Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Значи оваја утакмица ја отсликува целата сезона наша: погодени стативи, нереализиран пенал, уште 3-4 стонастотни шанси за гол неможиме да постигнеме и на крај нерешено завршуваме само што сега изгубивме...Кара не е тој што беше крив е за двата гола ни треба еден штопер и еден центарфор кој знае да постигни гол и овие играчи да заиграат на повисоко ниво....толку се шансите годинава за ЛШ ни нерешено не ни одговараше а камоли пораз, без разлика дали Челси ќе тепа или изгуби денеска ние завршуваме годинава 6-ти...Мислам оти се загубивме годинава на Енфилд па само господ знај колку бодови освоивме а колку заслужено требаше да имаме ....то е то за годинава во лигата ни останува уште ФА купот ако можиме да напрајме нешто......

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.668
Поени од реакции
11.818
Кени нека си го потчукни главчето малце и нека го врати Пако или некој тактичар како Хенк Тен Кате. Или на крај краева самиот нека си оди. За овие треба железна рака. Ништо друго. Треба некој со камшик да ги шиба за секоја грешка па да ја научат лекцијата

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Кени нека си го потчукни главчето малце и нека го врати Пако или некој тактичар како Хенк Тен Кате. Или на крај краева самиот нека си оди. За овие треба железна рака. Ништо друго. Треба некој со камшик да ги шиба за секоја грешка па да ја научат лекцијата
Ја би ги стаил на помошниот на градски да тренираат, и некои напатени навијачи со снег да ги маваат од страна... Ама не, не беше толку голема грешка на играчите денес, проблемот е што на Кени му фалат 200 гр. муда за да стави тројца напаѓачи, а не да чува 1-1 резултат против таков Арсенал, на домашен терен, со 1 човек напред, и да прави измена у 87...

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Неколку работи станаа јасни на оваа утакмица.
1. да си навиваме ама да не се јачаме, немаме со што после изгубена утакмица со два шута на гол.
2. Карагер си го олужи своето, двата гола се негова вина и да беше Агер ќе беше 1-0 за нас.
3. Кинг Кени е можеби страшен мотиватор ама никаков тактичар. Најдете ако можете логика во измените во 87 и 92 минута?
4. ЛШ се освојува со напаѓаќка игра а не со Спиринг и Адам во средина...
5. Сепак мислам дека сме на прав пат, само што сега мора да се прави освежување на тимот, уште едно кирво е евидентно дека ни треба а за напаѓач да не зборам.
И сега кога е веќе загубена сезоната МОРА МОРА МОРА МОРА Морган, Стерлинг и Коуди да добијат шанса и Шелви исто така. Реално Кинг кени ми е моментално загубен..
И најбитно победнилчки менталитет не се наметнува со 1 напаѓач, туку кога ти треба победа ги ставаш керол и Белами на местото на Спиринг и Хендо, е тоа ќе беше добитна комбинација со гаранција.
Честитки за Арсенал, си дадоа 1 гол повеќе од нас и потполно си заслужија победа.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Не ја гледав денес утакмицата, ама од коментарите што ги читам, јасно ми е што се случувало. Истиот муабет како досегашниот дел од сезоната. Само се надевам сеа дека младинците ќе добијат шанса. И така немаме некој избор во нападот.

Без Лукас, Агер и капитенот, тоа е тоа.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
ne znam zosto ama mislam deka ovaa utakmica krivicata vo Keni ne e voopsto. ovaa sezona e prokolnata sezona, ne e samo edna utakmica, ne se nekolku, cela sezona e. 22 stativi mavnati, kaj go ima toa. penali kolku 7-8 promaseni? ubavo rece dzejmi na sky, pola od niv da bea golovi, da gi preracuname bodovite ke bevme sigurni za liga na sampioni.
Keni ovaa utakmica ne zgresi mnogu.. arsenal (sekoja cest si pobedija) bea vo sise 85 minuti.. nemaa ama ni 5 minuti kontrola nad igrata.. bevme agilni, motivirani, zelbata na najvisoko nivo, borbeni...sansi, stativi, penal promasen, uste pobizarno promasena odbiena topka, keli kakov zicer promasi..
kogo da stavi Keni? Kerol? uste na toa uvo spiete? uste ne svakate deka Kerol e devojce i nema nikakov nikakov kvalitet kako fudbaler? se potepavte ovde od objasnuvanje kako Kerol ne bil za ova, za ona, za pasovi, za driblinzi, za sutevi, za nisto ne bil, totalno e invalid kade i da e na teren, osven na nafrleni topki vredel 35 milioni. i toa dokaza deka e tapa za pozcioniranje, tapa e za oset za gol, tapa e vo duel igra i tapa e vo igra so glava.
Keni ovaa utakmica ni pokaza i dokaza zosto Karager sedi cela sezona na klupa. Keni li e kriv sto Ager se povredi?
Bez Lukas, bez Gerard (iako e mivka i koga igra) so takov promasaj od transfer kako Kerol, so eden anemicen Henderson... i pokraj toa kakva igra i zelba pokazaa.. moram da bidam zadovolen konkretno od toj element.
Kayt ovaa utakmica odlicno sorabotuvase so Suarez..

