ТРИ....ДВА....ЕДЕН... АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
Леле што им се деси,нема да се опорават до нова година,ви текнува ли какви муабети имаше пред почеток на сезона,ни се смееја,сеа најголеми резили испаднаа,па за дресовите не реметеа али сеа нешто не им се дава да реметат,АЛОООО за опстанок се борат кутрите,поука-гледај си секогаш во својот двор па после ремети си,зашто кога имаш во свој тим тренер како РАНИЕРИ не можеш да се надеваш на скудето!! човекот е полош и од Бенитез и Гасперини заедно!
NO FARSOPOLI NO INTER!
Научени се да освојуваат без конкуренција,само по Фарсополи,само што Милан стана малце конкурентен ете ги кај завршија,откако сега и Јуве се засили и стана конкурентен,уште толку ги зацапавме
1 пол. Не очекував Раниери да тргне офанзивно толку и да игра пресинг,али викав овие нема шанси да издржат пресинг 90 минути,не за друго,и годините си играат своја улога
Ипак имавме дупло повеќе шанси од нив во прво,и оние имаа добри шанси,голот на Маикон и пречката,друго не ми текнува,Јуве два гола,11 и 33 минута, 12 минута Матри шанса,14 мин. Матри агаин,42 мин. Лихштајнер,значи за едно полувреме два гола и три чисти шанси,играње на контра и форсирање по лева страна кај Нагатомо зверот и Киву со капчето. Да не зборам и пеналот за Маркизио,кај се сеа да плачат за пеналите,увек биле пички и лузери и не признавале пораз.
2 пол. Им ја умртвивме играта,кутрите не знаеја шанса да направат,без карактер,ко тим што се бори за опстанок..oh wait... по влегувањето на Естигарибиа игравме 4-1-4-1 исто како со Милан,фантастична реакција на Конте,по таа измена имавме три 100% шанси,они ниедна,Естигарибиа,Дел Пиеро на крај и Вучинич од корна.
Жал ми е што мора да го сменам на кратко Bear Grylls али ова мора да иде
Раниери:"Ќе се бориме за скудето"
Денов ми е релакс чил аут ал дај,ја чекам Болоња-Аталанта 1 ,ја имам на ливче