Фан Клуб: Арсенал

D

D_NazGUL

Гостин
Значи толку лошо а? :nesvest:
Незнам што е работава стварно. Признавам, откако ме изрендаа неколку пати, не сум некој страшен стратег во фудбалов, но криво ми е ова што се случува со тимов.
Како да немаат сила играчиве да изиграат полни 90 мин. Ко македонска фудбалска репрезентација сме, 50-60 мин и толку. Страшно.
Меѓутоа не е ли пологично да се уигрува еден тим, за кој веќе знаеме дека е добар, а остатокот да се „разигрува“ по потреба.
Можеби претерувам со мојата одбивност кон Бентерос али дечково навистина не ме воодушевува. Аршавин како што веќе напоменав и претходно нема воопшто константна игра веќе подолго време, а да не збориме што и минутажава му опаѓа. Повторно ќе кажам дека ни е време да купиме нешто што ќе го направи тимот една целина. Еве нема ни да се осудам да спомнувам имиња, но се надевам дека барем има човек на форумов што ќе се сложи со мене.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Значи толку лошо а? :nesvest:
Незнам што е работава стварно. Признавам, откако ме изрендаа неколку пати, не сум некој страшен стратег во фудбалов, но криво ми е ова што се случува со тимов.
Како да немаат сила играчиве да изиграат полни 90 мин. Ко македонска фудбалска репрезентација сме, 50-60 мин и толку. Страшно.
Меѓутоа не е ли пологично да се уигрува еден тим, за кој веќе знаеме дека е добар, а остатокот да се „разигрува“ по потреба.
Можеби претерувам со мојата одбивност кон Бентерос али дечково навистина не ме воодушевува. Аршавин како што веќе напоменав и претходно нема воопшто константна игра веќе подолго време, а да не збориме што и минутажава му опаѓа. Повторно ќе кажам дека ни е време да купиме нешто што ќе го направи тимот една целина. Еве нема ни да се осудам да спомнувам имиња, но се надевам дека барем има човек на форумов што ќе се сложи со мене.
Тоа е и најлогично бе друже. Ете го првиот состав, го виде против Челзи, Бирмингем и Сити. А овој е тој по потреба што се разигрува. Мислиш да не беше Лидс и да беше Тотенхем на пример ќе го играше овој состав? Не. Мора да се одмараат играчите. Не си забележал дека оваа сезона имаме многу многу помалку повреди? Баш у последните изјави на Венгер кажа дека тоа се должи на промена на некои методи во тренингот како и ротациите што се прават за да не прегреат играчите. За разлика од Бундес каде што имаат играчите одмор 15 дена, тука се изиграа 4 утакмици за 12 дена, така што МОРА да се одмараат играчи во некои утакмици. Ако Лидс и Ипсвич не се тие, кои би биле тогаш?
