ни сам колкупати браун како мајмун илзетуваше во дуелите со Аршавин - како најпрост пример... одбраната ни е далеку од она што беше ...пред две години да кажам... лани ќе биде премногу со оглед на тоа кои рекорди се соборија :)
Дефинитивно...Видиќ и Фердинанд изиграа заедно 10тина меча максимум.
Скоро цела сезона без нив играме :/ ама со оглед на тоа какви резултати постигнуваме, добро е, се бориме за титула со Браун и Еванс :icon_lol: не ги хејтам малце смешно ми е, а и друг да ми збореше ќе го направев будала, сепак тоа детето Еванс изненадува, иако му фали искуство, а Браун е будала што на моменти знае да заебе, али јбг тоа е, Видиќ и Рио не шиткале на битни утакмици, јбг сурова реалност и они се луѓе демек...ама од најдобро дефанзивно дуо, отидоа у курац...
Треба офрешување на одбраната, со оглед на тоа дека Рио е склон на повредата на грбот, а србинот по се изгледа на крај ќе си оди.
Ама една работа сте приметиле сите...кој играл во Јунајтед бил ѕвезда, после тоа три точки...едино Бекам стана ѕвезда, ама медиумска.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
...........
Ама една работа сте приметиле сите...кој играл во Јунајтед бил ѕвезда, после тоа три точки...едино Бекам стана ѕвезда, ама медиумска.

Едино нема "три точки", ако не му се противиш на стариот :). Од постарите легенди кои се во денешниот состав тоа важи за Невил, Сколс и Гигс.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.130
Поени од реакции
1.734

Руни е ментален.

и порака од еден искрен фан на Арсенал

On behalf of ALL Aresnal fans we offer up our most sincere apolgies for ever thinking we stood a chance against you. You have humbled us and put us back into our place which is under you and Chelsea in the standings. We bow down to your greatness and hope that one day we will one day be able to challenge you for titles in the future once again.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
100 милиони за засилувања:
Извршниот директор на Манчестер Јунајтед, Дејвид Гил изјави дека клубот располага со 100 милиони фунти за купување на нови играчи и нема никакви проблеми со долговите. Иако неодамнешните бројки покажаа дека откако семејството Глејзер го презеде клубот, тој има долг од 716 милиони фунти, Гил вели дека вистинската цифра е половина од таа.

Запрашан дали Манчестер Јунајтед се уште има пари од трансферот вреден 80 милиони фунти на Кристијано Роналдо во Реал Мадрид, Гил одговори:
"Секако дека имаме средства. Искористивме само 15 милиони фунти да го купиме Антонио Валенсија, но имаме преку 100 милиони фунти во клупската каса".

Во изјава за BBC го има кажано ова Гил!:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom