Натпреварот кој заврши 0-0 повеќе беше политика отколку натпревар. Многу добро знаеш дека критиките ми беа за првиот натпревар во Мадрид кој го загубивме 1-0. Да не се повторувам по 100ти пат зошто не само мене, туку многу луѓе после тој натпревар беа доста изнервирани. Ако јас не сум ти меродавен побарај на youtube после тој натпревар да видиш како Ариго Саки го искритикува Алегри за пристапот и за играта воопшто.
И во врска со Анчелоти не знам, дури смешно ми е да се објаснувам затоа што се поврзува со Алегри некако. Тоа се два крајно неповрзани тренери и натпреварите кои сакаш да ги споредиш се не само временски, туку и според околностите доста оддалечени. Ако не знаеше денес Реал излезе на теренот без пет првотимци. Рамос, Пепе, Марсело, Модрич и Родригез. На таков десеткуван состав кога ќе додадеш тоа што Роналдо два натпревари одлежа заради суспензија и беше страшно нервозен ќе го добиеш крајниот резултат. Атлетико се разбира дека е одличен тим, не им ја омаловажувам воопшто победата денеска, баш напротив заслужија и повеќе можеби. Ама споредбата со нашиот натпревар во Мадрид против Атлетико и оној денеска е крајно лоша и нелогична.
На крај краева мене не ме интересира како и зошто играат другите тимови под други тренери. Алегри го води Јувентус и такви натпревари со таков пристап како оној против Атлетико нагости може само на сон да му се појавува. Оти кога ќе тргнеш се на страна тогаш и ние загубивме, без разлика што беше само 1-0. Бодови не освоивме и билансот после тој натпревар беше негативен. Во фудбалот само тоа е битно, бодовите. Ние загубивме 1-0, Реал загуби 4-0 ама и двата тима си заминаа со нула бода.