За Бентнер..Сеуште е млад, види на колку години Дрогба го достигна врвот на пример. Тален има неверојатен исто како Вела само исто како Фабиански и Ван Перси, треба барем 5-6 утакмици по ред да ги изигра за да влезе во некоја константност. Еве на пример, денес ако дадеше барем 2 гола со тие шанси сите ќе го величеа поради 2та гола и асистенцијата. Многу полошо ќе беше да не влегуваше во шанси.
За Аршавин, бидејќи не го рачунам веќе во прв тим одличен е за на клупа затоа што нема некои предиспозиции да игра во Премиер Лига.
Јас само се надевам дека Ремзи ќе се врати целосно подготвен, Фримпонг ќе се врати целосно подготвен и Ленсбури ќе добие шанса по позајмицата за конечно да не го гледам Денилсон во екипа. Напредок 0.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Полуфинале или финале во ФА,само тогаш би извадил прв состав. Да не се лажиме.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Тоа е и најлогично бе друже. Ете го првиот состав, го виде против Челзи, Бирмингем и Сити. А овој е тој по потреба што се разигрува. Мислиш да не беше Лидс и да беше Тотенхем на пример ќе го играше овој состав? Не. Мора да се одмараат играчите. Не си забележал дека оваа сезона имаме многу многу помалку повреди? Баш у последните изјави на Венгер кажа дека тоа се должи на промена на некои методи во тренингот како и ротациите што се прават за да не прегреат играчите. За разлика од Бундес каде што имаат играчите одмор 15 дена, тука се изиграа 4 утакмици за 12 дена, така што МОРА да се одмараат играчи во некои утакмици. Ако Лидс и Ипсвич не се тие, кои би биле тогаш?
За Бентнер..Сеуште е млад, види на колку години Дрогба го достигна врвот на пример. Тален има неверојатен исто како Вела само исто како Фабиански и Ван Перси, треба барем 5-6 утакмици по ред да ги изигра за да влезе во некоја константност. Еве на пример, денес ако дадеше барем 2 гола со тие шанси сите ќе го величеа поради 2та гола и асистенцијата. Многу полошо ќе беше да не влегуваше во шанси.
За Аршавин, бидејќи не го рачунам веќе во прв тим одличен е за на клупа затоа што нема некои предиспозиции да игра во Премиер Лига.
Јас само се надевам дека Ремзи ќе се врати целосно подготвен, Фримпонг ќе се врати целосно подготвен и Ленсбури ќе добие шанса по позајмицата за конечно да не го гледам Денилсон во екипа. Напредок 0.
Потполно се сложувам, Аршавин е супер замена.....Некако издишан е типот нема шанси да изигра 90 минути...Другиве играчи ко го молеа да истрча кога го проигруваа...
И да ги дадеше тие 2-3 чисти шанси што ги имаше, јас пак би го седнал на клупа....Одлична резерва, прв тим јок....
И да редно е Денилсон да се шитне полека, има млади кои срце ќе остаат да играат во прв тим на Арснеал....

