Фан Клуб: Јувентус

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Само играчите имаат повеќе искуство, пошо моментално во овој состав на Јуве, не знам дали може да се извадат 11 души што некогаш играле у ЛШ. Единствено нешто во кое Челзи е појак, е нападот. Во се друго е Јуве. Ваљда ќе тепаме.:)
Потполно си во право. Ма да Челзи има и јака одбрана. Сега и Хазард е тука, значи ептен гази дечкото. Има многу асистенции, шанси, брз играч е, опасен е. Ама ние имаме јаки квалитети. Кога ќе помислам само на Буфон уффф тоа е нешто ептен моќно, Вучиниќ, Пирло, Сторари, Џовинко и тако даље, значи си велам :„Сила е ЈУВЕ“, и сила сме, ќе ги победиме. Знам дека многумина велат дека Челзи ке победи што е и логично, ама ние ке изненадиме. Ќе победиме 100%. И искрено нема да бидам задоволна со нерешен резултат (најмалку не со 0:0) зашто знам дека Јувентус има шанси за победа.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Потполно си во право. Ма да Челзи има и јака одбрана. Сега и Хазард е тука, значи ептен гази дечкото. Има многу асистенции, шанси, брз играч е, опасен е. Ама ние имаме јаки квалитети. Кога ќе помислам само на Буфон уффф тоа е нешто ептен моќно, Вучиниќ, Пирло, Сторари, Џовинко и тако даље, значи си велам :„Сила е ЈУВЕ“, и сила сме, ќе ги победиме. Знам дека многумина велат дека Челзи ке победи што е и логично, ама ние ке изненадиме. Ќе победиме 100%. И искрено нема да бидам задоволна со нерешен резултат (најмалку не со 0:0) зашто знам дека Јувентус има шанси за победа.
Битно е да не ги потцениме Челзи. Формата е само привремена потребно е само еден натпревар да се склопат коцките и тоа е тоа како нас што не ни требаше мн за 3-5-2 формацијата. НО Хазард може да биде и мора да биде сопрен а мислам дека Видал ке го изеде жив кога ке ги споредиме тимовите на хартија не гледам каде се Челзи посилни? Колку и да го сакам Торес и да сонувам за него во Јуве не етоа што беше иако почна да дава голови не го ценам повисоко од Матри ( за кого тврдам само дека тактиката го кочи и се гледа дека е тотално без самодоверба).

Средината наша МВП ( Видал,Пирло,Маркизио) ке го надигра секој тим плус кога ке го додеш Асамоа. Не сваќам зошто сите говорат дека е LWB кога мислам дека игра CM со задача да ја покрива левата страна слично на b2b пошто мн го имам забележано како крши игра на средина. Сега останува знак на прашалник формата на Барзаљи ама ке ја пронајде. Бонучи ке ја врати истата форма од Европското. Лампард не е тоа што беше го претрлуваат како магаре бавен е тром ма да не го потценувам може да даде утакмица на векот. Друго не гледам освен Мата и Хазард ма да и Мата не е истиот од лани лесн ода се справиш со една закана но како тие ке се справат со : Вучинич,Џовинко,Видал,Маркизио,Пирло,Асамоа нз и се надевам нема но сепак не ги потценувам сепак имаат класа играчи кои според мене го изиграа своето и не се тоа што беа без оглед како играат во англија чекам само дерби против Јунајтед или Сити

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Битно е да не ги потцениме Челзи. Формата е само привремена потребно е само еден натпревар да се склопат коцките и тоа е тоа како нас што не ни требаше мн за 3-5-2 формацијата. НО Хазард може да биде и мора да биде сопрен а мислам дека Видал ке го изеде жив кога ке ги споредиме тимовите на хартија не гледам каде се Челзи посилни? Колку и да го сакам Торес и да сонувам за него во Јуве не етоа што беше иако почна да дава голови не го ценам повисоко од Матри ( за кого тврдам само дека тактиката го кочи и се гледа дека е тотално без самодоверба).

