Фан Клуб: Барселона

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Знаев дека доминацијата последниве години беше огромна но овие неколку дена се уверив дека Барса со својот успех направи нешто најголемо во историјата на Светскиот клупски фудбал!

Ова е нешто надвор од нормалното, до сега никогаш не се дигнала толкава галама околу било кој друг клуб или репрезентација во светот!

Кога гледам дека се повеќе луѓе се радуваат и зборуваат за неуспехот на Барселона воопшто не жалам туку се гордеам со тоа а мислам дека и вие треба да се гордеете.

И сигурен сум дека другата година се враќаме посилни од било кога!

ПОЗДРАВ ДО СИТЕ ЧУЛИЊА и VISCA BARCA, VISCA CATALUNYA
dominacija blagodarejki na uefa....vecerva dosuden nepostoecki penal....celzi cela utakmica so 10 igraci...sepak dade 2 gola...KADE E TAA DOMINACIJA!!! uefa gi spasi so milan...na toa ne bese dovolno za so celzi...mozebi trebase da padnat use 2-3 pati u 16 ke dobiea use nekoj penal...

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
А навистина ќе биде поништен голот на Торес од Уефа ?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Guardiola: "My future? I'll make a decision in the coming days."

Guardiola: "I'll talk with the president in the coming days and we'll decide what's the best for the club."

Guardiola: "Messi will have some bad hours, he's very competitive. We got here because of Leo. He's an example for all of us."

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Barcelona = The Best team in the world who should not be given ANY controversial decisions in their favor (AT ALL!) or it means that Uefa is behind them and we all live in a disgusting world where a scumbag like Jose Mourinho becomes the voice of truth!

Barca haters = Bunch of low life sad desperate pathetic idiots who have no life whatsoever just waiting around the corner till something controversial happens in Barca's favor so they show their ugly faces saying: "See? I told you so!"

До сите што не навиваат за Барса ако не разбирате имате ПРЕВЕДУВАЧ па нека ви преведе што пишува горе !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Баш сакам да остане Пеп кај вас и да видиме како ќе проба да го врати тимов во колосек :) Не ме сфаќајте погрешно само :)

B

Beck's

Гостин
Guardiola: "My future? I'll make a decision in the coming days."

Guardiola: "I'll talk with the president in the coming days and we'll decide what's the best for the club."

Guardiola: "Messi will have some bad hours, he's very competitive. We got here because of Leo. He's an example for all of us."
Sto taka smeni mislenje:confused:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Како тоа заеба кога уште не е почната утакмицата?
Еве како заеба,се виде вечерва.Со 3-4-3 формација од 2 шанси една ќе примаме.

Не знам како Пеп не научи ништо од претходниот дуел со Челзи и против РМ ? НЕ ИГРАЈ ВИШЕ НИКОГАШ СО 3-4-3 формација.Не бре никогаш нема да разбери зошто ги изгуби 2те најважни трофеји за 1 недела.
Како може да тепаме 2-0 и играч повеќе а примиме глуп гол на 45+2 ? Како може ? Ма ова не е можно. КАКО МОЖЕ ? Абре имаш предност,имаш резултат за во финале,стабилно играј и врати ја одма формацијата 4-3-3 со Бускетс како стопер.При 2-0 ќе се отворија Челзи а ние ќе игравме комодно и ќе постигневме уште гола.
Ако за следната сезона не се донеси СТОПЕР,ЛЕВ БЕК и ВРВЕН НАПАЃАЧ,не ги гледам утакмиците.Но сум бил,сум и сеуште ќе бидам каталонец.....
Иако цела вина за оваа недела е Пеп,сепак скам уште да остани но да научи од овие бројки....

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
кога заврши утакмицата, гери невил на скај рече - некои работи во дубалот немаат баш многу врска со фудбал - тоа за мене е еден можеби најдобар опис на се ова што се случи во ова полуфинале. челзи 4 удири кон гол на две утакмици, 3 гола. не знам.. едноставно мене тоа не ме нервира, би рекол ме фасцинира.

падна на многу тестови пеп во клучни моменти. збориме за даденава ситуација, не сакам да слушнам муабети што се напраил тој човек за барселона. да е до мене, би му понудил доживотен договор со барселона. затоа, заебете ги тие муабети.

