Фан Клуб: Вардар

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Како не се срамеше кога го пишуваше ова пред некое време?
Едно е проширување на лигата, друго е кога некој испаѓа, а некој си купва место односно му го подаруваат местото во прва лига. Тоа беше информација од луѓе кои се/беа на некоја си функција во клубот, како шо разбрав така пренесов, ама од тоа нема ништо.

НЕМОЖЕШ ДА УНИШТИШ НЕШТО ШТО НЕ УМИРА !!

Значи според Вас, едни правила важат за "големите клубови" Вардар, а други за "ебиветер клубчињата" како Пелистер така?
И ако се ова се оствари како што се најавува, за некоја година (или од наредна сезона) сите ќе имат забрана да го победат Вардар затоа што Вардар не умира. И не дај Боже пак да стигните за испаѓање, пак ќе треба некој да не уплаќа котизација за да вие опстаните.
За Миравци читав сегде дека се спремаат за Прва лига организационо и се спремни да вложуваат, ама стигна наредба од Царот... Миравци во втора, Вардар во прва...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
И сега шо? Најјаки сте?
Кога јас би бил навивач на Вардар би се срамел... Клубот во регуларен дел претпоследен на табела, по месец дена државата, градот го земаат го финансираат и наместо втора лига наредна сезона, најдват начин да опстани во прва. Зато можи Вие некогаш сте биле голем клуб, ама со вакви потези покажавте колку сте мали. Најдобро е сите да испаднат од прва лига и само вие да си останите оти нели Вардар е најголем. Со ова уште еднаш се докажа како функционираат работите во нашата држава, тоа што му дозволуваја на Вардар да касни со котизација, да го спасуваат лани, да му простуваат долгови, наместени утакмици... кај нас се преќути а во странство клубот ќе го збришеа. Незнам кој будала би останал во една ваква лига до година, со фаворизирање на еден единствен клуб. Не дека Пелистер е цвеќе за мирисање, кај нас е дно дна ситуацијата, ама и кај нас ако се случеше ова да станиме преку ноќ државен проект, никогаш ама баш никогаш повеќе немаше да се појавам на стадион. И јас сум да имаме интересна лига, да се борат за титула по 4-5 екипи, да имаме екипи во ЛШ, КЕ, ама не е начин ова, државата или нека ги финансира сите, или никој вака апла е.
Ме интересира Комити како НГ како ќе се изјаснат по овој потег, дали ќе плукаат уште повеќе по партиите, федерацијата, државата или сега ќе си ја приберат опашката и ќе си бидат верни послушници.
Поздрав :)
Градот го превзема Вардар. Нешто што и вие долго време мечтаете да го направи Битола со вашиот Пелистер. Која црна држава ја виде ти тука!? Така да не мрсите муда многу! Или само кога Вардар е во прашање, ви претставува проблем, а истиот рецепт веќе е применет кај повеќе спортски клубови низ државава каде посредно ил непосредно помогнале локалните градови или општини (Брегалница, Напредок, МЗТ, КК Работнички, па дури и вашиот РК Пелистер). Шо не се најде тогаш да солиш памет???

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.538
Поени од реакции
29.103
Едно е проширување на лигата, друго е кога некој испаѓа, а некој си купва место односно му го подаруваат местото во прва лига. Тоа беше информација од луѓе кои се/беа на некоја си функција во клубот, како шо разбрав така пренесов, ама од тоа нема ништо.

НЕМОЖЕШ ДА УНИШТИШ НЕШТО ШТО НЕ УМИРА !!

Значи според Вас, едни правила важат за "големите клубови" Вардар, а други за "ебиветер клубчињата" како Пелистер така?
И ако се ова се оствари како што се најавува, за некоја година (или од наредна сезона) сите ќе имат забрана да го победат Вардар затоа што Вардар не умира. И не дај Боже пак да стигните за испаѓање, пак ќе треба некој да не уплаќа котизација за да вие опстаните.
За Миравци читав сегде дека се спремаат за Прва лига организационо и се спремни да вложуваат, ама стигна наредба од Царот... Миравци во втора, Вардар во прва...
Одговорот ти го даде Балкан Експрес.;)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Греота...ако Вардар остане во Прва лига неправедно,на неправедно мислам Миравци го отераат у пичку матер назад у втора лига,ќе си го јадете реметот од кој стигнете,ќе се срамите дупло од што се срамевте до сега и Вардар сепаќ ќе биде црна дамка во фудбалов,поголема црна дамка и од онаа на Победа со местените утакмици,пошо нАли Вардар е фудбалски бренд во Македонија,а фудбалскиот бренд во една држава и да испадне од лига,ќе си има чист образ и достоинство.
Вардар оваа сезона почисто не можеше да испадне,испадна чисто како солза.

