Фан Клуб: Јувентус

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Цариште тренериште е Макс.Пеп е гола вода.
Јок ти си револуционерен со бутање на Видал на безвезна позиција,и со трампањето на Пирло на сметка на Ван Бомел и Кевин Принц.Абе ајде...:bravobe:
Чучето можеби сакал и #10 и капитенска лента :lolzz:
Е ајде де, затоа вчера цел ден расправавме тука со Деви :D

Земи си ги Меси и Иниеста у тим, и не ти требаат други играчи :)

''How to be a football coach: the easiest job in the world''- A book by Max Allegri :kezec:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416

''How to be a football coach: the easiest job in the world''- A book by Max Allegri :kezec:
Нешто слична изјава има дадено и Фергусон во врска со Зидан... Дајте ми го Зидан и 10 дрва и ќе освојам Лш..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Алегри е пичка што одиграл на 0-0 против Атлетико...
А Анчелоти што испадна денеска да ми каже Мондонико....
Јас бев еден од ретките што бев задоволен од играта што ја покажавме против Атлетико, додека повеќето тука на форумов се трескаа зошто не сме победиле. На тој дуел до 80-та минута се јадевме со Јорганџииве, многу грешни пасови, жестока игра во средината, и сепак нажалост го изгубивме тој натпревар од една "акција" што ниту тие незнаеа како го дадоа голот.
Видовте денес што му се случи на Реал? Видовте како игра Атлетико против Барса? Го слушнавте што рече Симеоне на пресконференцијата по двата натпревари? Со Јувентус е потешко да се игра, одколку со Реал или Барса. Јас уште тогаш тоа го увидов (еве и Моџо тоа го видел), ама вие тука ми изигрававте ко да е 21.12. 2012 година :LOL:

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Јас бев еден од ретките што бев задоволен од играта што ја покажавме против Атлетико, додека повеќето тука на форумов се трескаа зошто не сме победиле. На тој дуел до 80-та минута се јадевме со Јорганџииве, многу грешни пасови, жестока игра во средината, и сепак нажалост го изгубивме тој натпревар од една "акција" што ниту тие незнаеа како го дадоа голот.
Видовте денес што му се случи на Реал? Видовте како игра Атлетико против Барса? Го слушнавте што рече Симеоне на пресконференцијата по двата натпревари? Со Јувентус е потешко да се игра, одколку со Реал или Барса. Јас уште тогаш тоа го увидов (еве и Моџо тоа го видел), ама вие тука ми изигрававте ко да е 21.12. 2012 година :LOL:
Ако збориме за последната утакмица у Торино шо ја игравме, уреду е , се сложуваме, тогаш задоволен бев и јас .Првата можевме подобро.

Ме нервираат вакви изјави , ептен, тој дебакал со Миалн еден доживеа, не е компетентен да дава вакви мислења сеуште.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Немој сега да му го ебавеш раетот на Деви, ајде доста, Алегри му е милениче, пак ќе се изнервира чоекот :P

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.414
Алегри е пичка што одиграл на 0-0 против Атлетико...
А Анчелоти што испадна денеска да ми каже Мондонико....
Натпреварот кој заврши 0-0 повеќе беше политика отколку натпревар. Многу добро знаеш дека критиките ми беа за првиот натпревар во Мадрид кој го загубивме 1-0. Да не се повторувам по 100ти пат зошто не само мене, туку многу луѓе после тој натпревар беа доста изнервирани. Ако јас не сум ти меродавен побарај на youtube после тој натпревар да видиш како Ариго Саки го искритикува Алегри за пристапот и за играта воопшто.

И во врска со Анчелоти не знам, дури смешно ми е да се објаснувам затоа што се поврзува со Алегри некако. Тоа се два крајно неповрзани тренери и натпреварите кои сакаш да ги споредиш се не само временски, туку и според околностите доста оддалечени. Ако не знаеше денес Реал излезе на теренот без пет првотимци. Рамос, Пепе, Марсело, Модрич и Родригез. На таков десеткуван состав кога ќе додадеш тоа што Роналдо два натпревари одлежа заради суспензија и беше страшно нервозен ќе го добиеш крајниот резултат. Атлетико се разбира дека е одличен тим, не им ја омаловажувам воопшто победата денеска, баш напротив заслужија и повеќе можеби. Ама споредбата со нашиот натпревар во Мадрид против Атлетико и оној денеска е крајно лоша и нелогична.

На крај краева мене не ме интересира како и зошто играат другите тимови под други тренери. Алегри го води Јувентус и такви натпревари со таков пристап како оној против Атлетико нагости може само на сон да му се појавува. Оти кога ќе тргнеш се на страна тогаш и ние загубивме, без разлика што беше само 1-0. Бодови не освоивме и билансот после тој натпревар беше негативен. Во фудбалот само тоа е битно, бодовите. Ние загубивме 1-0, Реал загуби 4-0 ама и двата тима си заминаа со нула бода.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Колку само боље е Маркизио да биде на местото на Пирло, Видал на местото на Маркизио и Переира на местото на Видал.. Пирло нормално на клупа...[DOUBLEPOST=1423336914][/DOUBLEPOST]@Mondonico Абе ти свесен си што зборуваш? Како сакаш јако да изиграш на Висенте Калдерон, кога ене денес како изигра актуелниот првак !! Оди играј отворено напаѓачки на Висенте па да те снајде поплава ко во источна Македонија.. Дај не се глупирај, не можеш да си играш курташак среде Мадрид против Атлетико...

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.414
Страчатела брат пред 3 месеци го правевме муабетот, дај не ми се минува пак низ истото. Озбилно други натпревари има пред нас.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Незнам зошто уопште пак се отвараат овие муабети, ене ја Борусија за две недели, па ќе го видиме Алегри како ќе изигра :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.414
Незнам зошто уопште пак се отвараат овие муабети, ене ја Борусија за две недели, па ќе го видиме Алегри како ќе изигра :)
Сега да не излезе дека му кобиме на човекот :D. Јас баш сакам добро да одиграме против Дортмунд и да поминеме понатаму. Дури и да не поминеме сакам да видам идеја на игра, на теренот да се случува нешто. Натпреварите од групната фаза од општа гледна точка беа лоши. Не сакам и двомечот со германциве да биде таков.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
абе доаѓаат дуелите со Борусија, ама мораш да признаеш дека не можеш да го победиш атлетико на негов терен... џабе ти е, и каква игра да играш против нив на гости екстремно тешко е да победиш...

Kajgana Shop

На врв Bottom