kako i sto rekov pred skoro 10 kola. nervozata pomina, sezonata si ja gledam ramnodusno

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
King Kenny istice da je Liverpul i dalje u igri za 4. mesto, iako je sada u velikom zaostatku od 10 bodova za Arsenalom.
Значи спортски е да се надеваме 10 бода заостануваме со утакмица помалку која ако ја добиеме ке имаме 7 бода заостаток....математички имаме уште 11 кола или уште 33 бода за игра, знам дека шансите ни се многу мали ама ние ги изигравме сите дерби ни остануваат утакмици со условно послаби екипи ако воопшто има слаба екипа во лигава, Арсенал покажа оти е ранлив сезонава, знам оти сме сите разочарани но ајде да почекаме уште 2-3 недели па тогаш ке станат појасни работите околу сето ова бидејќи ако Арсенал направи тогаш еден кикс а ние да победиме одма идиме на 4 бода заостаток што секако е и тоа како достижно....секако ова е само математика ќе видиме како ќе биди во пракса, целта ми беше да кажам оти сепак не треба да се предадеме​

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
^ Ќе беше еден од најубавите голови сезонава да влезеше.

Патем, смешното промашување на Кели убаво ви ја сумира цела сезона.

Не надигравте, извојувавме ‘грда победа‘, но не нарекувајте не гзлари, ако една утакмица се испромашите, немате среќа, но вие константно имате катастрофална реализација, и тоа повеќе не е работа на среќа/несреќа.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
доволна е само една реченица за денес... ливерпул едноставно немаше среќа. то е се...
а нека ми кажи некој од каде кајт пеналџија? не е адам поарен?
сега е идеален момент во тимот да се вклучат стерлинг, коуди, морган, адорјан, робинсон, флано, а од в година со еден напаѓач плус и со овој тим И ТРО ФАЗЛА СРЕЌА на титула!!!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Зарем не требаше досеа да ми мине нервозата бе?:(

Само една реченица.....

Утакмицата е реалната слика за нашава цела сезона, или подобро речено Хајлајтси од тековната сезона!:facepalm:

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Нема што овој пораз и не би бил толку страшен ако ги добиевме Блекбурн,Свонси, Волвс на Енфилд. Тука отиде 4тото место а не со Арсенал или Јунајтед. Да ги заебеш сите дерби утакмици а да ги добиеш послабите екипи пак ќе бидеш блиску до топ 4. А ние неможеме на домашен да тепаме против 15-20 место екипи па ќе дојде Арсенал и Јунајтед и очекуваме победа... Се дур се почиња со 1 напаѓач кој како сака ќе си зима бодови тука.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Пак овај пост го пишувам во полу-алкохолизирана состојба но пак тоа не го намалува значењето на ова што ќе го пишам :D....Премногу ми е криво ова што ќе го пишам ама мислам оти на Кара му помина времето, неќам да бидам толку критичен кон играч кој го дава максимумот на теренот, ја гази секоја педа на Енфилд и на сите гостински терени заради љубовта кон нашиот клуб, никогаш нема да ги заборавам сите негови интервенции во шеснаесетникот и надвор од него, но денеска двата гола ги примивме од него....првиот не го испрати доволно добро Ван Перси, а за вториот тој не се извлече да направи офсајд замка, се надевам оти ќе се подобри и ќе ме демантира, друга работа е Кени....Ќе ве молам како можи некој да плука по Кени кога за него истиот до пред 5 дена беше КИНГ Кени....Значи јас се разбирам оти сме нервозни заради поразот и сето тоа но да плукаш по Кени и сета своја нервоза да ја истураш врз него нема врска.....

S

Stivie G

Гостин
На денешен ден пред 61 година е роден најголемиот на сите времиња во Ливерпул па и во Ангиската Лига -KING KENNY DALGLISH. Нека му е среќен роденденот, да е жив и здрав уште многу години и да дочекаме титула во ПЛ под негово водство и уште некој трофеј.

Еве ви едно видео со неговите перформанси на времето

Kajgana Shop

На врв Bottom