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Полуфинале или финале во ФА,само тогаш би извадил прв состав. Да не се лажиме.
Немора да значи. Четврт финале сигурно, а и во останатите рунди ако се паднат Тотенхем, Сити итн. Со остантите ќе изигра комбиниран состав чим со еден второлигаш на домашен терен реши да пушти не толку слаб тим. Нема да ме зачуди ако играат многу првотимци на реваншот во гости.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Нема врска. Четврт финале сигурно, а и во останатите рунди ако се паднат Тотенхем, Сити итн. Со остантите ќе изигра комбиниран состав чим со еден второлигаш на домашен терен реши да пушти не толку слаб тим. Нема да ме зачуди ако играат многу првотимци на реваншот во гости.
Фабрегас и Насри мислам сигурно почнуваат наредната,другите нема да ги менува според мене...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
еве една добра обсервација на арсенал , напишана после мечот денеска што ја најдов на еден странски форум, па сакав да ја споделам со вас, верувам дека сите знаете англиски :

"Arsene Wenger was a very successful manager in the early part of his arsenal career, but he seems to have completely forgot how he achieved this. He bought in players who developed, those that didn’t were sold on pretty quickly.
Sure, Anelka, Petit, Viera, Henry to some extent, and the others were bought in at cut prices and made into great players but many failed and were sold on. Boa Morte, Wreh, Maltz (remember him) inamoto etc, or pennant, bentley and hoyte recently. If after a couple of years they were not up to the standard, which was that of a premiership winning team, they were moved on to other clubs where they were up to the standard required, such as Fulham (and that’s not a dig at Fulham at all, they were a solid mid table club)
Now we have denilson, diaby and bendtner who are not developing into players of the calibre to win the premiership. They have been in the arsenal squad for a number of years and do not look like making the final step. Years ago they would have been moved on and Ramsey or someone else would have been given a shot, either made it or have been moved on themselves. Look at Ian Wright’s last year at arsenal when he was brutaly dropped to the bench for a 17 year old Anelka. Or Gilberto Silva who was still winning world cups after leaving Arsenal but wasn’t up to it.
As for Almunia I have no answer other than he was either blackmailing the club or Arsene was on crack. Remember Seaman’s Arsenal career ending, or Lehman both past their best but considerably better than Almunia ever was or will be. Or Richard Wright, Stuart Taylor, Rami Shaban or anyone else who were given a season to make it and then sold on. Almunia was a 3rd Division Goalker and still is yet Arsene stuck with him. Would this have happened in 1998? NO
Then we come onto Walcott and Vela. I actually think that these two are going backwards at the minute, although Walcott very recently seems to have found the right direction again. Two of the most tallented players around yet Arsene doesn’t seem to know how they fit into his team.
We have lost the merciless edge we once had. We no stick with players who show no signs of making the transition from decent mid table premiership players to world class players. How this affects team morale is anyone’s guess but if I was a Wilshire, Ramsey or Fabregas I would wonder why I had to make that next step up if I could continue to play week in week out at a lower level. Freddie Ljungberg is a great example of a footballer who was not naturally too gifter but drove himself into the wall running after everthing, working on his game and developed into an excellent player.
If a couple of pieces of dead wood left there might be ripples through the squad, Ashavin might suddenly realise that he can track back a little, that he has to be world class every week to keep his place, Cesc might want to stay and see the team develop rather than stagnate, Theo may develop into the player we know he COULD be.
Denilson, Diaby, Almunia, Fabianski, Eboue, Bendtner, Clichy (sometimes) have been given the chances, they have developed into good players but to win the premiership we need exellent players at the least. The squad players should be the developing players who are good and on the verge of exellent, waiting for the chance to shine, not collecting a pay cheque and staying firmly within the mediocre comfort zone.
So lets clear out the dead wood, buy 2 world class players a CB and a CM (2 if Cesc goes) and look to progress."

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
еве една добра обсервација на арсенал , напишана после мечот денеска што ја најдов на еден странски форум, па сакав да ја споделам со вас, верувам дека сите знаете англиски :

Сфатив што сака да каже авторот на ова, само малку глупи споредби прави. Како прво ги споредува Боа Море, Малц и Инамото со Бентнер, Вела, Дијаби, Денилсон, Волкот. Боа Море, Малц и Инамото се играчи кои ја продолжиле кариерата во екипи како Фулам и Вест Хем. За Бентнер јавно изразија интерес Баерн, а не такви екипи. За Вела кога се кажа дека е дозволен за позајмици први се појавија Валенсија, а не такви екипи. За Волкот можам да замислам кои се екипи ќе се јават и кои би го посакале во екипа, играч што на тие години има неколку хет-трика дадено и има решено многу утакмици. Годините се клучниот збор кај овие тројца. За Дијаби ми се чини Интер беа едно време заинтересирани, а не такви екипи. Е сега сите знаеме колку има квалитети Дијаби, само му треба период без повреди за да фати место во првиот тим. За Денилсон и јас се прашувам што се случува, ама убеден сум дека нема уште многу да го гледаме во тимов, ќе видите. Е сега грешката на Венгер беше во тоа што остана со Алмунија на гол, а не се зема класа голман. Друга грешка може да се каже е тоа што Жилберто Силва се пушти да си замине, ама никој не очекуваше дека Фламини ќе ни го спопика. Значи зборот ми е тоа што ако ги споредуваме тие играчи он што ги споредува значи дека ги споредуваме Фулам и Вест Хем со Баерн, Валенсија и Интер. Нема логика.
Потоа зборува за Аршавин. Какво место да задржи Аршавин? Според мене со ваков здрав тим, Аршавин е веќе резерва. Видовме на последните големи и важни утакмици дека нападот е Насри-Ван Перси-Волкот.