со реал, даваме гол, психолошка предност на наша страна, цела сезона можеме да ја завртимe со уште еден, примаме гол за 2 мин.
со челзи, водиме два нула, скоро крај на прво полувреме, наместо мирно привршување, сакавме крв, примивме гол. во судиско продложение, да биде гревот дупли исто како првата утакмица. меси неупотреблив 180 минути. кога можевме сите фудбалери да ги видиме на сите позиции, зошто 1 минута барем, една минута да не го префрли меси на крило? немаше иниеста достојно да го замени на центар? моравме да гледаме како кол се иживљава со куенка? битка - куче и маче.
тељо, што му е советувано, да центрира наместо во шеснаестник, на 40 метри?

друга грешка на пеп. се повреди виља, се повреди афелај, педро вон употреба скроз, решава да се потрпе на куекна и тељо. грешка по сите основи. јавно изјави дека не сака засилување.

почнуваш сезона со двајца класични штопери, од кои едниот пола ја изигра само, другиот повеќе изигра бек него штопер. голови лесно примени, се изнагледавме.
прекомандуваш играч како маскерано од природна позиција, го играш штопер. ок кога нема кој, ама зошто цела созена? мора баш сите во средината да бидат виртуози со топка?

пред последниот гол на торес, и онака остана минута-две на очај, како беше можно да се остави торес сам, од 40 метри на своја половина. во ситуација и пиштол да имаше бускетс како до него најблизок, немаше да го погоди. тоа е гејм план? таков пропуст?
од 60та, до некаде 90та минута, на челзи не им требаше гејм план, не им требаше да задржуваат топка, не им требаа прекини, они беа среќни ние сами да си ја задржуваме, уживаа кога ние ја пимплавме околу шеснаесет, без да сватиме дека шутот на маскерано и на меси од ван 16 метри беа единствената вистинска опасност. тука пак, кој требаше да реагира? како што цела сезона бевме стрпливи, од таа стрпливост ни пропадна цела сезона на самиот крај.

ќе повторам пак, несериозниот старт на подоготовки. голем грев на пеп
коцкањето на последното класико, пеп дури призна дека греши...

цела сезона се сумира на крај, незадоволен сум бидејќи верувам во потенцијалот на екипата, а резултатот изостанува. никој немаше да им замери на челзи дури и ако изгубеа 4-0. во тоа е разликата.

за позитивните ефекти, посебно за сите оние кои од разно разни причини не ја сакаат барселона, кој трауматизиран, кој исфрустриан :)
прв пример, изгубивме од реал, на крај нормална спортска атмосфера, немаше мајагери, немаше брцкање во око, имаше поздрав, алауз.
исто и сега, дури нашиве ги чекаа челзи на средина на терен да се поздрават со нив. мислам, каква лекција е таа? како да не ги сакаш овие деца?
утакмицата, сама по себе, целиот двобој, иако не видовме многу од игра што се тиче челзи, ама се на се, посебно овој реванш, можеби топ 3 утакмици кој ги имам гледано во живот. сета убавина што ја нуди фудбалот беше тука. дури и со пораз.

15 титули во 3 сезони? главите горе, идеме даље. барселона останува најдобра екипа и репер за оној што сака да биде најдобар. скалпот на барселона деновиве вреди повеќе од самиот трофеј. меси останува најдобар играч што некогаш се родил. пеп ги има сите состојки да биде ненадминлив. барселона останува повеќе од клуб

на крај, факторот среќа? немам коментар. не знам што тука би можел било што разумно да кажам.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Баш сакам да остане Пеп кај вас и да видиме како ќе проба да го врати тимов во колосек :) Не ме сфаќајте погрешно само :)
Не те сфаќаме погрешно. Тоа се очекува од него. И мене ме интересира дали има способност да го врати тимот и да направи некои промени. Веќе се докажа дека може да освои се, сега нека докаже дека може да се врати во нормала.

П.С Од каде ги вадите изјавите на Пеп ?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јас вината не ја префлам на Пеп. Можеби имаше и тој вина, но доколку Меси го погодеше пеналот, тоа ќе му беше крајот на Челзи, немаа шанси на 3:1 со играч помалце да покажат карактер. Со Меси незнам шо ви се дешават последниве неколку меча, ама не ќе да е на арно.
Поздрав!

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Како во секоја работа така и во тренерската, со падови се кали човек, од падови и грешки учи, од грешки созрева.
Се надевам Пеп ќе го видиме и следната сезона на клупата на Барса, верувам дека ќе го опраи тимот и ќе го врати на вистинските патеки, повторно на врвот.

Kajgana Shop

На врв Bottom