Средината наша МВП ( Видал,Пирло,Маркизио) ке го надигра секој тим плус кога ке го додеш Асамоа. Не сваќам зошто сите говорат дека е LWB кога мислам дека игра CM со задача да ја покрива левата страна слично на b2b пошто мн го имам забележано како крши игра на средина. Сега останува знак на прашалник формата на Барзаљи ама ке ја пронајде. Бонучи ке ја врати истата форма од Европското. Лампард не е тоа што беше го претрлуваат како магаре бавен е тром ма да не го потценувам може да даде утакмица на векот. Друго не гледам освен Мата и Хазард ма да и Мата не е истиот од лани лесн ода се справиш со една закана но како тие ке се справат со : Вучинич,Џовинко,Видал,Маркизио,Пирло,Асамоа нз и се надевам нема но сепак не ги потценувам сепак имаат класа играчи кои според мене го изиграа своето и не се тоа што беа без оглед како играат во англија чекам само дерби против Јунајтед или Сити
Се на се еден фудбалски спектакал !

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ако Челзи изигра јако вечер (а се надевам дека ќе се трудат прилично),на вистински тест ќе биде таа тројка во одбраната која не е докажана во големи мечеви со големи екипи........кога потискаш некоја второкласна,третокласна екипа е од голема корист,но чисто се сомневам дека против големите таа ќе функционира,ами мислам дека ќе покажи голема слабост

значи секое зло за добро,и по цена да изгуби Јувентус вечерва,мора на почеток да се корегираат слабостите и грешките,односно да се сфати со време дека во ЛШ со 3-5-2 формација нема што да бараш,ами назад да се постави одбраната како секој голем клуб 4-4-2,4-3-3,4-5-1 со цел да нема дупки и примање ефтини голови кои подоцна многу тешко се надокнадуваат

среќно

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Ова го чекам веќе подолго време... Јуве повторно во ЛШ, и тоа со многу добар состав и големи амбиции. И за се да биде уште подобро, првиот меч од лигата на шампионите, со директниот конкурент за прво место (барем според сите претпоставки, иако Шахтјор може да не намачи многу убаво), се игра денес, на мојот роденден. Се знае што би било најдобар роденденски подарок, а на тоа и се надевам. Јуве да го победи Челзи, на нивниот стадион, и да им наплати за тоа што последниот пат кога игравме во ЛШ отпаднавме токму од нив, и тоа сеуште го памтам како да беше денеска, кога Есиен шутираше од голема далечина, ја погоди пречката, и потоа Дрогба(?) ја заврши работата, и ги сруши нашите сништа... Па, време е да им наплатиме. Овој Јуве може да го победи Челзи во гости. Овој Јуве може да ја освои Лигата на Шампионите. Овој Јуве може се!
Forza Juve!

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Дали се знај со кој дресој ќе се појават вечер? Јас би со розевите,среќа носеа цела сезона лани (y)

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Ужасно лоши сме кога госутваме во Англија.
Па бевме ужасно лоши и на гостувањата кај Удине и Џеноа, но еве, оваа година се покажавме ;)
Време е за промена ;)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Нема потреба да се плашиме вечер, само да си ја играме нашата игра ќе паднат кога-тогаш Челзи. И еве да се подсетиме на еден од најдобрите дупли паса шо ги имам видено, посебно првиот допир на Јакинта :drk: линк

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Победа на Јуве не би било изненадување .. со оглед на тоа каков тим имаме (Буфон, Киелини, Пирло, Видал, Маркизио, Асамоа, Вучко) плус комплетни сме, мене победа не би ме изненадило.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Znaci , i jas se plasham od Angliskite ekipi , pred se zatoa shto sme izgubile recisi sekogash ( SME BILE ELIMINIRANI VO CH L ) ako pamtite dobro :

Juventus-Manchester Utd = brakata York shto ni napraija sred Delle Allpi :(
Juventus-Liverpool = Izgubivme 2-1 vo Anfield , a vo Delle Allpi ne mozhevme nitu eden gol da postigneme ...
Juventus-Chelsea = 1-0 na Stemford Bridge , super Juventus na revanshot , pomalku iskustvo , povredata na Nedved na pocetokot , potoa GIOVINCO ako se sekavate kakov finish izigra!

Znaci , od sea me fakja emocija , adrenalin , kako sekoj den koga Juve treba da igra bilo so koja ekipa.

JUVENTUS = Buffon , Barzagli , Bonucci , Chiellini , Lichsteiner , Pirlo , Vidal , Marchisio , Asamoah , Giovinco , Vucinic .

Kje imame PODRSHKA od tribinite , mnogu NAVIVACI NA JUVENTUS kje bidat prisutni vecerva vo London .

AJDEEEEEEEEE JUVE!!! :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom