Ja ne sfakam na koja osnova ima tocno 0 pozrtvuvanost u odbranata u vtoriov del od sezonava.
Prviot gol i Skriniar, abe kakvo trpenje radi taktika, sto praese tuka milanco grevot ?! Taka ni u makedonsko prvenstvo ne branat, odma u cevanica idat nema veze so e vtora minuta. Do lani so telo im vlagase u reklami gi gurase, sezonava glej go, dvajca srbi mozokot mu go pijat, vlahovic i lazovic.
Vtoriov gol, vesino i godin, u 86ta minuta so gleanje branat se plasat da napravat start sto e na rab na prekrsok, go ostavaat igracot da se sheta. Godin isto, klasicen kosac na simeone, glej go u vtoro so prai ...
So bolonja prviot gol isto, i red drugi da ne nabrojuvam veke e praen muabetot, prelezherno branat.
Igrata bese prica za sebe, narocito prvo, u vtoro prknaa dadoa 2 gola, steta lukaku se povredi zasto sve idese preku nego, na kraj od nikade imaa sansa za 1-3 ama lautaro prasanje e dali i prazen gol ke dae periodov, mnogu e padnat. Ama sve ova ne me nervira tolku kolku sto me nervira faktot sto nema apsolutno nikakva pozrtvuvanost u odbrana i ginenje za sekoja topka, pristap ko za prijatelska utakmica, da ne se povredat i oni a i da ne go povredat protivnikot. Pa zatoa gi primaat tie golovi be konte sve da ti ebam, avoidable, koa branat so gleanje i bez da startuvaat na topka, aj u sesnaesterec uz var sfakam ama nadvor od 16 u nikoj slucaj, me boli kur i faul i zut i sve, topka ne smee da pomine, tuka se shetaat ko na korzo.
Neka zavrsi sezonava so nadez deka minimum 5 igraci od denesniov roster ke se izgubat od timov uste u prva nedela posle krajot na istata, sve mozam da istrpam ama pickarski karakteri sto ne se zrtvuvaat za dresot sto go nosat nikad, i losa igra trpam, i nemanje talent i sve, ama ova u niedna varijanta ne mozam da go svaram. I me boli kur cie ime stoi na toj dres, ova vazi i za godin i za skriniar koi sezonava mnogu me razocaraa, trpele radi taktika zimi kurov, ne e kriva taktikata sto majmuni gi praat poluigraci ko rahmani i lazovic.