Да се разбереме,немам ништо против Вардар,ме заболе курот за сите,ама ова е веќе невиден резил и срам.
Абе мајсторе, како не се најде за компетентен да зборуваш ланското лето кога твоите Ѓорче Петров наместо да почнат од најнизок ранг на натпреварување, со фузијата со Треска почна од Трета лига. Тогаш не ти сметаше што незаслужено скокнавте еден ранг погоре!? Или само кога Вардар е во прашање, наоѓате за сходно да се јавите со рекламации!?

П

Паспарту

Гостин
Епа извини тогаш, каде е тука срамот? Одиме во кафич, немаш пари да си ја платиш пијачката па јас ти ја плаќам, дали во тој случај јас треба да се срамам или ти?

Ако не плати котизација Миравци, тогаш Вардар го заменува, ако не плати и Тиквеш (или кој и да беше), тогаш Пелистер е замената... Не се правете будали без потреба, до вчера се крстевте поради Вардар да ја прошират лигата за да ви опстане (постои) клубот, а сега кога се појавија шпекулацииве со Миравци наеднаш поголеми и од Господ станавте, па почнавте со изјавите "ако Пелистер останеше вака во прва лига немаше да стапнам на стадион". Вие слободно не стапнувајте на стадион, и онака таму одите само тогаш кога Пелистер има каков-таков успех, а најмалку сте компетентни да кажувате дали јас, Петко или Станко треба да се срамиме од ваквата постапка. Јас ќе одам да го гледам Вардар и во прва, и во втора и во петнаеста лига ако треба! Друга работа, јас сум за тоа Вардар да игра во втора лига, онаму каде што му е местото, ама воопшто нема да се срамам и ако испаднеме во трета или пак ако останеме во прва лига. Јас сум против било какви игри со местото на Миравци, но дали сопственикот има пари да игри или не, не знаеме ниту ние, а тешко дека и вие...

На крај, се испопаливте како мајмуни на банана на една обична шпекулација, можам да замислам што ќе се случи ако Вардар во блиска иднина освои титула, ништо чудно да почнете и да се бесите...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Градот го превзема Вардар. Нешто што и вие долго време мечтаете да го направи Битола со вашиот Пелистер. Која црна држава ја виде ти тука!? Така да не мрсите муда многу! Или само кога Вардар е во прашање, ви претставува проблем, а истиот рецепт веќе е применет кај повеќе спортски клубови низ државава каде посредно ил непосредно помогнале локалните градови или општини (Брегалница, Напредок, МЗТ, КК Работнички, па дури и вашиот РК Пелистер). Шо не се најде тогаш да солиш памет???
А градските пари се од на Коце џебот или државни (од џебот на секој смртник во оваа држава)? Мечтаеа неколку мина, бараја помош од општината... Излезе и кажа градоначалникот дека денар ако фрли во клубовите ќе го тргнат од функција.
Брегалница, Напредок, докажи ми дека градот ги спонзорира, МЗТ, Работнички се друга приказна, вака-така испрличија напраја буџети, точно како незнам! РК Пелистер ебан денар нема добиено од општина, јас ти гарантирам ;)

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
А градските пари се од на Коце џебот или државни (од џебот на секој смртник во оваа држава)? Мечтаеа неколку мина, бараја помош од општината... Излезе и кажа градоначалникот дека денар ако фрли во клубовите ќе го тргнат од функција.
Брегалница, Напредок, докажи ми дека градот ги спонзорира, МЗТ, Работнички се друга приказна, вака-така испрличија напраја буџети, точно како незнам! РК Пелистер ебан денар нема добиено од општина, јас ти гарантирам ;)
Oд парите на граѓаните на Скопје. Не сигурно на од тие на Битола. Претседател на Брегалница е градоначалникот на Штип, а на Напредок е пратеникот на ДПМНЕ од Кичево. Што повеќе од тоа?
50те илјади евра од ЕЛЕМ со чиво посредство ги доби Пелистер. Немој бе, друже да ги гледаш работите како ти одговора тебе. Јас не верувам дека ќе најдеш еден навивач на Вардар што се побунил за помошта на ЕЛЕМ за Пелистер.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Од граѓаните на Скопје !!!

