- Член од
- 11 мај 2008
- Мислења
- 3.358
- Поени од реакции
- 7.343
Нема никој да си игра играчки со вашиот клуб, само што бившиот ви газда се заигра малку, мислејќи дека води некој европски великан, а не клубче од приградска населба кое никогаш некој сериозно не го есапел, и ве заглави во гомна. Не си давајте значење повеќе од што треба. Секоја чест за вас најверните, ама се броите на прсти и не преставувате некој значаен фактор.Тоа што никогаш нема да признаете дека сте дупка од клуб моментално и дека со овие потези од минатото па се до денеска го уништивте името на Вардар,никој не ви е крив,па и никогаш нема да признаете дека тој маалски клуб Земун повеќе значи во Србија од Вардар во Македонија.
Не очекувам да признаете,сепак сами сте криви за овој Вардар денеска што е,кој ве ебе.
Прашајте кој е Земун во Србија,ќе ви кажат кој респект го има тој клуб во Србија,бидејќи се и свашта преживеал низ минатото,еве го уште постои.
Не ми се прајте ултра познавачи кој од кој,океј прајте се,не ми смета,ама сами себе се побивате од старт.
Да не ве цитирам сите што сте се ме цитирале,затоа тука ќе пишам се.
Прво,Македонија Ѓорче Петров не ја молеше Треска за да се фузираат,туку газдата на Треска дојде со предлог да се фузираат со нас бидејќи немаа пари да продолжат да се натпреваруваат.
Немаше да ми биде проблем и да играме во четврта лига,мање битно ми е тоа,најбитното ни беше клубот да не згасне,да продолжи да живее,ете тоа и се оствари.
Тоа со фузирањето дојде како кец на десетка.
Комита Ултрас од Хром очигледно не си се распрашал доволно добро кога веќе си бил во Земун и во Белград за да видиш какво мислење имаат за Земун останатите навивачки групи,затоа не ми тролај без врска и не се прави паметен те молам.
Како и да ја вртиме,убаво пиша Клинт,тука се работи за виша сила,па уште се прајте токмаци со сила,Миравци немал пари да плати котизација ?!?
Абе ајде ?!?
Ако немаше пари Миравци зар ќе го победеше Скопје,не можеше да му го пушти баражот,да лапне некое евро повеќе ??
Значи како и да ја вртиме целава работа,виша сила ради тука и нема бегање од тоа,а ако се деси тоа што мислам дека ќе се деси,ќе си ја имате мувата на капата за век и векова.
Ииии да,ве читам тука,Македонија Ѓорче Петров бил маалски клуб.
Ме заболе мене ташаков дали е маалски или градски клуб,дали има титули или нема,тоа ми е најмалку битно,важното е дека вечно ќе постои и нема да дозволиме ама баш никој да си игра играчки со него !!
Работите си доаѓаат на свое место полека полека,старите играчи се враќаат во старото јато каде што припаѓаат,па се гледаме во Втора лига за месец и пол,до тогаш,шпекулации на ниво колку ни душа сака.
Во врска со Миравци, има пари за Прва лига. Никој не вика НЕ, ама за уште посолена сума ќе го отстапи своето место. Ништо ново и веќе видено и во други пофудбалски земји од нашата. Така да не знам што рипате толку кога купувањето места во повисока лига е нормална појава во денешниот фудбал.