Фан Клуб: Вардар

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Деби погодок на Ѕверот Огбона?
Иначе кој е таму, ако има некој таков и ги гледа мечевите... дајте известете ме како игра Огбона?

Член од
25 август 2011
Мислења
93
Поени од реакции
285
Почнуваме најскоро акција за промоција и уписи во младинската школа по училиштата во сите општини во Скопје. Инаку, имаше пред неколку месеци агенда за ова која се одложи заради регистрацијата во АД, која агенда беше дополнета со некои предлози и сугестии што ги имаше на овој форум. Не се сеќавам од кого точно беше, да му се заблагодарам за сугестиите што дел беа прифатени за начинот на рекламирање и слично.
Од тие причини брзаме да ги завршиме сите потребни процедури и со помошното игралиште за да личи и да се знае кај тренираат фудбалерите на Вардар од сите категории. Се надеваме дека ќе успееме во овој проект како еден од поголемите за оваа година
Точно е дека фудбалерите ќе останат во Анталија уште неколку дена заради што подобра подготовка, а датумот за со Динамо ќе биде определен кога ќе имаме конкретна временска рамка за завршување на стадионот. За секоја евентуална измена ќе бидете навремено известени
Ми текна.... благодарност до Вардар во срце

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Деби погодок на Ѕверот Огбона?
Иначе кој е таму, ако има некој таков и ги гледа мечевите... дајте известете ме како игра Огбона?
Мислам дека имаше два гола дадено кога беше на проба, не се сеќавам точно мислам дека против Македонија ЃП игравме

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Мислам дека имаше два гола дадено кога беше на проба, не се сеќавам точно мислам дека против Македонија ЃП игравме
Да да,даде два гола против Ѓорче.

Комити Ѓорче

СКОПСКИ МАНГУП
Член од
10 август 2011
Мислења
61
Поени од реакции
92
^ Недела 4ти Март, братското дерби Вардар-Тетекс, натпреваров ќе се игра во Ѓорче :)
Кокта ќе биде преполнета, тоа е сигурно.

Последните две сезони откако Тетекс влезе во прва лига, секогаш имало одличен амбиент, солидна посетеност.

Вардар-Тетекс Август 2009та http://www.komiti.org/galerija/index.php?sfpg=U2V6b25hIDIwMDktMjAxMC9WYXJkYXItVGV0ZWtzLyoqMWU1ZjA1NzdkNjZkNzkyM2VjMmQ2MDQ2N2MwNTIxMmI

Вардар-Тетекс Април 2011та http://www.komiti.org/galerija/index.php?sfpg=U2V6b25hIDIwMTAtMjAxMS9WYXJkYXItVGV0ZWtzIDEyLjAzLjIwMTEvKioyM2M2ZThmNzQ3ZjIxOGYxYzlhZDMxYzg3YzUzMjBmYg

Ова се фотографии од Комити, на натпреварите Вардар-Тетекс одиграни во Скопје.
На 4ти Март убеден сум дека ќе биде спетакл со уште поголема бројка, кореографија, пиротехника итн.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
^
Сите чекаме со нетрпение само се надевам и дека навивањето ќе биде на екстра ниво за да им ги затнеме муцките на сите!!!! :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
А и браќата се спремаат како што видов така да одлично отварање на полусезонава ќе имаме и очекувам слична бројка како за прославата на есенската титула

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Ме интересира дали некој може да ми каже дали само во сезоната 1992-1993 Вардар има освоено титула без ниту еден пораз или го имаат истото направено во некоја друга сезона?

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ме интересира дали некој може да ми каже дали само во сезоната 1992-1993 Вардар има освоено титула без ниту еден пораз или го имаат истото направено во некоја друга сезона?
Без пораз заврши и во сезоната 1994-95. Многу јак тим имаше Вардар тогаш. Најдобриот од осамoстојувањето на Македонија. Еве една слика од таа сезона:

--- надополнето: 15 февруари 2012 во 18:12 ---
Без пораз заврши и во сезоната 1994-95. Многу јак тим имаше Вардар тогаш. Најдобриот од осамoстојувањето на Македонија. Еве една слика од таа сезона:
Еве уште некои слики од таа сезона:

Емотивно сум приврзан за тој тим. Раснев со него, а и со голем дел од играчите лично се познавам. Единствено ми е криво, што овој тим поради сплет на околности, не остави белег во Европа. Не знам колку сте запознаени, ама првите две сезони од независноста, немавме претставници во натпреварувањата на УЕФА затоа што Македонија дури во 1994 стана нејзина членка. Единственото учество со Бекешчаба го упропасти Гого Јовчев поклонувајќи им гол на Маџарите (постарите дечки од форумов сигурно го паметат). Наредната година си заминаа некои од клучните играчи и тренерот Хаџиевски, и така тој екстра силен тим во полн состав само еднаш доби шанса да се испроба на европска сцена. После распродажбата на таа златна генерација, ни Вардар никогаш не беше така убедлив како прочуената казнена експедиција од почетокот на деведесетите!

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Во овие две сезони кога заврши без пораз вардар газеше.Тоа беше оној правиот ШАМПИОНСКИ ВАРДАР
Мислам дека во таа 92/93 Вардар имаше дадено 114 гола(или повеќе) што е достигнување за респект

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Во овие две сезони кога заврши без пораз вардар газеше.Тоа беше оној правиот ШАМПИОНСКИ ВАРДАР
Мислам дека во таа 92/93 Вардар имаше дадено 114 гола(или повеќе) што е достигнување за респект
Тука си негде. Постигнаа точно 119 гола! Еве како изгледаше табелата на крајот од првата сезона во Првата Лига од самостојна Македонија:

И поединечна статистика на играчите за таа сезона од аналите:

Обратете внимание на бомбардерот од Умин Дол, Саша Ќириќ!

Kajgana Shop

На врв Bottom