Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
Даде, зашто инаку да одеше во горен лев агол сигурно ќе ја фатеше и ќе го пофалеше... Не ти е ова тенис... Топката не одеше во телото, слободно пушти си го пак клипчето, и зголеми сликата, доле десно имаш едно копче ;) Edit: Грдо е клипчето, најди кај што има камера од позади.
Иди бе учи менаџмент, не умарај за спорт. Те нема 20 години пошо го хејаш Интер дека не се добри (ебате навивачот уз пат) и доаѓаш сега ми трубиш дали било на среќа или не. Ете ти клип погоре, шутира Дестро топовски и го гаѓа Ханда у рамо/фаца. Јбг, така се погоди, далеку е од Господ ради одбранава.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Еве ја изгледав два пати по твој налог. Објасни ми како не е на среќа одбранава? Глава му искрши, глеј го Ханда кога станува како не знае кај тера, зашеметен е.
А бе другар, остај го инаетот на страна што го имаш кон Ханда, и отвори малце очите, изледа имаш проблем.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.374
Поени од реакции
11.834
стефане, појма немаш брат.
Го скапа цицање како ханда примил гол со фиорентина , демек не се замарал нз штп... а топката секако влегуваше во голот.и сеа проблемот ти беше оти одел и не се фрлил со глата встатива дасе искрши.Оти тогаш не велеше дека играчот од фиор шутнал на среќа, или дека ханда немал среќа што топката така се одбијала со такво ефе за да заврши во голот? Точно да, дестро не ја погоди најдобро т.е му даде шанса на ханда да одбрани ама ХАНДА ОДБРАНИ .Што требаше да се случи да ја погоди дестро вчош и овај да ја фати па така да те задоволиме?

МАНЧИОВ НЕКА УМРИ , ЖИТИ СЕ.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Не го вреѓајте богот на тактиките Мансио ќе ве мољам.

Кој сака кладба у пивац дека Љаич ќе грее клупа следна утакмица пак?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Не го вреѓајте богот на тактиките Мансио ќе ве мољам.

Кој сака кладба у пивац дека Љаич ќе грее клупа следна утакмица пак?
Па нормално да го одмори, ротација на састав. :D

Шала на страна го приметува некој какви ебење потези има Кондогбија? Кине со топка, гради, дрибла, смирува ко од шала. Млад е уште и прави по некој избрзан потег и глупи стартови врз играчи но ако не го шитнат за сезона-две дечково ќе босува на терен. Искуство му фали а тоа ќе го добие со редовна игра.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Се извадивме на крај ама 3те бода се најважни.

Во кратки црти:
Одличен Ханданович, солидна одбрана, лош Мело, Кондогбиа и Брозович беа добри, Перишич слабо, Иакрди се извади со голот Љаич во комбинација со Јоветич би бил уште поопасен.

Без разлика на лошата утакмица, Мело ке недостига против Рома.

Медел ке биде во комбинација со Рома?

Потребен е еден таков играч, посебно во дерби натпревар.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
стефане, појма немаш брат.
Го скапа цицање како ханда примил гол со фиорентина , демек не се замарал нз штп... а топката секако влегуваше во голот.и сеа проблемот ти беше оти одел и не се фрлил со глата встатива дасе искрши.Оти тогаш не велеше дека играчот од фиор шутнал на среќа, или дека ханда немал среќа што топката така се одбијала со такво ефе за да заврши во голот? Точно да, дестро не ја погоди најдобро т.е му даде шанса на ханда да одбрани ама ХАНДА ОДБРАНИ .Што требаше да се случи да ја погоди дестро вчош и овај да ја фати па така да те задоволиме?

МАНЧИОВ НЕКА УМРИ , ЖИТИ СЕ.
Фала му за тоа, ни донесе три бода, муабетот ми е дека тоа не беше класа одбрана или не знам што, него дека на среќа ја одбрани. Ме разбираш што сакам да кажам? Исто како некој фудбалер кога ќе даде Инзаги тип на гол, ќе се одбие топката од него и ќе влезе во гол, ај да речам дека тоа е еврогол ако не. Значи не го ругам Ханда за денешниов меч или ради тоа со Фиорентина, него сакам да кажам дека не беше одбраната КЛАСА или нешто WOW, него само случајна. Али кој ги ебе, три бода си се три бода.