После вика дека Денилсон, Дијаби, Алмунија, Фабиански, Ебуе, Бентнер, Клиши биле добри играчи ама само со добри играчи не се освојува титула. Па добро бе, од овие сите набројани само Клиши и Фабиански се прва постава. Сите останати се резерви. Епа одлични играчи како Насри и Фабрегас не верувам дека би сакале да седат на клупа и дека би биле ефтини за на клупа. И слободно може да се спореди клупата, не само со конкурентите за титула во Премиер, туку со сите во светот, не е ништо послаба. На крај вика да се купат светска класа играчи на стоперската позиција и во средина (ако си иде Фабрегас). Епа сеуште не си отишол Фабрегас, така да тоа и не треба ни да се спомне, а за купување на стопер и јас би бил ако би знаел дека Вермален нема да се врати за 10-15 дена. Во секој случај би избрал здрав Вермален и ваков Џуру во прва постава отколку некој друг стопер.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.652
Поени од реакции
22.728
Значи гледајќи ја вечерва Барселона против Депортиво, гледајќи колку е досадно да гледаш 2 екипи на стадион, а само една екипа игра, највеќе посакувам да дојде двомечот од ЛШ со вас. Лани во двата дуела, и вие и ние игравме максимално отворено, и тоа е тоа што ве прави големи. Дојдовте на Камп Ноу, игравте машки. Загубивте и отпаднавте, сите ги паметат резултатите, ама кај фановите на Барса секогаш ќе се зборува за екипата од Англија, која е една од ретките(да не речам единствена) која игра фудбал против Барселона. Секоја чест, се гледаме за некој месец. :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Само едно ќе кажам... Денес сум лут, бесен и исфустриран, поради фактот дека повеќето играчи од нашиот тим, не си ја заслужија неделната плата... Срамота за нив... Ми беше срам, шо навивам за Арсенал кога видов дека Денилсон ич кур не го боли за топките, Бендтнер изгледа е зафатен со деца праење, Аршавин веројатно се ебава со мажи, оти за него немам прочитано дека имал нешто со некоја... Сонг лош денес, ептен лош... Гибс, Скилачи, Ебуе, Сонг, Аршавин, Бендтнер денес не си ја заслужија платата која треба да ја земат...

Иначе ве прочитав сите наназад, и еден член напиша дека требало да го критикуа Венгер... Немој да мислиш дека не смееш или нешто слично.. Слободно... Јас си бранам мој ставови, а ти свој... Нели, затоа се вика форум? :smir:

А и за тоа со кој каков состав излегувал Арсенал... Порано да, излегувавме со втор состав на вакви мечеви, но сега да бидеме реални, немаме повредени играчи и имаме доста силен втор состав.... Ако прв би бил со Насри, Фабрегас, Аршавин, Лорен, Волкот, Ван Перси, Клиши, Сања, Вилшир и Фабијански тогаш денес имавме Денилсон, Росицки, Аршавин, Сонг, Гибс, Скилачи, Ебие, Шчезни, Никлас... Значи имаме и тоа како јак втор и тоа како конкурентен состав, а и таа ротација која ја прави Венгер, веројатно треба да даде со плод кон крајот на јануари и февруари кога имаме густ распоред, и тука да го стигнеме Јунајтед....

Но, пак од другата страна, „добро“ е што кикснавме на ваков меч, па веројатно сите „џокери“ ги потрошивме и мора да победиме на следните 4 во ПЛ... Колку за потсетување, една рудна понапред, пред неколку години, Лидс го исфрли Јунајтед на Олд Трафорд со 0-1, со гол на Бекфорд (играч на Евертон, моментално), кога Лидс беше уште два ранга подолу од сега... Само една компарација да направам

Не знам, колку Венгер би бил виновен, но секако дека е за овој меч... Знам дека верува во сите играчи во тимот, но Денилсон и Никлас веќе некако отскокнуваат од сите... Денес Венгер, благовремено ги направи измените, кои дадоа со плод... Сепак, има реванш(уште тој ни фалеше:pos2:) и мора да се добие, ако се знае дека сме подобри гости од домаќини, не се ни сомневам во понатамошен пласман..

И едит: Не знам како можи толку квалитетн голман да заврши во Лидс..Јунајтед место да купува други Данци, требаше да го земе овој, кој уште додека беше во Сити беше добар, а сег се има искалемено, и е доста солиден... И колку за информација, од сите голмани во Англија само Чех, Ван Дер Сар и Харт земаат повеќе плата од него, во цела Англија..

Толку од мене, бидете ми поздравени

--- надополнето ---

Значи гледајќи ја вечерва Барселона против Депортиво, гледајќи колку е досадно да гледаш 2 екипи на стадион, а само една екипа игра, највеќе посакувам да дојде двомечот од ЛШ со вас. Лани во двата дуела, и вие и ние игравме максимално отворено, и тоа е тоа што ве прави големи. Дојдовте на Камп Ноу, игравте машки. Загубивте и отпаднавте, сите ги паметат резултатите, ама кај фановите на Барса секогаш ќе се зборува за екипата од Англија, која е една од ретките(да не речам единствена) која игра фудбал против Барселона. Секоја чест, се гледаме за некој месец. :)
Штета за Вас, а толку добар состав имавте... Можевте да стигнете до финале.. :smir:Шала

Респект, се гледаме за месец и половина, на Емиратите

--- надополнето ---

On facing Schmeichel and Bruce...
Name-wise yes [I felt some deja vu]. I see today that Schmeichel and Bruce had a fantastic games, both Leeds centre backs did. Maybe these two names want to make my life difficult forever!

Венгер имал шанса да ги ангажира ?

--- надополнето ---

On more speculation over Cesc's future...
I have a good sense of humour but I don't understand this one. I cannot see how people can say things like that without us knowing it. We have the contract of the player and we would inform you if we would sell the player. We sell nobody.:pos2:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Човек, значи се градеше конкурентен тим за во иднина. Поради тоа и беше жртвуван ФА куп, не дека Венгер не сакал да го освои. А претходно кога сме имале тим, како и оваа година, сме играле со јак состав разбираш?? Гледаш дека и Фабрегас, Џуру, Бентнер, Волкот и други сега што се во прв состав тогаш играле како помлади во купот за да се создаде еден конкурентен тим. А и Анри, Туре, Адебајор, Хлеб пред да си идат имаат играно многу утакмици во купот. Е сега кога веќе е изграден тим ти сакаш повторно да се жртвува купот со млади како Џет, Мигел, Истмонд и други младинци иако не сме го освоиле од 2005 година кога игравме со првотимци.
Потполно те разбирам ама ако тие играчи не добијат шанса во купот тогаш каде?
Искрено мислиш дека Бендтнер е подобар од Вела или да речеме има поголем потенцијал од Џет? Или Истмонд кој лани играше неколку натпревари во ПЛ а и во ЛШ нема да игра со повеќе срце од Денилсон?

Мене почнува да ми се гади од Денилсон човекот НЕ заслужува да биде тука барем во тоа се сложуваме. А и за Бендтнер викаш ако ги дадел тие 2 гола ќе го величавме... да ама тој НЕ ги даде тие два гола а и секој натпревар е ваков... те молам кажи ако се сеќаваш на некој натпревар каде Бентнер имал една или 2 шанси и ги искористил тие? Не тој секогаш има барем 5-6-7 добри шанси и или ќе ги усере сите или ќе успее да даде еден гол...
И да... ако Бендтнер иде во Баерн може ќе успее повеќе, може и во Арсенал ќе успее повеќе ама во никој случај нема како крило. неговата позиција НЕ е крило па макар колку и да сака да пробува да води и да дрибла едноставно нема талент за тоа и тоа не се учи.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.855
Поени од реакции
10.227
Само едно ќе кажам... Денес сум лут, бесен и исфустриран, поради фактот дека повеќето играчи од нашиот тим, не си ја заслужија неделната плата... Срамота за нив... Ми беше срам, шо навивам за Арсенал кога видов дека Денилсон ич кур не го боли за топките, Бендтнер изгледа е зафатен со деца праење, Аршавин веројатно се ебава со мажи, оти за него немам прочитано дека имал нешто со некоја... Сонг лош денес, ептен лош... Гибс, Скилачи, Ебуе, Сонг, Аршавин, Бендтнер денес не си ја заслужија платата која треба да ја земат...

