Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Конечно победа и малку оддишка, за нас навивачите нормално, играчиве кој ги е.. :pos2:

Мислам дека ја прочитав денес најубавата работа во врска со Арсенал што ја имам читано во последниве месец и пол.
Јес да е само трансфер трач али ми се допаѓа, а остај друго можеби и Леман ќе среди работа. Мануел Нојер во Арсенал

не прај глупи муабети. Нојер 99% ќе оди во Баерн ако сакаш можам да се кладам со тебе во било што по твоја желба дека нема да го земеме ние тој голман.
Башка зашто бре луѓе барате голман? Шчезњи е кока кола за Нојер

Член од
19 јули 2010
Мислења
250
Поени од реакции
4
Може некој да ми даде хајтлајтс не го гледав натправарот ???

D

D_NazGUL

Гостин
не прај глупи муабети. Нојер 99% ќе оди во Баерн ако сакаш можам да се кладам со тебе во било што по твоја желба дека нема да го земеме ние тој голман.
Башка зашто бре луѓе барате голман? Шчезњи е кока кола за Нојер
Прво не праам ГЛУПИ муабети туку само забележав што прочитав на неколку сајта денеска. Како ВТОРО пишав дека е најверојатно трач вест, а како трето јес да Шчезњи е новата звезда на Арсенал, сепак не летај толку со Кока Колата.

--- надополнето ---

Може некој да ми даде хајтлајтс не го гледав натправарот ???
here u go bro

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Не летам, Шчезњи е супер голман и веројатно ќе биде нашиот голман во наредните 15 години.
Нојер ќе вреди 25 милиони што нема ама баш никаква теорија да биде платен од Венгер толку пошто како прво не вреди толку како второ не е ништо подобар од Шчезњи освен малку во искуството а како трето ако случајно дојде некој нов голман рачунај дека Шчезњи и веројатно и Фабијански ке си одат.

Е сеа ти тоа што сакаш е друг муабет. И јас сакам на пример да го земеме Меси ама нема да се случи. Капиш?

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
guardian_sport: Football: Sky reporting that US tycoon Stan Kroenke in advanced talks to take control of Arsenal FC.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
http://www.goal.com/en/news/9/england/2011/04/10/2435029/arsenals-robin-van-persie-i-would-have-gone-in-goal-had-jens новиот голман на арсенал :pos2: не ни треба сеа ни мануел нојер хехе мислам денеска требаше да биде барем 5-0 но сепак сум задоволен а најразочаран од аршавин никаде го немаше :salut:

--- надополнето ---

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Sky-News-claims-US-tycoon-Stan-Kroenke-is-in-advanced-talks-to-take-control-of-Arsenal-article722109.html ова уште повеке ми се допаѓа:vozbud:

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.384
Поени од реакции
12.813
Повеќе би сакал русинот да не земе одколку американецов,видете што им се случи на ливерпул,а ако не е фергусон и на манчестер истото може да им се случи.
Денеска на утакмицава требаше 5-6 гола да дадеме,и незнам шо толку фора се крева блекпул шо ги тепавме кога луѓето победа немаат 10 натпревари и имаат примено највеке голови во премиер лигата.

бтв:Одбранава не ни беше на ниво...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
До каде отиде муабетот ваш ,тогаш одгодина да го земеме Касиљас, Маикон , и под итно еден среден ред дефанзивец како што е есјен, па добро свестите се што зборувате клиши не чинел... според мене он е во топ 5 леви бекови во светот, буфон го сакате во арсенал, колку е логично венгер да даде пари за буфон да потпише за арсенал според мене 0 % во овој тим на арсенал фале само централен дефанзивец и уште еден ДМ, ништо друго голманите се покажаа оваа сезона и фабиански и Шчензи одбраниа на ниво алмуниа аут, во секоа екипа веќе третиот голман го има овој рејтинг, да го задржиме фабрегас + рамзи да биде спремен за новата сезона со вилшер, сонг, насри, волкот друго не ни треба... а заборавете ги тиа трансвери како буфон и слично ;) па макар и Венгер да си отиде од арсенал кој и да дојде тоа нема да биде Арсенал, тоа ќе биде некоа екипа која ќе се бори во топ 10 во лигата а не во топ 4, Арсенал без Венгер не е Арсенал!!!
Дали со чиста совест ова го напиша ? По кој знае кој пат, веќе не ни паметам, заради него примаме гол, и можевме да примие втор денес !? Не се научи да се поставува за офсајд замки, никогаш.. Ќе се осмелам да кажам дека тој е најлошиот играч во последната деценија на Арсенал... Полош и од Алиадиер, Џеферс и сл. само што ја има таа среќа или наша несреќа да игра прв тим... Не можам а да не го спомена тука, според мене, најдобриот лев бек на светот, кој беше наш, а го дадовме за така... Каде и да игра, тој беше наш играч, Ешли Кол... За него, и ден денес жалам..

