Фан Клуб: Вардар

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Е ова не ми се свиѓа во македонскиов футбал додека македонци со македноци се караат кој се сељаци кој не други ни ја зимаат лигава..обединете се
:pos: Бјанконеро, ПРАВ МАКАЕДОНЕЦ... Опинок. :tapp: Да не сакаш и за Пелистер да навивам?

Вардар е еден... ништо друго не ме интересира...

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Демек, Вардар се сељаци, а?
Кога Вардар ја освојуваше Југославенската лига, Работнички немаа дресови. Арно шо ве зема Трифун, иначе ова време ќе играа само на турнири по мал фудбал, и тоа ако ги викнеа.
Ah ti smesniot.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AFE7E0415910FE44913F50B2EFAF3830
Работнички во изминатите 70 години, откако почна да егзистира, остави траен белег во македонскиот фудбал. Низ неговите редови поминаа голем број познати фудбалери, го тренираа плејада познати тренери, двапати играше во Првата фудбалска лига во поранешна Југославија, беше прв клуб од Македонија кој настапи и во Втората југословенска лига по далечната 1947 година, кога Скопје се' уште мирисаше на барут по завршувањето на Втората светска војна.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ah ti smesniot.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AFE7E0415910FE44913F50B2EFAF3830
Работнички во изминатите 70 години, откако почна да егзистира, остави траен белег во македонскиот фудбал. Низ неговите редови поминаа голем број познати фудбалери, го тренираа плејада познати тренери, двапати играше во Првата фудбалска лига во поранешна Југославија, беше прв клуб од Македонија кој настапи и во Втората југословенска лига по далечната 1947 година, кога Скопје се' уште мирисаше на барут по завршувањето на Втората светска војна.
Е ако де, настапил у Втора лига, а дали е бил прв у прва лига?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Фудбалски клуб со името Вардар во Скопје имало уште од 1911 година, тој клуб бил познат како Вардар Топаана. Денешниот фудбалски клуб Вардар е формиран во 1947 година кога тогашните скопски фудбалски клубови (и воопшто спортски друштва) „Македонија“ и „Победа“ се соедниниле во еден клуб кој го добил името Вардар и препознатливата црвено-црна боја. За времето на сојузната лига на СФРЈ Вардар беше единствениот клуб од Македонија, со што своевидно претставуваше фудбалска репрезенатција на Македонија. Во тие години сите млади и талентирани фудбалери од земјата играа во Вардар, а и целата република навиваше за клубот.

А Македонија и Победа постојат уште пред 1900тата... или тука некаде. :tapp:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
:pos: Бјанконеро, ПРАВ МАКАЕДОНЕЦ... Опинок. :tapp: Да не сакаш и за Пелистер да навивам?

Вардар е еден... ништо друго не ме интересира...
Не викам да навиваш за пелистер и јас навивам за Вардар туку мислам дека малце повеке треба да си ги чуваме македонските клубови:helou:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.823
Ko prvo Rabotnicki ne se seli nigde , ko vtoro za razlika od Vardar za koi navivaat luge od Jurumleri , Kadrifakovo i tako dalje , za Rabotnicki navivaat samo od centar i ima nekolku od k.voda i 2-3ca od Aerodrom
Dojdi na gradski da jades gomna za vardar, a ne ste se piknale u kosot ko picinja. A ko ke vi vikneme TISINA ne smeete zbor da kazete. I daj ziti sve ne kazuvaj veke vicovi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.823
Nisto od Vukelja. Zoran Stratev bil zadovolen so prodolzuvanje na dogovorite na nekoi klucni igraci, a za zasiluvanja se nasocile kon Zunior, Meglenski i Milosevic. Inace Rabotnicki go kupile i Boban Jancevski. Uste ednas se pokazuva deka site PEDERI IGRAAT ZA PARI.

П

Паспарту

Гостин
Nisto od Vukelja. Zoran Stratev bil zadovolen so prodolzuvanje na dogovorite na nekoi klucni igraci, a za zasiluvanja se nasocile kon Zunior, Meglenski i Milosevic. Inace Rabotnicki go kupile i Boban Jancevski. Uste ednas se pokazuva deka site PEDERI IGRAAT ZA PARI.
брат како да очекуваме да дојде вукеља во вардар кога педериве од управа му нудат смешни пари? вукеља има 23-4 години, како што кажав претходно беше еден од најголемите српски таленти и е на почетокот од својата кариера, а тоа значи дека игра за пари. да има 32-3 години и да ја има обезбедено својата иднина би дошол да игра и за помалку пари или пак за љубов кон клубот, а вака... исто така како да дојде јанкер во вардар кога ќе ја сонува платата по 3-4 месеци, а во работнички секој први во месецот ќе си ја става во џеб :) јас сум убеден дека ако во вардар работите бидат нормални т.е. не се доцни со исплатата на играчите нема играч од македонија кој не би дошол во вардар па макар и за помали пари да игра него за педериве од комшии што се.

уште еднаш се покажува бедата на управата на вардар... па пола тим не чини, а они задоволни биле од тимот и ќе им продолжуваат договори :tapp: добро е што го задржаа перендија инаку тешко нас ќе беше. наместо да фрлат некое евро повеќе и да го земат вукеља они се интересираат за милошевиќ кој има 35 години и за мегленски!?!?!?

