Ова ми киднало... Алмунија НЕ Е прв голман во Арсенал штета за повредите.
Не ни треба голман ама воопшто. Посебно не 30 милиони за некој голман. Чим не го земавме Шварцер годинава тогаш не ни треба веќе.
Шчезњи е и повеќе од добар, немаше киксови додека бранеше (освен она со Кош на кое вината е многу повеќе кај Кошчиелни) и што е најважно покажува многу голема зрелост.
Еве се вртат муабети дека Манчестер бара замена за ВДС и замената ја гледа во 20 годишниот Де Геа... не е глуп Фергусон квалитет си е квалитет
Касиљас бранеше во Реал во прв состав со 18 години така да искуство се добива за голман со играње.
Харт брани во Сити со 23 години, Валдес почна прв тим во Барса на 21, Чех дојде во Челзи на 21-22 години.
Битно е да е константен, самоуверен и да знае да ја води одбраната. Леман беше таков ма да знаеше да напраи по некој луд потег.
Алмунија за жал не е ништо од тоа, Фабијанкси немаше самодоверба иначе и он е добар голман само слаба страна му се нафрлените.
Шчезњи го има сето тоа, све што треба му е една сезона без повреди и се надевам тоа ќе биде следнава.
Немој да ги споредваш така, ти се молам... Знајш кои играчи играа во Реал тогаш... И шо е најважно, ИСКУСНИ... Нас тоа ни фали, ништо повеќе... Повеќе би сакал Леман, да остане голман цела наредна сезона, од колку некој младинец.. И јас ги поддржувам тие, Шчезни и Фабијански, но млади се другар, млади... Ни треба искуство, а пошто не верувам дека Венгер ќе даде пари за искусен плеј, или напаѓач целата надеж ми е во голман... Многу се зборува за Буфон, и лани и сега, читам статии за него... За да биде уште дилемата поголема, сопругата на Буфон има приватен бизнис во Лондон.. Ако еден Трезеге замина во Херкулес, само заради тоа, дека плажите и се допаѓале на сопругата, тогаш што...
Не сакам да има толку млади пак кај нас, па пак во април да губиме бодови... И сега, ете, да речиме дека го имаме најдоброто сценарио и сме на -4 од Јунајтед, тогаш младите ќе се „помочаат“ дека со победа се на -1, или пак ако Јунајтед кикснал, предходно, евентуално први.. Ако е второто сценарио, тогаш сигурно губиме на Емирати... Вилшир го имаме таму и Сонг, Фабрегас веќе го гледам на Ноу Камп... Србија е расадник на таленти во одбраната, не знам зошто Венгер не купува од таму... Ја гледам Војводина неколку мечеви со ред, и се чудам како добра одбрана имаат.. 27 години просечна возраст, идеална... Видете го Видич, човекот мене ми е идол за тоа како треба еден одбранбен играч да биди...
Да сумирам, иако не знам шо кажав.. Без голман, и централен не барајте повеќе од 2ро место ! Искуството ќе им ја донесе титулата на Јунајтед и оваа сезона, колку и болно да биди тоа
--- надополнето ---
Еве сега доаѓам и гледам конечно победа но да не се залажуваме треба да гинат до крај ако сакаат да направат нешто ако не и 3то место ќе ни е таман.
Инаку до некои кој се фатија за младите што ги споменав би им кажал дека можеби не се класа за Ван Перси (и никаде не го споменав тоа) или за Цеск, али убеден сум дека Лансбери подобро би изиграл од денилсон. Ако имате спорт клуб може да го гледате го давале неколку пати а ако мислите дека е втора лига сепак нема голема разлика дури тамо и повеќе се бори, Ботељо изгледа не сте го гледале али убеден сум дека за Клиши е класа. Нека дојде ќе правиме моабет. Рио Мијачи откако отиде во феенорд ги препороди и сигурен сум дека доколку имаше работна дозвола ќе му го земеше местото на мрзливиот Аршавин. Иако е класа играч сепак Аршавин сепак со неговото топло ладно далеку е за шампионска екипа. ЈЕТ убеден сум дека од бентнер подобро ќе изигра.
Така да не ми ги споредувајте младите со Ван Перси или со Насри, 11 играчи се, ги споредувам со денилсон, дијаби, клиши, скилачи итн......
А да и бартли за скилачи е кока кола..... Ималдите што ги набројав се сите Кока кола за другиве што мислам дека треба да си одат...
Поздрав
Респект за ова.. Од кога Мијачи е таму, тие се друг тим... Имаат проблеми да, но играат многу офанзивно, и тој учествува многу во играта...
Од него, очекувам многу наредната сезона, како играч.. Очигледно е дека напредокот му оди добро, па тој би бил една врста на „златна резерва“ кај нас