За другото не те цитирам то е твое мислење.. Но, да останеш слеп на грешките на Клиши, тогаш навистина си слеп..

Поздрав

--- надополнето ---

Да бе,Клиши катастрофа,незнам дали гледаме ист натпревар ?
Да не го направеше киксот после кој Леман одбрани,ќе беше МОТМ,вака Цеск најдобар денес..:))
Ова го сфаќа како иронија, и ова е мојот коментар на тоа... :pos2::pos2::pos2:

--- надополнето ---

Не летам, Шчезњи е супер голман и веројатно ќе биде нашиот голман во наредните 15 години.
Нојер ќе вреди 25 милиони што нема ама баш никаква теорија да биде платен од Венгер толку пошто како прво не вреди толку како второ не е ништо подобар од Шчезњи освен малку во искуството а како трето ако случајно дојде некој нов голман рачунај дека Шчезњи и веројатно и Фабијански ке си одат.

Е сеа ти тоа што сакаш е друг муабет. И јас сакам на пример да го земеме Меси ама нема да се случи. Капиш?
Направи компарација како што би направило седум годишно дете на час по Природо и Општество.. Што ако денес не беше Леман, мегу стативите, туку некој од младинците ?

Очајно ни треба голман, очајно... Фабијански, Шчезни и сл. не се на ниво, потребно, да бидат шампиони.. Искуство, дечки, искуство....

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Се сложувам со се, дека ни треба еден одбранбен, без никој да си оди, класа, ни треаб лев бек под нај итно, бидејќи оддамна тврдам за Клиши дека е играч дури полош и од Асуе Екото, и со она кое што не се сложувам е дека не ни треба голман... Ни треба и тоа како, и тоа еден Буфон, класа голман.. Или голман од 30 000 000 евра, ако има таков... Муабетот ми е, дека голман ни треба очајнички, најповеќе... Еве гледате една глупа грешка на Алмуниа, не чинеше -2 бода.. Да не зборам за прв дел од сезоната...

Со среќа утре, како што рековме, ќе ни треба
Ова ми киднало... Алмунија НЕ Е прв голман во Арсенал штета за повредите.

Направи компарација како што би направило седум годишно дете на час по Природо и Општество.. Што ако денес не беше Леман, мегу стативите, туку некој од младинците ?

Очајно ни треба голман, очајно... Фабијански, Шчезни и сл. не се на ниво, потребно, да бидат шампиони.. Искуство, дечки, искуство....
Не ни треба голман ама воопшто. Посебно не 30 милиони за некој голман. Чим не го земавме Шварцер годинава тогаш не ни треба веќе.
Шчезњи е и повеќе од добар, немаше киксови додека бранеше (освен она со Кош на кое вината е многу повеќе кај Кошчиелни) и што е најважно покажува многу голема зрелост.
Еве се вртат муабети дека Манчестер бара замена за ВДС и замената ја гледа во 20 годишниот Де Геа... не е глуп Фергусон квалитет си е квалитет
Касиљас бранеше во Реал во прв состав со 18 години така да искуство се добива за голман со играње.
Харт брани во Сити со 23 години, Валдес почна прв тим во Барса на 21, Чех дојде во Челзи на 21-22 години.

Битно е да е константен, самоуверен и да знае да ја води одбраната. Леман беше таков ма да знаеше да напраи по некој луд потег.
Алмунија за жал не е ништо од тоа, Фабијанкси немаше самодоверба иначе и он е добар голман само слаба страна му се нафрлените.
Шчезњи го има сето тоа, све што треба му е една сезона без повреди и се надевам тоа ќе биде следнава.