D

Darko_ufo

Гостин
Сам себе си се цитирам ама што да правиш до лепакот е...

Поентата е ако има Манчини малку поголеми муда иксот ќе го стави во горен лев агол и против Рома ќе излезе со Љаиќ, Јоветиќ, Перишиќ и Икарди, сепак мора да се искористи послабата одбрана. Доволни се Медел, Муриљо, Миранда и Кондогбија за да примиме 2 гола ама да дадеме 3 :P

Ќе биде најголема пичка ако иде свесно на X

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.674
Поени од реакции
796
@Stefan-kobe

Не разбираш бе пријателе, пола форум ти кажува, ама џабе. Го хејташ Ханданович цело време, едноставно те иритира човекот, колку и да не сакаш да признаеш. Кога не одбранил - не чинел(не трчал да ја фати демек), сеа кога ја одбранил - пак не чинел пошо „на среќа“ ја фатил. Се додека одбранил - добар е. Освен киксот со Фиорентина за пеналот, друг кикс нема, баш екстра брани. Така да, дај жити се одмори не малце околу него.
Околу Пипо Инзаги, такво чувство за гол ретко кој напаѓач имал. Не е на среќа ако на секоја утакмица топката се одбива од тебе и влага у гол (ко што ти опишуваш). Типот едноставно имаше неверојатен сенс да процени кај ќе се одбие топката или кај да постави нога...
Умешност е фудбалер да знае која му е силна страна (пример: Бироф со глава, Мартинс - брзината, Ибрахимович - све! :) ) па така и Пипо, знаеше кај да се најде у прав момент. End of discussion.
Околу фацата и нивото на антипатичност, не коментираме.

Кондогбија игра ли нешто? Ако не направеше Мело црвен, он печен беше. Искрено, ја го хејтам уште од пријателските летово, а и по странски форуми и спортски портали гледам го пишуваат како евентуален флоп. Ваше мислење? Освен дека е млад (и Кова и Кутињо беа млади) и надежен. На ниедна утакмица не двоеше сезонава, мислам дека и Гнокури или како и да се вика онаа другата мрња исто ќе изигра. Мене мерак не ми прави, и по оценките што ги добива е просек. Искрено по не знам кој пат ќе кажам дека 40м (со бонуси) не вреди пријателов. Млад е и уште се адаптира, па оставам 20% шанса за демант.

Него со Манчини што праиме? Приметивте дека вчера со 10 играчи боље изигравме? :) Ги плетка играчите, се гушат меѓусебе, тупат... Он е еден од ретките што може таква тактика да извади.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
По 987 пат, овој пат последен, не реков дека не ја одбрани Хандановиќ него дека не беше тоа светска класа одбрана и не треба да го дрвите дека е Господ пошо одбраната беше случајна. Не беше он крив за тоа, АМАН, така се погоди ситуацијата, топовски шут во него, тоа е тоа. На Дудек против Милан ти текнува? Тоа е тоа, Шева го погоди од у рамо и искочи топката надвор. Значи не го хејтам ја Ханда у ситуацијава, најискрено, само зборам реално...

Кондогбија е добар, а допрва очекувам подобри игри од него. Него кој тоа збореше дека Перишиќ е флоп? :icon_lol: Т.е. пола од овде збореа така али нема везе. :D

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.674
Поени од реакции
796
Еве, јас сум прв да збориме и спориме за Перишиќ. А не е флоп? До сега игра ко што треба? Голот вчера на Икарди беше? Или на Љајиќ? Голот со Палермо на Перишиќ беше? Или повеќе на Бијабијани? Ми ја сфаќаш поентата...

Ако некое од засилувањата се покажа тоа е Јоветиќ, па после двајцава у одбрана, иако не се уиграни и имаат по некој кикс. После следи Мело, па идеме на Перишиќ, Кондогбија...

