Фан Клуб: Вардар

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Тоа што никогаш нема да признаете дека сте дупка од клуб моментално и дека со овие потези од минатото па се до денеска го уништивте името на Вардар,никој не ви е крив,па и никогаш нема да признаете дека тој маалски клуб Земун повеќе значи во Србија од Вардар во Македонија.
Не очекувам да признаете,сепак сами сте криви за овој Вардар денеска што е,кој ве ебе.
Прашајте кој е Земун во Србија,ќе ви кажат кој респект го има тој клуб во Србија,бидејќи се и свашта преживеал низ минатото,еве го уште постои.
Не ми се прајте ултра познавачи кој од кој,океј прајте се,не ми смета,ама сами себе се побивате од старт.
Да не ве цитирам сите што сте се ме цитирале,затоа тука ќе пишам се.
Прво,Македонија Ѓорче Петров не ја молеше Треска за да се фузираат,туку газдата на Треска дојде со предлог да се фузираат со нас бидејќи немаа пари да продолжат да се натпреваруваат.
Немаше да ми биде проблем и да играме во четврта лига,мање битно ми е тоа,најбитното ни беше клубот да не згасне,да продолжи да живее,ете тоа и се оствари.
Тоа со фузирањето дојде како кец на десетка.

Комита Ултрас од Хром очигледно не си се распрашал доволно добро кога веќе си бил во Земун и во Белград за да видиш какво мислење имаат за Земун останатите навивачки групи,затоа не ми тролај без врска и не се прави паметен те молам.

Како и да ја вртиме,убаво пиша Клинт,тука се работи за виша сила,па уште се прајте токмаци со сила,Миравци немал пари да плати котизација ?!?
Абе ајде ?!?
Ако немаше пари Миравци зар ќе го победеше Скопје,не можеше да му го пушти баражот,да лапне некое евро повеќе ??

Значи како и да ја вртиме целава работа,виша сила ради тука и нема бегање од тоа,а ако се деси тоа што мислам дека ќе се деси,ќе си ја имате мувата на капата за век и векова.

Ииии да,ве читам тука,Македонија Ѓорче Петров бил маалски клуб.
Ме заболе мене ташаков дали е маалски или градски клуб,дали има титули или нема,тоа ми е најмалку битно,важното е дека вечно ќе постои и нема да дозволиме ама баш никој да си игра играчки со него !!
Работите си доаѓаат на свое место полека полека,старите играчи се враќаат во старото јато каде што припаѓаат,па се гледаме во Втора лига за месец и пол,до тогаш,шпекулации на ниво колку ни душа сака.
Нема никој да си игра играчки со вашиот клуб, само што бившиот ви газда се заигра малку, мислејќи дека води некој европски великан, а не клубче од приградска населба кое никогаш некој сериозно не го есапел, и ве заглави во гомна. Не си давајте значење повеќе од што треба. Секоја чест за вас најверните, ама се броите на прсти и не преставувате некој значаен фактор.
Во врска со Миравци, има пари за Прва лига. Никој не вика НЕ, ама за уште посолена сума ќе го отстапи своето место. Ништо ново и веќе видено и во други пофудбалски земји од нашата. Така да не знам што рипате толку кога купувањето места во повисока лига е нормална појава во денешниот фудбал.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Zavrsi Sobranieto na FK Vardar. Za nov pretsedatel e izbran Zoran Shishkovski. Delegatskite mesta se dadeni na Grad Skopje. Za 10 dena e najaveno odrzuvanje na novo Sobranie, na koe ke bidat oformeni klubskite strukturi. Najaveni se poveke drzavni i privatni kompanii kako sponzori na VARDAR.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Овој пат за средување ќе го средат Вардар, само колку долго ќе остане тоа така...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ќе беше одлично ако дојдеше Гоко. Ама и Илчо не е лош ( во споредба со Гоко е 0 ) ама е подобар од некој други тренерчиња.
800.000 евра. Вухууууууууууу може слободно, но за 2 лига ни се многу :)
Никако да се враќаме во прва лига на педерски начин. НИКАКО
Илчо 0 ??? освоено првенство, финале куп на македонија. Со просечната екипа на Македонија Ѓ.П. Одличен тренер.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.538
Поени од реакции
29.103
Илчо 0 ??? освоено првенство, финале куп на македонија. Со просечната екипа на Македонија Ѓ.П. Одличен тренер.
Па во споредба со Ѓоко да 0 е !! Наброј ги трофеите на Илчо и на Ѓоко и види кој во какви услови работел и кој е подобар ;)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Па во споредба со Ѓоко да 0 е !! Наброј ги трофеите на Илчо и на Ѓоко и види кој во какви услови работел и кој е подобар ;)
А која година Ѓоко последен пат освоил трофеј и со кој клуб. Лесно беше со поранешниот Ф.К.ВАРДАР да освојуваш трофеи.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
За тие што незнаат Зоран Шишковски е сопственик на градежно претпријатие и се разбира е ставен од страна на власта,клубот најверојатно останува на местото на Миравци со што ке се трансформира во акционерско друштво! Најлошите денови во историјата на Вардар поминаа,сега доѓаат многу подобри денови за Вардар! Следна сезона запад ке пука,идеме на титула!

