Фан Клуб: Вардар

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Па 7 години чекавме,малце да не беа! Конечно и за нас малце радост,редно време беше,само замислите го градски пун(32 000 000) и ние на запад водиме навивање уффф!Се разбира ова ке се деси коа ке дојде јака екипа,како на пример лани што дојде Ливерпул кога играше со Работнички!
32 милиони на градски. like

Следната години мислам дека ќе биде најдобра наша година од 2000 па наваму :) пошо Фудбал ако бидеме јаки бројката иде минимум +50%, исто така верувам дека многу дечки ќе дојдат со нас и на Ракмоетните натпревари ( Партизан, Звезда ) и потоа ќе станат редовни на трибина :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.538
Поени од реакции
29.103
Градот Скопје од денеска и официјално го превзема работењето со нашиот најуспешен фудбалски колектив Вардар. На денешното собрание одржано во хотелот „Стоун Бриџ“, покрај промоцијата новите колективни членови, Градот Скопје и АД за изградба и стопанисување со стамбен и деловен простор, беше назначен и новиот претседател на клубот. Зоран Шишковски раководителот на секторот спорт во Град Скопје во следните 4 години ќе биде прв човек на Вардар.

„Во иднина ќе се заложувам да пронајдеме начин како да се решат финансиските долгови на ФК Вардар“, изјави Шишковски веднаш по именувањето. „Овој тим треба да се менаџира како што му доликува на едно вакво големо име“, додаде новиот претседател. Шишковски потсети дека во минатото како дете бил дел од фудбалската школа на Вардар и дека е привилегија што ќе има шанса на клубот да му ја врати старата слава. „Чест ми е што по толку многу години можам да кажам дека заедно со сите вас ќе го водиме Вардар во нови успеси“, истакна поранешниот кошаркар на Работнички.

Шишковски не можеше да ги потврди информациите дека Вардар следната сезона ќе се натпреварува во Првата лига на местото на Миравци или пак на Тетекс, како што денеска се шпекулираше низ медиумите. Се уште официјално нема потврда за новите спонзорите, кои би требало да влезат во клубот, како и стручниот штаб и играчкиот кадар.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Леле колку сум среќен кога гледам како од мака неможете да издржите па мора да пишете како не ни е срам..
патете сељаци, Вардар тек сега ќе гази, а исто и Комити.
нека трае !!

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
@B.S.M

Ајде сега за крај признај дека сепак и ти си навивач на Вардар, и дека длабоко во душа сакаш да си Комита.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
@B.S.M

Ајде сега за крај признај дека сепак и ти си навивач на Вардар, и дека длабоко во душа сакаш да си Комита.
Да сакам да сум Комита,но Комита како оние од Илинденското востание,а не како вас,обични пешлаци и цела багра шминкери,со чест на исклучоци.
Признав !

П

Паспарту

Гостин
Абе што се замарате со мрсулов, едноставно баталете го...

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
А ние ако сме такви, тоа „Лавови Ѓорче„ што е, Б-ПРОДУКЦИЈА ? И таа твоја маалска дружина е излезена од ЗАПАД бе ПЕШЛАК еден небањат.
Татко ти навивал за Вардар, чичко ти, вујко ти, биле Комити. Заради неколку будали, кои се одвоиле и формирале своја маалска дружина, сега некој копилиња како тебе ќе бидат експерти за фудбалот општо и за Вардар. А цела твоја фамилија навивала за Вардар, цела твоја населба, твоите „воџи“ додуша они сеуште се активни, Брзи доаѓа. ПРОДАДЕНИ ДУШИ, што се продале за пиво и ќебапи. Е тоа е основањето на вашата т.н групација. Како во турско време што некои си ја смениле верата за евтини работи, што ги нарекле ТОРБЕШИ. Така и неколку копилиња неписмени од твојата населба СИ ЈА СМЕНИЛЕ ГРУПАТА. За да ти сега се појавиш и објаснуваш за Вардар.
Тоа Македонија Ѓорче Петров, што е ? Клуб ли е тоа кажи ? Па ми се гади од тие таквите клубови, и таквите дрољи напатени како тебе.

Ти немаш муда за да збориш за Вардар и да го спомнеш светото име Комити, ако те дознаам кој си мрсул еден јас лично у прва прилика ќе те ебам у сред ѓорче на кружниот тек !

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Да сакам да сум Комита,но Комита како оние од Илинденското востание,а не како вас,обични пешлаци и цела багра шминкери,со чест на исклучоци.
Признав !
Лавови на ваква клима не опстојуваат, така да што друго ти останува освен Комита??

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
официјално е ова со Вардар дека останува прва лига?

*мака ми е да ги читам страните поназад

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.397
Поени од реакции
8.520

Сега кога е и официјално:

Со тешко срце му честитам на Комити и Вардар за овај успех, односно решавање на ситуацијата со клубот од финасиска гледна точка .;)

ps.тешко срце оти ни беа ривали и за прв пат со големи букви името на групата и клубот оти овај пат тоа го заслужија се изборија со сите средства за разлика од нас :sleep:

p.p.s.Па уште ако успејат да останат прва лига не знам што да речам освен Браво !!!иако ќе имa потоа мајтапи и пароли ама во втора лига нема кој да ги чита :(

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Шо ќе ви е прва лига, у втора барем парче ќе ги праитe сите...:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
p.p.s.Па уште ако успејат да останат прва лига не знам што да речам освен Браво !!!иако ќе имa потоа мајтапи и пароли ама во втора лига нема кој да ги чита :(
Чекајте де, можее и ние ќе играме во втора лига :D
Ако не ќе ги имате Мајмуни да се тешите заеднички...
Само они ќе наместат се за да влезат, а вие глејте да се вратите пак во прва лига...;)

Kajgana Shop

На врв Bottom