Една утакмица ќе му дадеш и таа ќе ја заеби а и не му е прв пат вака да му пресечат топка и на минатата утакмица со Брентфорд слично му е пресекоа само имаше повеќе среќа и не влезе во голот.
Дури и да претпоставиме дека на Раја нема да му се случеше првиот примен гол, што мислам не е легитимна претпоставка, бидејќи и он има вакви киксови низ сезонава (2 има регистрирано во ПЛ сезонава само на официјален сајт, не зборуваме за лоши проценки, поставеност итн) . Сепак овие двеве одбрани на Ремздејл беа ситуации во кои и Раја можеше да се најде (излезен нанапред) и со неговиот погрешен тајминг да процени кога да скокне и мањакот од неколку сантиметри, скроз можеше да примиме на нив гол, така да и не дека не се вредни 2те одбрани на Арон денес. Не би барал вина јас во Ремздејл, од сам старт отпаднавме од двата купа и таа малку минутажа што требаше да ја добие за колку толку да е во ритам он ја нема сега. Не треба да е оправдување, но ја разбирам ситуацијата. Исто така не треба да бараме кривица во голманот (кој и да бранел), кога играчи ко Сака што газеа минатите утакмици, не постоеја денес на терен, и што Хаверц утнува 1 на 1 шанса со голман.
Дури и да претпоставиме дека на Раја нема да му се случеше првиот примен гол, што мислам не е легитимна претпоставка, бидејќи и он има вакви киксови низ сезонава (2 има регистрирано во ПЛ сезонава само на официјален сајт, не зборуваме за лоши проценки, поставеност итн) . Сепак овие двеве одбрани на Ремздејл беа ситуации во кои и Раја можеше да се најде (излезен нанапред) и со неговиот погрешен тајминг да процени кога да скокне и мањакот од неколку сантиметри, скроз можеше да примиме на нив гол, така да и не дека не се вредни 2те одбрани на Арон денес. Не би барал вина јас во Ремздејл, од сам старт отпаднавме од двата купа и таа малку минутажа што требаше да ја добие за колку толку да е во ритам он ја нема сега. Не треба да е оправдување, но ја разбирам ситуацијата. Исто така не треба да бараме кривица во голманот (кој и да бранел), кога играчи ко Сака што газеа минатите утакмици, не постоеја денес на терен, и што Хаверц утнува 1 на 1 шанса со голман.
Јас сношти во Рамсдејл не видов некаква борба за место, едноставно јасно е и помирен си е со тоа дека Артета го преферира шпансконо гомце. Киксот во последна секунда е знак за куроболие, кога Артета може да му приушти 3 утакмици за цела сезона (од кои 2 е приморан да го стави Раја на клупа) чуму замарање. Очај е во прашање и трансфер желба. Искрено кажано гледам многу слична ситуација со Венгер и Санчез против Ливерпул кога Санчез беше пред трансфер и се смешкаше на 5-0, и не можам ни да му замерам на Рамс ако одбрал да си оди па дури ни на ваков начин.
Nema polosh mentalitet od toa da te "boli" kur za tvojot performans oti sekako si go izubil mestoto. Sekoj sportist sho ima takov mentalitet kje ostane prosechen. Ne veruvam deka Ramsdale go boli kur, na sekoj dobar golman mu se sluchuva toa, sekoj tim shto saka golman da igra so noga mu se sluchuva. Edino shto primetuvam, postabilni sme so Raya pri iznesuvanje i posigurni se defanzivcive. Ushte mislam deka e podobar shot stopper Ramsdale, ama podobri sme so Raya.
Јеп, тоа е поентата, подобри сме со Раја за целата игра што ја правиме од позади.
Се гледаше дека се двоумат дефанзивците со Рамсдејл и не му додаваа толку често како на Раја, ама тоа се заслужува а сезонава немаше како да го заслужи Рамсдејл.
ЈБГ, треба да бидеш брутален во фудбалот ако сакаш да победиш, не се иде со емоција и овој го сакаме повеќе.
Нека продолжи само вака тимот, имаме 8 победи по ред во лига, да поминеме со Порто и ќе видиме кај сме за 3 недели.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.