Фан Клуб: Арсенал

T

Todd Solondz

Гостин
Не знам, може да е до Венгер, може да е до менталитетот на одредени играчи. Мислам дека е адресиран овој проблем и дека веќе се прави нешто за негово решавање. Хинт: 38872[DOUBLEPOST=1440611501][/DOUBLEPOST]http://bleacherreport.com/articles/2550551-jens-lehmann-recalls-battles-with-thierry-henry-and-questions-arsenal-mentality

Интересно интервју со Леман.
Отсекогаш сум ги сметал Венгер аут фановите за пластични ама ако ова е точно нека си ги спакува куферите и нека си замине.Доколку играчите не се спремни да дадат 100% за него и да изгинат и остават срце на терен или нека напушти или на клоци нека ги истера истите.Ако менаџерот неможе да ја мотивира екипата кој тој ја има составено сигурно нема да му успее тоа на некој од страна.
Се надевам дека текстот е дел од фантазијата на некој новинар.Крајно ке се разочарам ако прочитам на официјална.[DOUBLEPOST=1440630260][/DOUBLEPOST]Да пишам збор два стартот од сезоната.Ми се гади кога ги гледам како играат.Незнам дали е до менаџерот или до играчите кои незнаат да ги спроведат неговите замисли на терен но нешто не штима со екипава.Не ми е јасно како може тимови како Вест Хем и Ливерпул со кадровските промени што ги имаа да делуваат толку поорганизирано и покомпактно од нашата екипа.Ако не се средат некои работи уште од следното коло, може да се свртиме кон ФА купот и да заборавиме на титулата.

Последно уредено од модератор:
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Nemame mentalitet brate, to e to. Ne mozish da se nadevash ti na golemi uspesi so luzerski mentalitet.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Абе заебите тоа лузерски менталитет победнички менталитет. Демек Вестхем имаат победнички менталитет оти не` тепаа 0-2. Арсенал од припремните и ова што го гледаме три кола по ред во ПЛ е разлика небо-земја. До толку играчите да се глупи па да не знаат да спроведат тоа што им зборел Венгер не верувам, ама повеќе ми изгледа како Венгер да не им дава точни инструкции па затоа сите се ко муви без глава и во 10 квадрати се туткаат.

T

Todd Solondz

Гостин
Абе заебите тоа лузерски менталитет победнички менталитет. Демек Вестхем имаат победнички менталитет оти не` тепаа 0-2. Арсенал од припремните и ова што го гледаме три кола по ред во ПЛ е разлика небо-земја. До толку играчите да се глупи па да не знаат да спроведат тоа што им зборел Венгер не верувам, ама повеќе ми изгледа како Венгер да не им дава точни инструкции па затоа сите се ко муви без глава и во 10 квадрати се туткаат.
Менталитетот е круцијален за компетитивна лига како ПЛ кај што нема лесно добиени натпревари, кај што мора секој натпревар да си 100% фокусиран од прва до последна минута ако сакаш 3 бода.Во лига кај што нема слаби противници мора секоја утакмица да гризаш ако сакаш да освоиш титула.

За втората твоја поента иако ни јас ни ти неможеме со сигурност да го најдеме проблемот сепак мене баш спротивното од ова што го имаш напишано ми делува поверојатно.Како можеше истите играчи без никакви тактички промени да изиграат толку добро второ полувреме против Ливерпул ?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Менталитетот е круцијален за компетитивна лига како ПЛ кај што нема лесно добиени натпревари, кај што мора секој натпревар да си 100% фокусиран од прва до последна минута ако сакаш 3 бода.Во лига кај што нема слаби противници мора секоја утакмица да гризаш ако сакаш да освоиш титула.

За втората твоја поента иако ни јас ни ти неможеме со сигурност да го најдеме проблемот сепак мене баш спротивното од ова што го имаш напишано ми делува поверојатно.Како можеше истите играчи без никакви тактички промени да изиграат толку добро второ полувреме против Ливерпул ?
Можеби и на полувреме ги седнал и им дал јасни инструкции и им објаснил како да иде движењето. Прво полувреме се туткаа и судараа еден од друг, Санти беше ко побркан и губеше топки пред 16-ник, кога тргнуваа во напад имаше по 4-ца во радиус од 7-8 метри од топката и никако не се разбираа кој што треба да прави.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Абе лесно е отпосле да се кажува што како. Можеби направил една тактика но противникот излага со тактика што не одговара на таа затоа на полувреме ја увидел грешката и го корегира тоа. Доколку има ефект значи дека добро проценил што треба да се промени. Ние од фотеља дома лесно е да се коментира ама да бидеш тој што ќе погоди точно што ќе се деси и да пресечеш не е лесно, затоа што ако погодиш ќе си цар и експерт, али ако не успееш ќе бидеш лузерот. Така да не е се така едноставно како што изгледа од дома.

