Напразно се правда Невил. Колку и да го поштувам човекот, за оваа анализа се согласувам со
@IgorChete , не му држи место. Постојат многу факти кои го демантираат, а самото тоа што нема да освоиме не значи и дека му ја потврдува тезата. Сепак не би сакал да полемизирам зашто ептен ме мрзи и не сакам да се замарам.
Да ви се надоврзам на муабетот за Белерин. Не беше толку лош, но кога ќе го споредиш со Габриел, Монреал и Кокелин, значи дека сепак бил наш втор најлош дефанзивец на утакмицата со Ливерпул. Во офанзива исто така беше изеден од Гомез, а офанзивата му е појака страна од дефанзивата.
Абе од една страна е во право, а од друга не е.
Не му држи место анализата оти иде со претпоставка дека постои само една формула за освојување на ПЛ, сепак има 9 ПЛ титули освоено под водство на Ферги и човекот мисли дека само така може ПЛ да се освои со физички силни играчи и ментално спремни, тоа го покажала праксата низ годините наназад.Е сега како контра аргумент може да дојде дека Барса со џуџиња успеа да доминира и да освои 6 титули.
Јас искрено делумно се сложувам со неговата изјава.
Кај нас составот ако го видиш подобро е многу небалансиран, немаме комплетни играчи, на пример Жиру е висок,снажен а бавен ко полжав, Мертесакер исто, Озил е техничариште ама нема снага и шут,Волкот е брз и само брз, Кокелан е јак физички, слаб со пасеви и позиционирање, Велбек вака ако го видиш се има освен финиш, Казорла го кочи физикусот да игра ЦМ( бокс ту бокс), Артета има страшна техника, пасеви, дефанзивна интелигенција, ама стар е веќе нема никакви физички предиспозиции итн итн.
Најкомплетен играч од средина ни е Ремзи, а го играме крило.
Сепак и со овие играчи може да се извади доста балансиран состав:
Чех-Белерин,Мерте,Кош,Монреал-Ремзи,Кокелан-Волкот(Чамбо),Озил,Санчез-Жиру.
Не ми е јасно зошто Венгер нема довреба во дуплиот пивот Ремзи-Кокелан.
За Белерин пишав дека беше оставен на цедило цела утакмица против Ливерпул, немаше никава помош од Ремзи, а Чемберс повеќе му одмагаше, назад сам се справуваше со двајца, а понекогаш и 3ца беа:Кутињо,Гомез и Бентеке.За напад шо да прави не може да дрибла, ако загуби топка зад него никој нема, ако некој требаше да го дрибла неискусниот Гомез тоа беше Ремзи, поточно ако стартуваше Чамбо немаше Гомез да си ужива во одбрана.
Грешните пасеви произлегоа од тоа што немаше на кого да ја подаде топката, Казорла беше премногу напред, а Кокелан се крие кога треба да прими топка од одбраната, инструкција од Венгер е да не се испуцува топката туку да се гради напад со подавање од дефанзива, неискуството си го направи своето, беше неодлучен.[DOUBLEPOST=1440793347][/DOUBLEPOST]И јас изгледа нема да можам на 16ти, испити смрдени...