Разликата е во тоа што Икарди пред некој месец плачеше на социјалните мрежи преку отворено писмо во кое го учеше светот за некаква „вистинска љубов кон Интер“, за тоа како одбивал многу понуди само за да остане во Интер, понуди кои не се одбивале. Играл повреден и со болки, само затоа што „еден бил Интер“. Ако е Интерист во срце никад нема да ИНСИСТИРА на трансфер во Јуве, па дури и кога неговиот IQ не може да сфати дека курвата ја поеба цела работа, јавно пред цела Италија му ја закопа кариерата во „неговото семејство Интер“ со 2-3 реченици.
Не сум очекувал никаква лојалност од него никад, ама кога одби да игра за Интер, пошто пази, бил навреден ради одземање на капитенска лента, од тогаш јас лично го избришав. И тогаш покажа колку го боли курац за клубот. Затоа ја не би прифатил никаква понуда од Јувентус и би го избришал од фудбалската мапа во следните две години.
п.с. Конте уште кога беше тренер на Јуве, кога збореше за ривалството со Интер, мислам дека рече нешто во стилот „никогаш не вели никогаш“ за можноста во иднина да го води Интер. Не можам да му ја најдам изјавата, ако грешам некој нека ме поправи.
п.п.с. Деви, Марота ништо не избрза, сигурно не е толку глуп. Тој само го кажа тоа што цела Италија, т.е. цел свет го знаеше, дека Икарди е минато за Интер.