Иначе ве прочитав сите наназад, и еден член напиша дека требало да го критикуа Венгер... Немој да мислиш дека не смееш или нешто слично.. Слободно... Јас си бранам мој ставови, а ти свој... Нели, затоа се вика форум? :smir:

А и за тоа со кој каков состав излегувал Арсенал... Порано да, излегувавме со втор состав на вакви мечеви, но сега да бидеме реални, немаме повредени играчи и имаме доста силен втор состав.... Ако прв би бил со Насри, Фабрегас, Аршавин, Лорен, Волкот, Ван Перси, Клиши, Сања, Вилшир и Фабијански тогаш денес имавме Денилсон, Росицки, Аршавин, Сонг, Гибс, Скилачи, Ебие, Шчезни, Никлас... Значи имаме и тоа како јак втор и тоа како конкурентен состав, а и таа ротација која ја прави Венгер, веројатно треба да даде со плод кон крајот на јануари и февруари кога имаме густ распоред, и тука да го стигнеме Јунајтед....

Но, пак од другата страна, „добро“ е што кикснавме на ваков меч, па веројатно сите „џокери“ ги потрошивме и мора да победиме на следните 4 во ПЛ... Колку за потсетување, една рудна понапред, пред неколку години, Лидс го исфрли Јунајтед на Олд Трафорд со 0-1, со гол на Бекфорд (играч на Евертон, моментално), кога Лидс беше уште два ранга подолу од сега... Само една компарација да направам

Не знам, колку Венгер би бил виновен, но секако дека е за овој меч... Знам дека верува во сите играчи во тимот, но Денилсон и Никлас веќе некако отскокнуваат од сите... Денес Венгер, благовремено ги направи измените, кои дадоа со плод... Сепак, има реванш(уште тој ни фалеше:pos2:) и мора да се добие, ако се знае дека сме подобри гости од домаќини, не се ни сомневам во понатамошен пласман..

И едит: Не знам како можи толку квалитетн голман да заврши во Лидс..Јунајтед место да купува други Данци, требаше да го земе овој, кој уште додека беше во Сити беше добар, а сег се има искалемено, и е доста солиден... И колку за информација, од сите голмани во Англија само Чех, Ван Дер Сар и Харт земаат повеќе плата од него, во цела Англија..

Толку од мене, бидете ми поздравени

--- надополнето ---

Штета за Вас, а толку добар состав имавте... Можевте да стигнете до финале.. :smir:Шала

Респект, се гледаме за месец и половина, на Емиратите

--- надополнето ---

On facing Schmeichel and Bruce...
Name-wise yes [I felt some deja vu]. I see today that Schmeichel and Bruce had a fantastic games, both Leeds centre backs did. Maybe these two names want to make my life difficult forever!

Венгер имал шанса да ги ангажира ?

--- надополнето ---

On more speculation over Cesc's future...
I have a good sense of humour but I don't understand this one. I cannot see how people can say things like that without us knowing it. We have the contract of the player and we would inform you if we would sell the player. We sell nobody.:pos2:
Веројатно ја и ти никогаш нема да се сложиме за некои работи - мислам на Бендтнер. Не ја гледав денеска ама ми кажаа дека утнал 2-3 доста добри шанси ама тоа не ем изненадува. Кај мене има кредит мноооогу се додекане го видам 10 утакмици прва постава, е ако и тогаш од 3 шанси не да де гол во ред. Али сега да го обвинуваме него дека не дал гол и дека заради него ќе сме изгубеле е неблагодарно!
PS: Денилсон ДРРРРРРРРРВО! Ја частам на денот ко ќе го напушти Арсенал!

--- надополнето ---

http://www.goal.com/en/news/780/fa-cup/2011/01/08/2296265/arsenal-winger-theo-walcott-apologises-for-diving-in-attempt

Анри, Волкот, АРСЕНАЛ! Кој друг би се извинил??

