- Член од
- 11 мај 2008
- Мислења
- 3.358
- Поени од реакции
- 7.343
Па јас никаде децидно не ги спомнав нив двајца. Не се само тие. Има и други фудбалски работници што ја изградиле својата кариера во Вардар, кои од разно разни причини не добиле шанса да се искажат. Точно е дека одредени бивши фудбалери не се покажаа најсјајно надвор од теренот, ама не треба да значи дека на сите треба да им затворена вратата. Цел фудбалски свет се води по тој шаблон, само ние отстапуваме как.А што ќе ми се тие познати фудбалски работници, кои што не ни мрднале со мал прст за да го спасат клубот од бездната која беше во последните пет години? Ако мислеше на таквите како Панчев или Најдоски, тие попрво би иделе да ја спасат Ѕвезда, отколку Вардар. Затоа, кој сака нека биде раководител на клубот, макар и некој што не бил некаков навивач на Вардар, битно е да гледаме резултати и да има напредок,а тоа моментално го има, без оглед на тоа што ти не го прифаќаш поради некои лични причини.
И нека собираат бе партиски поени, направија за клубот тоа што никој го нема направено последниве десет години. Не знам зашто тоа би ти сметало освен ако си од кај оние другите.
На резултатски план има напредок, ама во поглед на организацијата тапкаме во место. Јас тоа многу убаво го гледам, а немам причина да не го прифаќам заради лични причини. Затоа што и никогаш сум ги немал кога е Вардар во прашање.
Во врска со партиите, можда сум од тие третите. Од кај знаеш?! Не е само црно и бело. Сепак не заборавај Боро Пиљарот, Миленко и Орце по чија заслуга добија можност да го уриваат клубот. Да не се праиме мутави со сила!
Вложувањето пари и купувањето на акции е за бизнисмените. Бившите фудбалери се одговорни за спортскиот дел од мозаикот. Погрешно толкувате одредени работи.Мислам дека треба да престанете да мешате политика во клубот, зашто најпрво предлогот бил на оние другите, а на гласањето бил прифатен од сите, значи сите се за Вардар, и крај на муабетот.
Иначе тие фудбалски работници покажаа колку им значи Вардар, се прашувам колку пари дал Панчев за Вардар или некој од другите? Дај нека излезат јавно и нека кажат дека сакаат да помогнат, еве сега е АД па нека дадат некој денар, нека спонзорираат подготовки ако мислат дека ќе им ги крадат парите, и накрај, нека дојдат на некоја утакмица на Вардар...