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Не сум за на ваков начин да влезе Вардар во 1-ва лига, но за инат на душманите, нека пукнат и да знаат дека Вардар не е играчка! ;)
mi deluvas(e) kako malce poiskusen navivac,ali so vakvi postovi pokazuvas deka si navivacki nezrel.za inaet na koi dusmani drugar,na koi??? na renova,na rabotnicki,na metalurg,na napredok,na sileks...ili na dusmanite sto go unistija vardar!?
vardar sekogas ke ostane najsakan(od svoite) i najmrazen(od ostanatite) klub istovremeno(ova nauci si go dobro),taka e sekade vo svetot so najgolemite iminja vo bilo koj sport.
sekogas ke ima lugje sto ke se raduvaat i sitat na bilo kakov neuspeh,pad na klubot,ama od druga strana najgolem klub ne treba lesno da dozvoluva lesno da pagja kako rezultatski taka i vo bilo koj drug aspekt.
p.s./ da ne bese sive ovie izminati godini vardar igracka nemase da se sluci da dojde do ova deredze! bese vardar igracka i toa od onie kineskite,eftinite...
so demonstriranje partiska sila i mokj kon nekoi nedolzni(vo slucajov miravci ili bilo koj druga ekipa) veruj deka e poteg koj sekoj normalen navivac ne go odobruva!
na kraj kraevi na istive lugje sega sto go prevzemaat vardar im bese klubot ponuden preku nasi clenovi pred izvesno vreme neli?...
izgleda togas ne bea zainteresirani oti ne bea izgradeni gradskite plazi na matnata reka...
--- надополнето: Jun 15, 2011 1:22 PM ---
вистината сите ве боли дека вардар останува во прва лига а сите сакавте да го видите во втора ама нема пукнете душмани
eve jas ne sum dusman na vardar ,a sakav(i sega sakam) da go vidam vardar idnata sezona vo 2 liga! sto e tuka nejasno?
si sozdavate virtuelni neprijateli izgleda...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.538
Поени од реакции
29.103
Па ондак никој никгоо не треба да спонзорира. Според логиката моја нас не смее да не финансира никој. Еве за пример ќе ги земам Макпетрол и Скопска пивара. Пуниш бензин у Макпетрол и автоматски тие пари се твои? Или ако пиеш Кока-Кола ( ја прават во Скопска Пивара ) тие пари пак одат кај Вардар доколку се спонзори... Многу глупави постови напиша за кратко време, а те сметам за доста паметен човек што знае да дискутира али вакви постови не ти се потребни. :)

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Епа извини тогаш, каде е тука срамот? Одиме во кафич, немаш пари да си ја платиш пијачката па јас ти ја плаќам, дали во тој случај јас треба да се срамам или ти?

Ако не плати котизација Миравци, тогаш Вардар го заменува...
a ti sto mislis bi tepale li oni u baraz znaejki deka nemaat pari za kotizacija???...
ne se blamiraj(te)...ova e visa sila razberi!

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
a ti sto mislis bi tepale li oni u baraz znaejki deka nemaat pari za kotizacija???...
се согласувам :)
озбилно вие се лажете сами себе дека Миравци нема пари?? И шо толку прашина кренавте околу шпекулацијата??
Ако веќе доагаат тие спонзори јас викам дека мора да останеме 2 лига. Не сакам на педерски начин да се вратиме...

П

Паспарту

Гостин
Друже, да почекаме сето ова да биде официјално па ќе дискутираме :) Реков уште вчера јас дека сум ПРОТИВ партиски притисок за Вардар да игра на местото на Миравци, редно време е повторно да имаме екипа од тој дел на Македонија, кажав и дека теренот што го има Миравци е 10 пати поквалитетен од оној што го има Вардар во моментов. Јас сум против тоа политиката да биде присутна во Вардар, но за жал така е веќе 15-6 години, поради лакомоста на поединци Вардар дојде на ова дереџе. Дел од нив сега се во собрание или пак се директори и битни личности во некои институции, а клубот го заборавија одма после сместувањето на нивните гзови во фотељите.

Лигата треба да си биде најрегуларна, а од наредната сезона таа да се намали на 8 или 10 екипи.

Пак да повторам, без разлика каков тим ќе имаме, ЈАС СУМ ЗА ТОА ДА ИГРАМЕ ВО ВТОРА ЛИГА!

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
vardar zasluzeno sam si ispadna vo 2 liga,nitu nekoj go namesti od ffm,nisto...
zasto sega bi ostanal vo 1 liga,zasto? pa za koj k** takmicele vtoroligasite? i tie trcale ko idioti,trenirale, patuvale,i tie zvanicno kako i vardar postojat,participiraat vo fudbalskoto prvenstvo...
pa zamislete i vo pelister da vlezese sega politika i da sakaa i oni da ostanat,koj ke ispadnese namesto niv?
pa ova na sto lici,kade e tuka doblesta,gordosta,mashkosta?
ova mu doagja kako da dobies uslov da prodolzis vo naredna skolska godina ,a prethodnata si ja zavrsil so 7 edinici!
na tie sto ja prifakjaat ovaa sostojba so klubot bi gi zamolil neka si go podelat zadovolstvoto sami so sebe sto vardar ke bide vo 1 liga,a siguren sum deka ne ima mnogu sto ne go delime istoto mislenje i cuvstvo!
ps/ vo mkd narod postoi edna izreka/pogovorka koja site ja znaeme a koja odgovara vo segasnava sostojba,ili kratko kazano NI SRAM,NI PERDE!

Kajgana Shop

На врв Bottom