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Веројатно ја и ти никогаш нема да се сложиме за некои работи - мислам на Бендтнер. Не ја гледав денеска ама ми кажаа дека утнал 2-3 доста добри шанси ама тоа не ем изненадува. Кај мене има кредит мноооогу се додекане го видам 10 утакмици прва постава, е ако и тогаш од 3 шанси не да де гол во ред. Али сега да го обвинуваме него дека не дал гол и дека заради него ќе сме изгубеле е неблагодарно!
PS: Денилсон ДРРРРРРРРРВО! Ја частам на денот ко ќе го напушти Арсенал!

--- надополнето ---

http://www.goal.com/en/news/780/fa-cup/2011/01/08/2296265/arsenal-winger-theo-walcott-apologises-for-diving-in-attempt

Анри, Волкот, АРСЕНАЛ! Кој друг би се извинил??

Абе друже, јас ниту сум судија, нити им судам... Само пишам како беше денес, и толку... И кај мене има Никлас неколку џокери, но.... Знаеш она народското: „Направи 1000 добри работи се забораваат, направи една лоша ќе ја паметат цел живот“...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Потполно те разбирам ама ако тие играчи не добијат шанса во купот тогаш каде?
Искрено мислиш дека Бендтнер е подобар од Вела или да речеме има поголем потенцијал од Џет? Или Истмонд кој лани играше неколку натпревари во ПЛ а и во ЛШ нема да игра со повеќе срце од Денилсон?

Мене почнува да ми се гади од Денилсон човекот НЕ заслужува да биде тука барем во тоа се сложуваме. А и за Бендтнер викаш ако ги дадел тие 2 гола ќе го величавме... да ама тој НЕ ги даде тие два гола а и секој натпревар е ваков... те молам кажи ако се сеќаваш на некој натпревар каде Бентнер имал една или 2 шанси и ги искористил тие? Не тој секогаш има барем 5-6-7 добри шанси и или ќе ги усере сите или ќе успее да даде еден гол...
И да... ако Бендтнер иде во Баерн може ќе успее повеќе, може и во Арсенал ќе успее повеќе ама во никој случај нема како крило. неговата позиција НЕ е крило па макар колку и да сака да пробува да води и да дрибла едноставно нема талент за тоа и тоа не се учи.

Има Карлинг куп за докажување, иако како што сме без титула и таму веќе не се форсираат ултра младинци ко порано што и го оправдувам. Викам, поради титула. На друго место, со голем тим нема што да му ја мислиме толку. Ја немаме таа среќа нашите резерви да играат во некоја лига како во Шпанија, па единствена можност на позајмици. Ако со волкав тим (да не го урочам) ние пак ставаме ултра младинци за да се развијат, баш тогаш ќе бидеме академија.
За Бентнер и Вела незнам кој од нив, различен тип на играчи ми се. Стварно незнам кој би можел повеќе да успее во Премиер, затоа што како што викам, Бентнер го дели завршницата и онаа општа игра што сезонава ја има усвршено Насри (а минатата ја немаше, затоа и гледаме голема разлика) од голем играч. Во споредба со Џет, сметам дека Џет има поголем потенцијал и од двајцата, ама според тоа како играл за резервите, иако дава многу голови некако мрзлив бил. Е сега тоа може да е и поради тоа што резервите се на ниво подоле од него, па во Премиер би било сосема различна песна.
А за Истмонд и Денилсон, и двајцата сметам дека немаат потенцијал да играат за Арсенал. Никогаш не ми оставиле посебен впечаток ниту едниот ниту другиот. На таа позиција иднината мислам дека е во Фримпонг и во Кокелин (или како и да се чита). Кокелин имаше блескави игри за резервите на таа позиција иако во последно време играше како десен бек поради дефицит. Сега гледам стандарден станал во Лориент, а и познати се Французите дека имаат блескави играчи на таа позиција, па може и овој е еден од нив.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
После Бени Хил-от со ливерпул ,никогаш нема да му опростам. Барем јас.

Kajgana Shop

На врв Bottom