е со ваква управа титулата ќе си ја сонуваме уште долго време, а со ваков тим и интертото куп ќе биде премија за следната сезона

ОДЕТЕ СИ ПЕДЕРИ!!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.823
U pravo si brat. Nikoj ne e budala da igra za bez pari. Da bese Vardar stabilen site ke go pretpocitaa nego. Pedercinjava go nakupija cel Vardar mozat komotno da se prekrstat vo VARDAR 2. Inace spored mene crveno-crniot dres go zasluzuvaat Braga, Jorde, Savic, Perendija i Despotovski. Definitivno poise se ocekuva od Mojsov, Milosavljev i Emurlahu. No dobar plasman nemoze da se ocekuva od drugite koi mozebi redovno ako zemaat plata bi igrale podobro.
Intertoto e maksimum od ovoj sostav. Patem timot osven Kostovski (koj e pred vratite na OFI) ne postoi nekoj drug klasicen napagac. SRAMOTA.

VARDAR VO SRCETO ZASEKOGAS

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.823
Комити знаме,
на запад веат
и песна пеат,
и песна пеат,

Знамето наше
во две бои,
црвено-црно,
на запад стои

Црвената е,
во крвта врела
за МАКЕДОНСКИ
градови и села

А црната е,
за тој што жали,
за ГОЦЕВИТЕ идеали

Вардар ле,але,алеа,ле,але
Да живее Вардар иМАКЕДОНИЈА!!!!!!

П

Паспарту

Гостин
U pravo si brat. Nikoj ne e budala da igra za bez pari. Da bese Vardar stabilen site ke go pretpocitaa nego. Pedercinjava go nakupija cel Vardar mozat komotno da se prekrstat vo VARDAR 2. Inace spored mene crveno-crniot dres go zasluzuvaat Braga, Jorde, Savic, Perendija i Despotovski. Definitivno poise se ocekuva od Mojsov, Milosavljev i Emurlahu. No dobar plasman nemoze da se ocekuva od drugite koi mozebi redovno ako zemaat plata bi igrale podobro.
Intertoto e maksimum od ovoj sostav. Patem timot osven Kostovski (koj e pred vratite na OFI) ne postoi nekoj drug klasicen napagac. SRAMOTA.

VARDAR VO SRCETO ZASEKOGAS
ете им уште една огромна грешка... костовски кој е млад,надежен играч, најдобар играч во нашава лига според мене,уште сега го пуштаат во странство и што е уште пострашно за ‘‘мочани‘‘ 80 000 евра :tapp: управава да имаше барем грам мозок во последниве 5 години ќе собереше 10тина милиони евра од продажба на најдобрите играчи

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.823
Toa e be brat kolku pari tolku muzika. Eh sto stana so Makedonskata gordost. Sega ke si ide Kostovski i koga ke vidis za nekoj mesec potpisal za Rabotnicki. I posle stanuva zvezda i go sitkaat za miljonce. Toa ti e so ovaa uprava odime kon propast

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Za zal taka stojat rabotite vo Vardar
I jas iako navivam za Rabotnicki sakam da se sredat rabotite vo Vardar
I ligata da stane pokvalitetna i da gledame malku domasen fudbal,a ne samo megunaroden.Pozdrav

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ни еден квалитетен играч од надвор нема да дојде во Вардар само 5 минути да го информираат за тоа што се случува во клубот. Тоа за играчите што го спомнавте навистина е срамота, се пуштаат децата за 70-80.000 евра во смешни клубови и првенства. Тоа во превод значи дека се работи за ситна корист на некои луѓе. Потребни се нови луѓе, не кажувам некоја новост, сите тоа го знаат. Пред малку читав за тоа дека Звезда потпишала договор за спонзорство со ЈАТ и тој им е 10ти или 11ти спонзор. Никој нема да го спонзорира Вардар додека се матни работите и додека го водат сомниелни типови. А сигурен сум дека ако во Вардар се постават работите на здрави нозе тогаш најсилните компании во државава ќе вложат во Вардар затоа што сепак се работи за националната гордост.

Вардар треба да биде силен финансиски како прво, а со тоа во него ќе можат да играат најдобрите играчи од домашното првенство, нашите најдобри интернационалци кои се при крај со кариерите и неколку квалитетни странци. Таков Вардар сакам да видам и тоа што поскоро. Само прашање е како да се расчисти со овој отпад што се насобра во изминативе години...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Јас знам какви луѓе има во поширокото раководство на Вардар, а за потесното можам да замислам. Вардар никогаш нема да биде она што некогаш бил, бидејќи во него се втемелени безброј луѓе кои сакаат да профитираат. И тоа е така децении наназад, само што славата која
Вардар ја стекна на средината на минатиот век, и со далаверите на Џаро е сеуште очигледно доволна за Вардар да биде жив во прва лига.

Има безброј бизнисмени кои сакаат да вложат во Вардар, јас лично знам неколку и тие не го прават тоа затоа што знаат дека нивните пари нема да се искористат квалитетно туку ќе пополнат нечиј џеб.

Доколку некој не го купи ФК Вардар и го стави под свое и сам да решава за се` Вардар само ќе тоне. На пример, некој бизнисмен од пичке си матер од Аустралија кој навивал како дете за Вардар, одвои милиони евра, го присвои, избрка се` од дирекција и постави тројца способни луѓе... Вардар ќе процвета за една сезона и ќе го гледаме во борба за Лига на шампиони. Гарантирам со живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom