Најновата изјава на Тѕре за тоа кој му е клубот , може да ја прочиташ кај Волејман на потпис... одлично си знаеме дека тој е единствениот играч за кој знаеме дека најсигурно го сака клубот , така да може да го изгубиме само ако Венгер напраи некоја огромна глупост и ако Воопшто не му ни понуди до крајот договор
Го сака клубот, но поради несогласувањето со неколку фудбалери пред 6 месеца си побара трансфер, сакаше да си замине. Венгер тогаш го спречи да направи таква глупост затоа што несмееше да си дозволи да загуби фудбалер во средината на сезоната, а тимот тогаш се бореше со Вила за четвртото место, но самото барање за трансфер е показател дека не се осеќа добро во клубот.
There is still time on my contract and I hope the Club will show me that they need me.
"
When you love somebody it's important that they love you back. I have loved this club for years, and I always give everything for the team. Since I've been here I've just tried to do my best but you can't be at the top all the time. Sometimes your level will drop a bit. That's when you need to be strong and bounce back and that's what I tried to do this season.
Сега за сега клубот не покажува колку го сака и сеуште му нема понудено нов договор. Волкот, Фабијански, Ремзи, Гибс, ван Перси... добија, но кон него и кон Ебуе нема понуди.
Дали Венгер поради Африканскиот куп на нации, кои се одржуваат на секои две години во најважниот дел од сезоната, се обидува да се ослободи од Туре и од Ебуе? Тоа веќе го направи со Адебајор.