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Најдобар во Македонската лига ДА ама не се споредува со Гоко...
--- надополнето: Jun 15, 2011 7:22 PM ---
Најдобар во Македонската лига ДА ама не се споредува со Гоко...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
[quote="B.S.M, post: 4194494"
Инаку Марко пишувам како што беше целата ситуација,немам добивка ако лажам,поготово не на форумов,сеа ако не ми веруваш,твој проблем,не можам ништо тука.
И да,Ѓорче е маалски клуб,ме заболе палицава дали е маалски или градски,пишав погоре,не ме интересира тоа воопшто.[/quote]
Океј нека биде така, ама сепак мислам дека воопшто не им дадовте да бираат. Т.е. Шишево беше еден вид на втор тим на Ѓорче и логично беше да им го земете местото :)
Не ми смета што е маалски клуб, знаеш дека покрај Вардар со цело срце си го сакам и маалскиот тим, али не е фер да се ситите на неуспесите на симболот на Скопје, и да се чудите како тоа бил вратен (или па ќе се врати во првата лига според некои шпекулации). Силен Вардар може само да го засили ова првенство. Додека Вардар беше силен секое коло се полнеа стадионите ширум македонија, се создава голем набој. На крај краева да не беше Вардар јак пред три години, немаше ни Блашко да се исфорсира толку па ќе ја немавте таа една титула;)
И сватете дека ние (како група) немаме нешто многу со доаѓањето на градот Скопје во Вардар. Моќта е во власта, си прави што сака, нема тука многу што да полемизирме. Со тоа нашиопт став сигурнио нема да се смени. Сеуште сме аполитични и АНТИ ФФМ:cool:

Член од
15 јуни 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
И официјално Илчо е нов тренер на ФК Вардар и најавен е годишен буџет од 800.000 илјади евра кој ќе го обезбедат ПУИГ, ЕЛЕМ, МЕПСО и градот Скопје.
Ако ја земеме во предвид моменталната состојба во клубот на сите нивоа, мислам дека ова е добар буџет за оваа година. Средувањето на сите структури во клубот ќе чинат доста средства. Се радувам на новите промени и амбиции во клубот. ПОДДРШКА.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Ajde konecno ubava vest za site.. VARDAR e SRCETO na MAKEDONIJA..

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Па 7 години чекавме,малце да не беа! Конечно и за нас малце радост,редно време беше,само замислите го градски пун(32 000) и ние на запад водиме навивање уффф!Се разбира ова ке се деси коа ке дојде јака екипа,како на пример лани што дојде Ливерпул кога играше со Работнички!

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
А која година Ѓоко последен пат освоил трофеј и со кој клуб. Лесно беше со поранешниот Ф.К.ВАРДАР да освојуваш трофеи.
nemoj da izigravas javna budala ovde ziti se! Gjoko e najdobar makedonski trener,trener sto rabotel so uspeh vo nekolku fudbalski prvenstva(bugarija,srbija,grcija,japonija,azerbejdzan),covek so ogromno iskustvo,seuste nanadminat selektor na reprezentacija na makedonija,covek koj samo da se pojavi vo vardar,na tribini ke imas + lugje na utakmica samo radi nego.covek koj ima odbieno ponuda od 500 000 dolari od stranski klub,samo zaradi toa sto USNO veti deka ke go vodi vardar pred desetina godini,bez nikakov potpisan dogovor!!! znaci samo na ZBOR,NA COVECKI ZBOR!
Gjoko e ikona na fk vardar! ili si teska neznalica,ili si mnogu mal za da zboris za nego! toj Gjoko doprinel vardar da go nosi epitetot najtrofeen makedonski klub,a ti i sekoj vardarec da moze da se gordee i den denes so toa.treba da znaes deka koga Gjoko go vnese vardar vo 1991/92 godina od vtora vo prva jugoslovenska liga,toa bese slavje pogolemo od toa koga vardar ja pomina cska moskva na gradski 2003 godina!
jas neznam koga posleden pat osvoil trofej so nekoj klub(u stvari znam,vo azerbejdzan osvoi titula ako ne se lazam so "baku",),a tebe i site sto mislat kako tebe ve prasuvam,sto ne osvoi posle Gjoko nekoj trener so vardar nesto priblizno na negovoto(imase 10tina treneri posle nego vo klubot).
so vakvite postovi kako tvoite samo mi se nadopolnuva konstatacijata sto ja imam vo glava,deka ne zasluzuvate da imate nisto podobro,nauceni ste da patite kako vo poslednive nekolku godini koga vardar go nema nikade,koga selski ekipi dojde vreme da ni se sitat na propagjanjeto.kriteriumot za vrednost na mnogu kako tebe e nula(0),zatoa ne me cudi sto dojde vreme da "vodjite" na komiti potpisuvaat izjavi vo policija deka veke ne se vodji !!!

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
илчо- 1 лига а со македонија ѓп куп освои србинот радмило иванчевиќ
ѓоко- 5 лига и 2 куп
така да не го споредувајте илчо со ѓоко

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
ne poznavam trener sto so "prosecna" ekipa osvoil titula! niedna ekipa vo makedonsko prvenstvo sto osvoila titula ne bila prosecna(barem ne za makedonski uslovi)!

Kajgana Shop

На врв Bottom