T

Todd Solondz

Гостин
Настрана мечот со Ливерпул.Мене нешто најмногу што ме нервира во оваа екипа на Арсенал е ноншалантноста против малите екипи.Се мрднав против Вест Хем кога цел натпревар на домашен терен не створија две изгледни прилики.Неможе бе мид тејбл екипа со нов тренер,нова филизофија во играта, големи кадровски промени и 16 годишњаци во прва постава да си замине од Емирати со 3 бода.Ако сакаш да го добиеш тој натпревар го добиваш.Ако си го дрвиш 90 минути се случува она што ни се случи.
Значи од 38 натпревари на 30 не ни треба тактика за да ги добиеме.Треба само 100% залагање на сите поединци на терен и желба за орање цели 90 минути.Кај малите екипи ако влезеш озбилно во натпреварот ги добиваш.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.384
Поени од реакции
12.813
Кроули голче против Евертон за 3-3, ама изгуби Барнсли на продолженија 5-3.

Зелалем на дебито запиша две асистенции, Ренџерс тепаа 5-0.

Најголем проблем против Ливерпул во прво полувреме беа оние пасеви од одбрана до среден ред, Кокелан се крие, а Казорла беше премногу напред поставен.Од тука беа и грешките на Белерин и посебно на Чемберс.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Дајте видео од грешките на Белерин.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Дајте видео од грешките на Белерин.
Ти треба видео запис за нешто или не си ги видел грешките на Белерин? Еве ти цела утакмица па ако имаш време прегледај ја.

Инаку имаше неколку грешки кога при исфрлање погодуваше противнички играч и им отвараше акција. Кутињо го изврти ко на валцер, на средина неколку изгубени топки имаше и така некако. Рака на срце спаси и многу ситуации па и една контра спречи.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ти треба видео запис за нешто или не си ги видел грешките на Белерин? Еве ти цела утакмица па ако имаш време прегледај ја.

Инаку имаше неколку грешки кога при исфрлање погодуваше противнички играч и им отвараше акција. Кутињо го изврти ко на валцер, на средина неколку изгубени топки имаше и така некако. Рака на срце спаси и многу ситуации па и една контра спречи.
Ај за Белерин да пишам нешто.

Кутињо му направи еднаш лажњак и сите го гледате тоа, а тоа што најмалку 3 пати жива му ја зеде тоа никој не го спомнува.

Друго првпат кога играа белерин и Чемберс тоа беше против дортмунд и не рушија на тој натпревар. Двајцата без искуство не пореметија. Тогаш Белерин имаше еден куп грешки но сепак ги научи и се надогради за разлика Чемберс остана ист и не ми изгледа дека ќе има уште многу напредок кај него. Затоа мислам дека да играше дебуши централен подобро ќе беше. И штета што супер играч е Дебуши да седи на клупа. Како ЦБ повеќе ќе придонесе отколку Чемберс. За сега на 2-3 натпревари што изиграл Чемберс ЦБ бил дупе, а ако Чемберс од десен бек може да игра ЦБ зошто да не Дебуши. Што покажал повеќе оснев дека не го бива за таа позиција. Плус тоа иако малку изигра Дебуши минатата сезона од тоа што го изигра ми се свиѓаше неговата борбеност и заштитата на тимот доколку има опасен старт, поточно секогаш беше да ги заштитува или поточно се бори за тимот. И стварно штета за него што дреме на клупа иако Белерин потврди дека може да се носи со големи екипи сепак има 19 години па да не го изгориме па да неможе да се опорави од повреди би сакал Дебуши да добива поголема минутажа затоа што има квалитет во него за прв тим.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
@warmaster види, јас не сум незадоволен до толку од играта на Белерин.
Не знам зошто те чуди тоа што сите памтат како Белерин го сецнаа, еве ти еден пример: Белерин прави 20 успешни стартови над Кутињо, Кутињо користи една грешка на Белерин и дава гол. Кој настан ќе биде запамтен, стартовите на Белерин или голот на Кутињо?
Ако сакаш да си дефанзивец ќе се помириш со тоа дека сите ќе ти ги памтат грешките, а не успешните одбрани. Јас реков дека Белерин си одигра добро, направи грешки ама и спаси ситуации неколку пати.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
@squirrel Кога побарав видео од Белерин,ти ми се обрати како Белерин да беше полош од Чемберс.
Белерин баш си беше океј и само тоа со Кутињо,другото беше океј.100 пати му го спаси дупето на Чембер и Арсенал.На почетоток кога,пред Габриел да се стабилизира,ако не беше Белерин у одбрана 100 гола ќе примавме.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
@Факе не знам како ти изгледало моето обраќање:anco:Немам поим дали си го гледал мечот па затоа те прашав дали ти треба видеото чисто за да ги видиш грешките или си сакал да доловиш поента.
Чемберс беше многу лош, во ред е дека Белерин го покриваше и неговиот дел, спомнав и самиот дека дури и контра спречи кога му втрча мислам на Бентеке од страна и му ја шутна топката, ама грешка си е грешка. Не може Белерин при исфрлање да погоди играч на Ливерпул пред 16-ник и да ми каже некој дека Чемберс е крив, или кога губеше топки на средина.

@Ace-Snake со Дортмунд бевме два пати во групна.

Kajgana Shop

На врв Bottom