Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Манчини е сериозно заинтересиран за фудбалерот на ’нероатурите’ за кога веќе спремил понуда од 30 милиони евра, пренесува „Газета дело Спорт“. nesto tocno ?
Се е точно.

Мартин *

Пацини, нема друг.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
samo da ti pokazam kolku ti se glupi videata.... ;)
Дете од прееска те читам и навистина не сакам да ти кажам пошо ќе те навредам,ама морам.
Ти си глуп.

Споредуваш Малдини,Гатузо со Занети.
Значи сите тројца се легенди,не викам не,ама Гатузо бе го сметаш за најјак средишен играч на свет бе ало,мислам нема логика.
Навивачки ко навивачки океј е тоа,ама освести се,секој што те чита ти се смее.
Малдини ќе се повлечеше на време од Милан ако знаеше дека не може да се носи со далеку помладите противнички фудбалери и далеку поснажните.
Немаше да доживее на негова последна и воедно опроштајна утакмица да биде исвиркан од цела трибина со ватрени навивачи на Милан,да го омаловажуваат како највечи кретен у света и да плукаат по се она што го постигнал за клубот.
Згора на се,му извадија и парола во стил не го заслужуваш дресот,огледај се на Барези или така нешто беше,мање битно,ама мислам дека сфати што сакам да ти доловам.
За да не го доживее тоа,требаше да постапи како Раул кога си замина од Реал.
Виде дека го газат годините и не можеше да го дава максимумот за Реал,си потпиша за Шалке,но остана во добри односи со цела управа на Реал,дури и со навивачите.
Поентата не ми е истото да го стори и Малдини,туку фино лепо без трошка напор можеше да си добие директорско место во Милан.
А сега кога ќе отиде на стадион нема да може да се сврти накај трибината на Курва Суд и да ги поздрави како што треба,пошо го избрукаа ненормално.

Тоа е разликата меѓу самите клубови,навивачите и играчите.

Ниедна титула нема поголема вредност од ПРАВДАТА и ЧЕСТА.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.465
Мојот капитен е маж (кој може да поднесе пораз); Тој НЕ
ne be nema vrska so porazi... ;)
--- надополнето: 30 мај 2012 во 14:01 ---

deka nema drug igrac sto igral so pogolemo srce na teren????? deka uvek dava 200% od sebe??? Deka i pokraj nemanjeto nikakvi tehnicki sposobnosti sepak uspea da stane eden od najdobrite midfilderi vo istorijata?? deka igrase i so srksena raka?? deka sakase i za bez pari da igra za milan?? ova ti se islisni komentari??? ne me sfakaj pogresno znaci zaneti e legenda edna od retkite...ali nemoj so vakvi sporebi..baska ako go sporeduva veke so nekoj neka go sporedi so maldini ( ako voopsto moze) :)
Ова 200% дава од себе изглеа кога ќе треба да фати некого за врат, друга логика од ова 200% не гледам...
Глеј сеа убаво да ти објаснам. Ете ги ставаме Занети и Малдини во ист кош, на исто рамниште, прави легенди, кои засекогаш ќе бидат запаметени во историјата на фудбалот ( тука тргаме на страна исвиркување, претрчување, ова она).
Ама Гатузо да го споредиш со Занети бе??? Малоумен муабет е тоа, искрен да бидам, неможеш некој тепач да споредуваш со прав спортиста, џентлмен (а во некои случаи и пејач :D ). Занети кога го доби црвениот картон кој мислам дека му беше единствен у кариера или втор, не сум сигурен, му даде чесно рака на судијата и си излезе, а Гатузо еве на пример нека ти текне во сезоната 2009/2010 кога ви мавнавме покер (0-4), кога Гатузо доби втор жолт-автоматски црвен тргна да го тепа судијата и покрај тоа што стартот му беше за три години затвор и две условна без можност за помилување. Така да немој да мешаш баби и жаби, фактите говорат.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Ова 200% дава од себе изглеа кога ќе треба да фати некого за врат, друга логика од ова 200% не гледам...
Глеј сеа убаво да ти објаснам. Ете ги ставаме Занети и Малдини во ист кош, на исто рамниште, прави легенди, кои засекогаш ќе бидат запаметени во историјата на фудбалот ( тука тргаме на страна исвиркување, претрчување, ова она).
Ама Гатузо да го споредиш со Занети бе??? Малоумен муабет е тоа, искрен да бидам, неможеш некој тепач да споредуваш со прав спортиста, џентлмен (а во некои случаи и пејач :D ). Занети кога го доби црвениот картон кој мислам дека му беше единствен у кариера или втор, не сум сигурен, му даде чесно рака на судијата и си излезе, а Гатузо еве на пример нека ти текне во сезоната 2009/2010 кога ви мавнавме покер (0-4), кога Гатузо доби втор жолт-автоматски црвен тргна да го тепа судијата и покрај тоа што стартот му беше за три години затвор и две условна без можност за помилување. Така да немој да мешаш баби и жаби, фактите говорат.
ja nikad ne gi sporediv... :) ne ni mozat da se sporedat...toa mi e i muabetot... :)
--- надополнето: 30 мај 2012 во 18:15 ---
Дете од прееска те читам и навистина не сакам да ти кажам пошо ќе те навредам,ама морам.
Ти си глуп.

Споредуваш Малдини,Гатузо со Занети.
Значи сите тројца се легенди,не викам не,ама Гатузо бе го сметаш за најјак средишен играч на свет бе ало,мислам нема логика.
Навивачки ко навивачки океј е тоа,ама освести се,секој што те чита ти се смее.
Малдини ќе се повлечеше на време од Милан ако знаеше дека не може да се носи со далеку помладите противнички фудбалери и далеку поснажните.
Немаше да доживее на негова последна и воедно опроштајна утакмица да биде исвиркан од цела трибина со ватрени навивачи на Милан,да го омаловажуваат како највечи кретен у света и да плукаат по се она што го постигнал за клубот.
Згора на се,му извадија и парола во стил не го заслужуваш дресот,огледај се на Барези или така нешто беше,мање битно,ама мислам дека сфати што сакам да ти доловам.
За да не го доживее тоа,требаше да постапи како Раул кога си замина од Реал.
Виде дека го газат годините и не можеше да го дава максимумот за Реал,си потпиша за Шалке,но остана во добри односи со цела управа на Реал,дури и со навивачите.
Поентата не ми е истото да го стори и Малдини,туку фино лепо без трошка напор можеше да си добие директорско место во Милан.
А сега кога ќе отиде на стадион нема да може да се сврти накај трибината на Курва Суд и да ги поздрави како што треба,пошо го избрукаа ненормално.

Тоа е разликата меѓу самите клубови,навивачите и играчите.

Ниедна титула нема поголема вредност од ПРАВДАТА и ЧЕСТА.
jas nikad ne gi sporediv poso nemozat da se sporedat... :) toa mi e i poentata...i toj i toj se legendi bez razlika na se.... i dvajcata se sinonim na pravi fudbalski dzentlmeni...i dvajcata se sinonim edniot za milan drugiot za inter ja samo replicirav na Marso poso stvarno glupi sporedbi on napravi so slikite... :) za vas najgolema fudbalska legenda e zaneti...za mene e maldini i do utre mozam da pisuvam a i vie isto toa nema nisto da smeni.... I tocno nema niedna titula pogolema vrednost od pravdata i cesta...nesto sto maldini nikad ne go izgubi... ;)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
ja nikad ne gi sporediv... :) ne ni mozat da se sporedat...toa mi e i muabetot... :)
Izvini vaka drugarche shto vi se mesham vo fan klub inter, ama Maldini so zaneti ne mozhe da se sporedat. Maldini sekogash bil igrach i navivach na Milan, ushte na 6 godini na prviot trening za klubot, pa se do penzioniranje ne oblekol drug dres. vashiot zaneti igral za drugi 2-3 ekipi pred da dojde vo inter, a sigurno ako mu dadat pari od x-factor italiano, ke odi damu da bira talenti za peenje i zhongliranje.. ajt pozdrav!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Имаше изјава дека ќе се насочел кон Примавера тимот.
Беше постојано на примавера натпреварите изминатава година, а си најдов и цитат кај што спомнав едно негово интервју:
А Паолило го прашаа пред 2-3 недели, дали сака да биде тренер на Примавера и одговори: Паа не знам, ќе видиме...
Мислев ќе изненадат со него, али тешко, пошто е во Телеком и Интер, можда понатака Морати ќе го стаи 1-2 сезони :)
Изгледа дефинитивно ќе иде таму...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Personal information
Full name Paolo Cesare Maldini
Date of birth 26 June 1968 (age 43)
Place of birth Milan, Italy
Height 1.86 m (6 ft 1 in)[1]
Playing position Defender
Youth career
1978–1985 Milan
Senior career*
Years Team Apps† (Gls)†
1985–2009 Milan 647 (29)
National team
1986–1988 Italy U21 12 (5)
1988–2002 Italy 126 (7)