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Вие нејкете да сватите што пишувам бе па со сила се праите будали !! Глеаш Као убаво ви кажа чоекот !! ГИ споредувам за младинците !! ДЕнес покажавме дека не сме шампионски тим, дека не искортивме милион прилики,дека еден Блекпул со од 11 играчи 10 им се анонимци и можат по 20 минути да ни праат пресинг и да имаат офанзива да се тресеме гол дали ке примиме да не напагаат едноставно да им се тресат нозете на тие играчи на арсенал што сакаат ШАМПИОНИ да бидат !! МИслам алоо,им се тресат нозете коа ги напаѓаат и грешат као најголеми аматери !Клиши да го избркаат одма,Аршавин веке не ни му се игра може у зенит иако го сакам највеке тој играч али што е тоа е !!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Еве сега доаѓам и гледам конечно победа но да не се залажуваме треба да гинат до крај ако сакаат да направат нешто ако не и 3то место ќе ни е таман.

Инаку до некои кој се фатија за младите што ги споменав би им кажал дека можеби не се класа за Ван Перси (и никаде не го споменав тоа) или за Цеск, али убеден сум дека Лансбери подобро би изиграл од денилсон. Ако имате спорт клуб може да го гледате го давале неколку пати а ако мислите дека е втора лига сепак нема голема разлика дури тамо и повеќе се бори, Ботељо изгледа не сте го гледале али убеден сум дека за Клиши е класа. Нека дојде ќе правиме моабет. Рио Мијачи откако отиде во феенорд ги препороди и сигурен сум дека доколку имаше работна дозвола ќе му го земеше местото на мрзливиот Аршавин. Иако е класа играч сепак Аршавин сепак со неговото топло ладно далеку е за шампионска екипа. ЈЕТ убеден сум дека од бентнер подобро ќе изигра.

Така да не ми ги споредувајте младите со Ван Перси или со Насри, 11 играчи се, ги споредувам со денилсон, дијаби, клиши, скилачи итн......
А да и бартли за скилачи е кока кола..... Ималдите што ги набројав се сите Кока кола за другиве што мислам дека треба да си одат...

Поздрав

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ова ми киднало... Алмунија НЕ Е прв голман во Арсенал штета за повредите.

Не ни треба голман ама воопшто. Посебно не 30 милиони за некој голман. Чим не го земавме Шварцер годинава тогаш не ни треба веќе.
Шчезњи е и повеќе од добар, немаше киксови додека бранеше (освен она со Кош на кое вината е многу повеќе кај Кошчиелни) и што е најважно покажува многу голема зрелост.
Еве се вртат муабети дека Манчестер бара замена за ВДС и замената ја гледа во 20 годишниот Де Геа... не е глуп Фергусон квалитет си е квалитет
Касиљас бранеше во Реал во прв состав со 18 години така да искуство се добива за голман со играње.
Харт брани во Сити со 23 години, Валдес почна прв тим во Барса на 21, Чех дојде во Челзи на 21-22 години.

Битно е да е константен, самоуверен и да знае да ја води одбраната. Леман беше таков ма да знаеше да напраи по некој луд потег.
Алмунија за жал не е ништо од тоа, Фабијанкси немаше самодоверба иначе и он е добар голман само слаба страна му се нафрлените.
Шчезњи го има сето тоа, све што треба му е една сезона без повреди и се надевам тоа ќе биде следнава.

Немој да ги споредваш така, ти се молам... Знајш кои играчи играа во Реал тогаш... И шо е најважно, ИСКУСНИ... Нас тоа ни фали, ништо повеќе... Повеќе би сакал Леман, да остане голман цела наредна сезона, од колку некој младинец.. И јас ги поддржувам тие, Шчезни и Фабијански, но млади се другар, млади... Ни треба искуство, а пошто не верувам дека Венгер ќе даде пари за искусен плеј, или напаѓач целата надеж ми е во голман... Многу се зборува за Буфон, и лани и сега, читам статии за него... За да биде уште дилемата поголема, сопругата на Буфон има приватен бизнис во Лондон.. Ако еден Трезеге замина во Херкулес, само заради тоа, дека плажите и се допаѓале на сопругата, тогаш што...

