[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] По осум години пауза, македонската фудбалска легенда Дарко Панчев
во понеделникот присуствуваше на попладневниот тренинг на Вардар. Тој од јужната трибина го одгледа тренингот, а по неговото завршување се поздрави со вардаровите фудбалери.
- Осум години наназад не сум бил на тренинг на Вардар. Последен пат кога негов тренер беше Ѓоре Јовановски, а таа година го освоивме Купот. На тренингот во понеделникот бев, пред се, да ги запознаам фудбалерите и да видам со каков квалитет располага нашиот најтрофеен клуб. Не би сакал да коментирам околу она што го видов, но би рекол, Вардар може и мора повеќе - изјави Панчев.
Вашето име се споменува како новиот претседател на Вардар.
- Чекам да се врати Брацо (спонзорот Вујчиќ - н.з.) од Германија и да седнеме да се договориме. Се надевам дека ќе ме има почесто на тренинзите и на натпреварите на Вардар - изјави фудбалерот за изминатиот век на Македонија, кој, истовремено, најави дека ќе присуствува и на утрешниот прв натпревар на "црвено-црните" со белгискиот Розеларе, што се игра на "Градски".[/FONT]