Види вчера оценки, после Мело кој има 5ка ради црвениот, следат Перишиќ и Кондогбија со 5.5 рејтинг. На Перишиќ не му ја игра позицијата овој мајмунов, па затоа не може да дојде до израз. Факт е дека има квалитет, ама уште си стојам на ставот дека не вреди за 20м. Дигнавме џева ко кујзнае кој да доаѓа, цело лето си игравме иде-не иде.

Ретко лоша игра имаме, 10 дадени гола на 10 утакмици... Икарди the friendly ghost... Шанса немаме направено, една акција кажете сезонава која ја памтите и е гол од игра, ама онака баш изигран? Тешко прашање...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Џабе ќе коментираме за цените на играчите, тие се, не само за нашите играчи него општо за секој ебан играч се плаќаат превисоки цени.
Сите се сложивме дека 40 милиони за Кондогбија се многу. Па пред 10 години за едни Виера и Макелеле се плаќаа багатели од 10тици милиони евра.
Моментално Кондогбија не игра лошо, не игра ни којзнае колку добро ама е далеку од некаков флоп. Барем во одбранбените задачи е перфекција, не знам баш колку му одговара ваков тип на фудбал со фудбалски (со топка) неинтелигентни играчи како Мело, Гуарин и Медел. Летоска со Ковачиќ и Брозовиќ баш добро комбинираа.
Задњиве утакмици почна и нервозно да делува па праи глупи фаули и џабе трупа безпотребни картони. Се гуши Кондогбија во овој неорганизиран и дефанзивен пристап, не дека е креативец како Пирло ама па и не е деструктивец ко Медел или Мело. Со покреативна и по фудбалски писмена средина ќе функционира топ.

Од Перишиќ ако очекувавте дека сме го земале Ди Марија или Санчез, се лажете самите себеси. Тоа се очекува од Перишиќ, играње напред назад, да покрива поголем дел од теренот и на контри да се бара... ако може и сам да повлече. Сега за сега не е воопшто лош, 3-4 утакмици ги играше на нова позиција позади напаѓачите, последниве 2-3 утакмици ги игра на неговата позиција крило и добро се снаоѓа.

Може да се каже дека Манчини уште ја бара добитната формула, 10 нови играчи дојдоа летово не се уште уиграни, не губиме бодови, прво место сме а веќе изигравме утакмици со Милан, Јуве и Фиорентина, остануваат уште Рома, Наполи и Лацио од појаките.
Сега за сега добро тече сезоната и покрај лошата игра... ако ништо друго барем е профитабилна.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
Перишиќ за овие утакмици до сега има претрчано колку цела екипа на Интер во претходните 4 години. Не е се во головите и асистенциите... Перишиќ игра одлично, немам никакви замерки за неговата игра. Немој брат со тие оценки, за мене тоа е ноторичка глупост. Еј овој имаше 5.5, оној 6.2, трет имал 7.3 зашо прднал два пати повеќе од другиот.

Икарди е стварно слаб сезонава, тука нема муабет, се надевам дека овој гол вчера ќе му биде добар буст за останатиот дел од сезоната.

Јас не реков нигде дека имаме некоја препознатлива и доминантна игра со која ги мелеме своите противници, али мислам дека малце и се претерува од одредени фанови. (не само овде него општо)
Да бидеме реални скоро цел тим ни е нов, не е ова ПЕС па ајде си ги купуваш играчите кои ги сакаш и одма почнуваш да мелеш се пред себе. Има слабости, има и добри работи, али бодовно гледано според мене стоиме ОДЛИЧНО. Единствен кикс е она со Палермо, мораше да ја добиеме таа текма, ебате пинбол голот што го примивме. :yid:

Се надевам дека што побрзо ќе се уиграат и дека ќе гледаме далеку подобри партии од Интер во иднина.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Зависи што очекувате од Кондогбија... Мене ми ги исполни очекувањата, штета ете што на Манчини тактиката е да се гушат у средина како евреи...

Платен е 32 милиони, секако нема да изгубиме од него...

Kajgana Shop

На врв Bottom