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Значи имаме нов CEO, во клубот на местото на тој ФФП-човекот. И тоа е професионален спортски, фудбалски менаџер. Тоа не е лошо, воопшто не е лошо. Останува да се види уште каква точно моќ и кои конкретно функции ќе ги има во клубот. Ако е ставен да биде, вистински CEO, како во бизнисот, тогаш тоа ќе биде одличен, одличен потег. Тоа би подразбирало Морати многу да ја намали својата улога во водењето на клубот и да се оттргне од оперативата. Тоа сакам да го видам во клубот, веќе долго време, менаџирање, а таква личност искрено немавме.
Ако е го направи тоа Морати, тогаш тоа може да биде еден од неговите најдобри потези од кога е дојден во Интер. Сите големи клубови функционираат така. Видете Барса само какво чудо направи за 5-6 години. Луѓе ќе го студираат тоа во иднина.
Плус работел во маркетинг сектор, во другите клубови.

А и добро е ова што го потпишавме Страма за 3 години. Тоа значи дека веројатно има проект поставено во клубот и дека му се дава некаква сигурноста на Страма, што би било супер. Ако му се дадат реални цели (да не се бара титула одма) и добро составен тим со играчи за играта што сака да ја постави во Интер, тогаш голем дел од работата каде што грешевме минатите години ќе биде завршена.
Ја имам некое претчуство дека ќе растури типот. Млад, харизматичен, интелегентен, лидер, и плус следбеник на Ариго Саки. Има модерни идеи, кои во Интер не сме навикнати да ги гледаме освен кога Мурињо беше тука.

Малце позитивни работи, барем за мене, после целиот тој Паласио deal. Сеа се зависи од како ќе поминеме со трансферите со ограничени пари. Ако и тука се одработи, јас сум официјално оптимист.
Кога сме кај тоа, ако го донесат Сахин, ако е вистина дека е достапен, тогаш тоа ќе биде дул на годината. Типот неверојатно би одговарал за нас. Дури и не знам друг што толку ќе ни легне а е досапен. Мвила не сум го глеал баш, сеа на Еуро ќе го глеам, Де Јонг хел но, Мудингаи :LOL:.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.754
Беше постојано на примавера натпреварите изминатава година, а си најдов и цитат кај што спомнав едно негово интервју:

Изгледа дефинитивно ќе иде таму...
Си оди од Интер целосно.
Инаку и дефинитивно ќе се гради нов стадион, со кинезиве одлично поминал состанокот

In the morning, executive director and vice president Hu Zhen-Yi met with Moratti and his collaborators. ‘Inter are one of the most famous teams in the world and have tens of millions of fans in China including many employees here at China Railway Construction Corporation. We are available to an all-round cooperation with Inter: in addition to investment projects, cultural projects and Team project (perhaps a campus for young players here?). The construction of a new stadium is a good stating point, a good beginning for bilateral cooperation. Thanks to our joint efforts, we will be able to satisfy the desire of Moratti and to be beneficial of a strategy that gives advantages to both parties.’

Moratti thanked Hu Zhen-Yi and expressed his appreciation for the success of CRCC in the field of construction. ‘The stadium is not my personal desire but also the desire of most of our fans. We focus on projects of cooperation and I hope to work together to achieve common goals.’ The meeting was attended by 15 leaders and general manager Xu Dongkun.

И Sky известија за ова, оооодлично.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.754
Си замина последниот искрен човек од Интер :D
Да, и мене воопшто не ми е мило за тоа ама прашање е и он колку сака да се нафати за нешто што е чекор назад за него со оглед на позицијата која ја имаше до сега во Интер, он се премисли, прво се согласи да остане но најверојатно си оди, 66 години има, фала му за Се и Се најдобро во иднина, што е до Интер он доволно направи во последниве 10 години, само ќе го цитирам што изјави

I have always thought that life, much like the economy, comes in cycles and that is why I would like to inform you that – following the upcoming conclusion of the final stages of the Youth Academy leagues – I consider my cycle at Inter to be at an end.

Инаку новиот гостински дрес еве го

На нетов има мешани критики, мене па ептен ми се свиѓа зашто е сличен на голманскиот на Цезар, посветла варијанта е ама колку да се има прилика како стои на играч, а кај Цезар беше одличен.
Инаку се претпоставува дека поради ова со кинезиве Интер се одлучиле за ваква варијанта, добро е што пркнаа работите на тој план зашто потребни се пари а и самиот факт што ќе се гради стадион мене лично ми е :drk:, едвај чекам да се стапне на тој стадион и да се тргнат од моменталниов.

Kajgana Shop

На врв Bottom