Јас искрено не ни знаев дека постои играчот до пред да го поврзат со Пул. Секако кема Шалке да ги гледам хахахаНе дај боже да загризат за овој Кабак, преценет и исфорсиран според она што сум го гледал, без мозок игра.
Абе да не бидам ко Стефи кога кажува дека гледа се можно, сум гледал рандом лани околу 3-4 меча на Шалке и баш го гледав играчов, и тогаш имаше некои штури шпекулации, повеќе го селеа во други тимови, најмногу Милан во игра беше.Јас искрено не ни знаев дека постои играчот до пред да го поврзат со Пул. Секако кема Шалке да ги гледам хахаха
Не знам, најсериозно. До сега, ретко кога и да напраиле грешка во скаутинг и куповина, така да и да го земат сигурно има добра причина за тоа. Добра работа е што и Пеп збореше дека скаутингот генерално земено се одвива 3 сезони наназад и дека ретко, ептен ретко кога купуваат импулсивно (ова е ваљда за последниве 2-3 години, не за почетокот).Абе да не бидам ко Стефи кога кажува дека гледа се можно, сум гледал рандом лани околу 3-4 меча на Шалке и баш го гледав играчов, и тогаш имаше некои штури шпекулации, повеќе го селеа во други тимови, најмногу Милан во игра беше.
Многу млад е, уште само 19, има и добри карактеристики доста. Mалку изгледа неартикулисан и влегува без мозок во дуели што најмногу ми изгледа дека му е слаба карактеристика, заедно со тоа што претежно рога напред и не е добар во пас build-up, што во системот на Пул нема никако да помине. Добро позиционирање има и јак е доста во дуел, не е толку висок колку што добро скока, има таква ''ѕвезда''.
За околу 30м, еве макс 40м е океј, може да се ризикува, ама според она што сум видел, Упамекано за малку над таа сума би бил достапен што за мене е каде каде подобар играч.
Точно е.10000-гол (не знам колку е ова 100% точно) за Ливерпул е дело на Жота.