Не сакам да има толку млади пак кај нас, па пак во април да губиме бодови... И сега, ете, да речиме дека го имаме најдоброто сценарио и сме на -4 од Јунајтед, тогаш младите ќе се „помочаат“ дека со победа се на -1, или пак ако Јунајтед кикснал, предходно, евентуално први.. Ако е второто сценарио, тогаш сигурно губиме на Емирати... Вилшир го имаме таму и Сонг, Фабрегас веќе го гледам на Ноу Камп... Србија е расадник на таленти во одбраната, не знам зошто Венгер не купува од таму... Ја гледам Војводина неколку мечеви со ред, и се чудам како добра одбрана имаат.. 27 години просечна возраст, идеална... Видете го Видич, човекот мене ми е идол за тоа како треба еден одбранбен играч да биди...

Да сумирам, иако не знам шо кажав.. Без голман, и централен не барајте повеќе од 2ро место ! Искуството ќе им ја донесе титулата на Јунајтед и оваа сезона, колку и болно да биди тоа

--- надополнето ---

Еве сега доаѓам и гледам конечно победа но да не се залажуваме треба да гинат до крај ако сакаат да направат нешто ако не и 3то место ќе ни е таман.

Инаку до некои кој се фатија за младите што ги споменав би им кажал дека можеби не се класа за Ван Перси (и никаде не го споменав тоа) или за Цеск, али убеден сум дека Лансбери подобро би изиграл од денилсон. Ако имате спорт клуб може да го гледате го давале неколку пати а ако мислите дека е втора лига сепак нема голема разлика дури тамо и повеќе се бори, Ботељо изгледа не сте го гледале али убеден сум дека за Клиши е класа. Нека дојде ќе правиме моабет. Рио Мијачи откако отиде во феенорд ги препороди и сигурен сум дека доколку имаше работна дозвола ќе му го земеше местото на мрзливиот Аршавин. Иако е класа играч сепак Аршавин сепак со неговото топло ладно далеку е за шампионска екипа. ЈЕТ убеден сум дека од бентнер подобро ќе изигра.

Така да не ми ги споредувајте младите со Ван Перси или со Насри, 11 играчи се, ги споредувам со денилсон, дијаби, клиши, скилачи итн......
А да и бартли за скилачи е кока кола..... Ималдите што ги набројав се сите Кока кола за другиве што мислам дека треба да си одат...

Поздрав
Респект за ова.. Од кога Мијачи е таму, тие се друг тим... Имаат проблеми да, но играат многу офанзивно, и тој учествува многу во играта...

Од него, очекувам многу наредната сезона, како играч.. Очигледно е дека напредокот му оди добро, па тој би бил една врста на „златна резерва“ кај нас

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Дали со чиста совест ова го напиша ? По кој знае кој пат, веќе не ни паметам, заради него примаме гол, и можевме да примие втор денес !? Не се научи да се поставува за офсајд замки, никогаш.. Ќе се осмелам да кажам дека тој е најлошиот играч во последната деценија на Арсенал... Полош и од Алиадиер, Џеферс и сл. само што ја има таа среќа или наша несреќа да игра прв тим... Не можам а да не го спомена тука, според мене, најдобриот лев бек на светот, кој беше наш, а го дадовме за така... Каде и да игра, тој беше наш играч, Ешли Кол... За него, и ден денес жалам..

За другото не те цитирам то е твое мислење.. Но, да останеш слеп на грешките на Клиши, тогаш навистина си слеп..

Поздрав

--- надополнето ---

Ова го сфаќа како иронија, и ова е мојот коментар на тоа... :pos2::pos2::pos2:

--- надополнето ---

Се слагам за Клиши дека е НАЈБЕЗВЕЗЕ лев бек во историјата на Арсенал!!!
Само неможам да сватам како е можно??????!!! Попов да игра во Динамо Киев а е барем 18 ПАТИ појак од Клиши???!

--- надополнето ---

http://www.goal.com/en/match/49033/blackpool-vs-arsenal/player-ratings

Незнам која утакмица ја гледал овој од gola.com, само видете што рејтинг му дал и што пишува за Клиши!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Мене Скилачи пријатно ме изненади.

Kajgana Shop

На врв Bottom