Фан Клуб: Арсенал

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
Одсега јас отварам тема за дерби натпревари...очигледно ксмелија сум :)

Честито нека ни е мајчини :)
Епа незнам до кого е, се мислам мегу тебе и Македонец_7.
Makedonec_7 напиша:
Арсенал - Челзи 1:3, Микел (автогол, 59 минута) - Дрогба 18 и 43 минута, Есиен 69 минута...

Поздрав
Како и да е продолжете вака и на следните дерби мечеви :))).А ако Венгер изјави дека Верми ке се врати фебруари зашто би купувале нов дефанзивец?:toe:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
А ако Венгер изјави дека Верми ке се врати фебруари зашто би купувале нов дефанзивец?:toe:
Да незнајш на шо си. Џуру игра топло-ладно...последно време жешко делува, Вермален ете се враќа за брзо...така да не ни треба дефанзивец

Ако го најди некој цел натпревар за симнување, нека го постира :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Епа незнам до кого е, се мислам мегу тебе и Македонец_7.

Како и да е продолжете вака и на следните дерби мечеви :))).А ако Венгер изјави дека Верми ке се врати фебруари зашто би купувале нов дефанзивец?:toe:
:pos2::pos2: Ми го најде типот во темата ? А ? Али тука негде бев... Бројките ги погодив, ама не и редоследот... !!!:pos2::pos2:

--- надополнето ---

А и само да кажам, некако, помек збор, за да не го нарушам задоволството... Но, дали Клиши треба да игра во Арсенал ? Убедливо најлош беше.... Значи сите други делеа, кај нас се разбира, а тој направи две или три грешки, лоши проценки....

И уште една реченица, Бевме подобри, но и Челзи беа катастрофа.... Ние, само како голем тим, ги искористивме нивните грешки, за 2от и 3от гол...

Барселона, Те очекуваме !

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да незнајш на шо си. Џуру игра топло-ладно...последно време жешко делува, Вермален ете се враќа за брзо...така да не ни треба дефанзивец

Ако го најди некој цел натпревар за симнување, нека го постира :)
Го имаш на замунда :)
Јак натпревар, не очекував таква доминација :)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Прво честита нека ни е победата, конечно и ние еднаш да ги натепаме.
Сега и јас исто како македонец 7, да не расипувам расположение, ама Челзи ептен се отепани, ама во секој случај е актуелен шампион а сезоната ја започна фуриозно, додека ние и Јунајтед игравме топло ладно. Да не се лажеме, Челзи е голем клуб и тие ќе се вратат, доброто е што ние ги начекавме на истиот начин како и тие нас претходните сезони, макар што тие беа речиси комплетен прв состав што значи дека сепак беа во предност, а ние на првата нивна криза ги суредивме. Со ваква долга серија на негативни резултати се губи титула, да почекаме уште неколку кола и ќе можеме да кажеме дали само Арсенал и Јунајтед ќе се борат за титулата, како во старите добри денови :)
За Арсенал, оваа победа е голем стимул и воедно конечна прокламација на нашите шампионски амбиции и способности да ги оствариме истите, најважното што следува е да направиме серија победи, посебно во овој згуснат распоред до нова година.
Позитивно плус е тоа што Јунајтед сеуште нема загубено, што значи дека неговата серија нема да трае вечно, некаде ќе падне, а ние сме тука, им дишиме во врат.

Како што реков, мислам дека оваа победа над Челзи ќе им даде крилја на нашите, посебно што доаѓа после еден подолг период на негативни резултати против нив и исто така веднаш по разочарувачкиот пораз од Јунајтед, воедно им покажавме и на сите дека сме способни да ги победиме големите (малку фалеше и Јунајтед, нијанса, можеби малку повеќе храброст) и да ДЕЦАТА ПОРАСНАА, НЕМА ПОВЕЌЕ ИЗГОВОРИ.

Да не се залетуваме, меч за меч, под колку што може помал притисок за играчите, на сите фронтови сме потценети,(ПЛ, ЛШ, освен Карлинг) тоа е нашиот адут, нашиот „фактор изненадување“.

Малку радост пред Новата 2011, се надевам дека ќе ни донесе Титула и повеќе радости на сите полиња.

Поздрав.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Фабијански: скоро и да немаше работа и еднствена замерка за голот ми е што сепак можеби можеше подобро да изреагира. Знам дека е тешко тоа за бранење али не требаше да падни на коленици само да крене раце, али сепак добро и смирено реагираше на некои не толку опасни акции.

Џуру: Мислам дека ова му беше меч во кариерата до сега. Дрогба само јадеше клоци од него и не можеше ништо да направи. Дефинитивно мислам дека Џуру и Кошиелни се подобар тандем, подобро му лежи на Џуру десната страна некако, за разлика од левата кога игра покрај скилачи.

Кошиелни: солиден меч со еден мал кикс во 80мин но сепак не толку опасна. Имаше неколку добри клизачи, а и неколку добри пасови.

Клиши: Еднаш стварно ме изнервира кога му ја остави топката на Калу нешто слично како со Нани, само среќа што Калу е дупка па ништо не направи. Инаку за другото изигра доста борбено и добро.

Сања: стандарден по десната страна, доста солиден без кикс и моментално еден од најстандарните.

Сонг: Sвер, како само ги маваше со клоци на средина и лампард и есиен и малуда.... Плус постигна многу битен гол (и тоа со лева) во многу битно време 44мин. Немаше грешни пасови и не се забораваше напред, после валкот мен оф д меч
.

Вилшир: малото ѕверче од мапет шоу..... Барем другиве да имаа 50% од неговата борбеност непобедливите ќе бидат смешка
. Како само му се пикаше на Дрогба во нозе, овој од што е мал не го го гледаше ќе му се пикнеше во нозе и ќе изнудеше фаул. Баш го приметив дрогба како се изнервира поради тоа. Плус еден од креаторите за голот на Сонг. Со сонг добар тандем се.

Цеск: Не е во неговата форма но вчера беше одличен, може и подобро али се осети доста неговата постабилна игра. Посебно ме израдува кога изгуби два три пати топка на средина се врати назад и ја поправи грешката (нешто што го нема кај аршавин).

Насри: просечен меч за него. Криво ми е што невлезе шутот од место кога топката одеше во гол но Чех ја одбрани. И што не ја спука таа шансата кога сакаше да го лобува чех. Добра замисла сепак не му успеа.

РвП: Му требаат уште 3-4 натпревари но сепак дефинитивно играта е побрза со него. Учествуваше и во вториот гол за асс на волкот иако малку среќно.

Волкот: најверојатно мен оф д меч според поголемиот дел. Само ќе дадам мала критика на неговото водење на топка (кое се учи), а едно браво за финиширањето. Доста прецизни голови дава со добо пласирање. Го има она клиничкиот финиш
.

За резервите: Шамак одлична замена, криеше топка градеше и се гледаше дека му беше потребен одмор, Росицки просечно, а Дијаби..... Што да кажам дечкото е многу добар фудбалер но некако како да има некој проблем во главата и на момент ќе му се деси чкрап и ќе направи еден потег повеќе. Штета што не ја реализира шансата....

Се на се одлича партија од нашите само нека не сеопуштаат затоа што сега ќе видиме колку ментално сме пораснале. Сега со Виган победа моралот ќе отиде на високо ниво.

Со Виган очекувам старт на Аршавин и Шамак, па можеби и Дијаби.

http://www.arsenal.com/news/news-archive/free-video-arsenal-s-goals-of-the-year

Еве нешто за мало опуштање и уживање.

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Пред некој месец имаше податок дека ние сме најгрубиот тим имавме највеке црвени и жолти.Може ли да најде податок сега кој тим е најгруб.
На воа ми текна оти вие кокошкиве беа едни од најарните беа сеа цекоја утакмица црвен имаат

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не знам дали сме најгруби но сепак имавме ако не се лажам 3 црвени или 4... Памтам два на Лорен, еден на Сонг... Но, сигурно ке не стигнат до крај, дали Тотенхем или некој друг... То не е важно... Еее и Вилшир мислам има црвен, или не ?!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Не знам дали сме најгруби но сепак имавме ако не се лажам 3 црвени или 4... Памтам два на Лорен, еден на Сонг... Но, сигурно ке не стигнат до крај, дали Тотенхем или некој друг... То не е важно... Еее и Вилшир мислам има црвен, или не ?!
има и Вилшер :)

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Сака некој кладба у аватарче?(се кладиме у тоа кој ќе пројде)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Волкот: најверојатно мен оф д меч според поголемиот дел.

За резервите: Шамак одлична замена, криеше топка градеше и се гледаше дека му беше потребен одмор, Росицки просечно, а Дијаби..... Што да кажам дечкото е многу добар фудбалер но некако како да има некој проблем во главата и на момент ќе му се деси чкрап и ќе направи еден потег повеќе. Штета што не ја реализира шансата....
Со двете болдирани не се согласувам, мом за мене измеѓу Џуру и Сонг ма да ја мислам Џуру, едноставно не му даде на Дрогба да мрдне.
За Дијаби, чекајте малце човекот нема играно сезонава исто ко РВП му требаат натпревари за да се врати во добра натпреварувачка форма а кога е здрав за мене е многу значаен играч, едноставно тешко му се зима топка од тоа долгите нозе :)
Него работата што ме радува е што нашата клупа е можеби и најсилна во ПЛ, моментално без разлика кој седи таму, секој од тие заслужува да игра во први 11, значи не се играчи кои би играле само доколку има повреди (ок може Николче само е труп :P)
За разлика од нас онаа клупа на Челзи вчера беше стварно смешна...

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Сака некој кладба у аватарче?(се кладиме у тоа кој ќе пројде)
ЈА ТИ СЕ КЛАДАМ НЕ НА АВАТАРЧЕ, НА КУЌАВА МОЈА СОСЕ ЦЕЛА ДЕДОВИНА АКО САКАШ!

--- надополнето ---

Player of the season 2010
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/12/28/2279115/goalcom-poll-who-is-premier-league-2010-11-player-of-the
ЅВЕРОТ!

--- надополнето ---

http://www.hellofooty.com/arsenal-vs-chelsea-3-1-highlights-27-12-2010
Цел хајлајтс 13мин!

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Пред некој месец имаше податок дека ние сме најгрубиот тим имавме највеке црвени и жолти.Може ли да најде податок сега кој тим е најгруб.
На воа ми текна оти вие кокошкиве беа едни од најарните беа сеа цекоја утакмица црвен имаат
Имаме 37 жолти и 4 црвени(2 Кошчиелни,Сонг,Вилшер) во ПЛ, а во ЛШ 7 жолти, 1 црвен(Сања).

Тотенхем 29 жолти и 2 црвени(Дефо, Кабул) во ПЛ, а во ЛШ 9 жолти и 2 црвени(Гомез, Ван дер Варт).

Иначе не сме најгрубиот тим сега, највише црвени и жолти имаат Ман.Сити(48 вкупно), а ние и Болтон имаме исто(41 вкупно), ова е за ПЛ.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
http://www.premierleague.com/page/Statistics/0,,12306,00.html

Тука има статистика али фалат некои апдејти најверојатно затоа што тотенхем треба мислам да има најмалку 3 црвени а тука пишува 1. Според поединечно гледање Цеск со жолти е најгруб со 5 жолти и е на 13то место и Кошиелни со 2 црвени и е на второ место.

Kajgana Shop

На врв Bottom