Фан Клуб: Јувентус

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.414
Повеќе поени мало морген. Лани имавме 56, сега имаме 50.

Ама не е тоа битно туку важно е тоа што разликата со Рома е солидни 7 поени. Лани беше 8 што упатува на голема сличност. Тоа пак што ги поминавме групите во ЛШ не е никаков показател дека таму играме подобро. Баш напротив нема никакво подобрување на играта во ЛШ. Како игравме лани под Конте, така и годинава под Алегри. Со мачење и големи тешкотии да се создадат шанси, а притоа со многу грешки во одбраната.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Лига на шампињони.
Тамам за менвање тема.

Борусија Дортмунд. Читав некоја анализа. Као демек кои има биле проблемите.
Слабо давале голови. откако замина Лева нема некоја солидна замена па имаат просек од гол по меч во бундес.
Исто така ****(ова е важно)*** слабо примаат голови. Као демек се шо изгубиле те.. повеќето мечој биле со 1 гол разлика и тоа по индивидуални грешки.
Муабетот ми е дека сеуште се тврд орев, особено ако се заинаетат за да го надоместат неуспехот дома.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Сега за сега е одлично .
Имаме 7 бода пред Рома која мислам дека според играта во последно време поблиску е до борба за Лига на Шампиони со Лацио отколку за титула во Италија .
Двојбој имаме со Дортмунд кој според мене сме фаворити ,играме против последно пласиранта екипа од лигата ама сепак нема опуштање .
Играме полу финале во купот на Италија со Фиорентина која и не е баш толку опасна екипа т.е не е во топ 3 екипи во Италија .
Значи не е важно дали сме побилае тешко лесно или незнам како во групата во Лигата на Шампионите важно поминавме така да тоа е напредок во однос на лани .

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Затоа тука е Матри :cool:
и тој е повреден... Ќе играат изгледа Мората- Љоренте. Сакам да ги видам како дуо обајцата, убава беше акцијата за голот на Парма ама знам дека ќе киниме нерви со нив пособено со вториов. Добро би било 4-3-3 со Переира и Пепе на крилата со Мората на средина.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Пелегрини не го впишал Јоветиќ за вториот дел од сезоната во ЛШ.... мислам дека со овој потег се зголемуваат шансите на лето да заврши кај нас :)

Hardy1

Juventino`
Член од
2 јуни 2014
Мислења
15
Поени од реакции
33
Да се надоврзам, не сум активен но ве читам постојано

За продажбата на Погба, гледам некој членови пишуваат као може да се повтори истата политика како со Зидан, али едно да ви кажам, дека во тоа време Зидан вредеше 70, Фиго 60 и тоа беше тоа, зборот ми е дека ако се продаде Погба за 100 милиони Јуве нема да може да пазари адекватно , пошто дојде време да еден просек вреди 20 милиони чист пример се овој Паулиста што го зема Арснеал, Черчи, Дестро и т н. Сум многу против продажба на Погба, ако Јуве сака да атакува во иднина на ЛШ во никој случај не треба да се продаваат најдобрите.. Детето не е талент туку веќе е врвна класа фудбалер на ниво на Нејмар , Агуеро, Руни... и т н. Некој ќе кажат неможеме да го задржиме , па пичка му матер имаме доволно финансии да двајца тројца најдобри играчи во тимот ги плаќаме астрономски пи 9 10 милиони, неможе никој да ме убеди дека неможе да се одвојат финансии за да му се дуплира платата за да може некако да се задржи играчот, сепак Јуве го направи тоа што е денес.

За муабетите за Ѕаѕа, незнам зошто е толку посакуван од страна на навивачите на Јуве, тежок просек, боранија играч. За него се зборува како да е Трезеге во најдобри години. Дечкото има дадено 7 гола едвај годинава. Во никој случај не е Јуве тип играч. За разлика од него Берарди може да прерасне во врвна класа крило. Би го вратил него радо а Ѕаѕа како што кажав според мене не е дораснат и никогаш нема да дорасне за да биде играч како што Јуве заслужува.

Поздрав дечки закон сте :icon_mrgr:

Кога ќе идеме да го гледаме Јуве да се видиме лично да се запознаеме да удриме по едно пиво:ајнапиво:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 3m3 minutes ago
#Giovinco - #Allegri ги прекина преговорите за продолжување на договорот. Му дадов зелено светло на #Montella но никогаш не прати понуда.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 2m2 minutes ago
#Giovinco -Го добив дресот со број #10, број кој никогаш немаше да го добијам во Јувентус. Првото правило во #Juve е мораш да гледаш за себе

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 41s41 seconds ago
#Giovinco - Дел Пиеро беше одличен соиграч, но ми тежеа споредбите со него.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 7s7 seconds ago
#Giovinco - Не ми ни дозволуваа да изведувам слободни удари и за жал го изгубив правецот по кој се движев.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#Morata - Заљубен сум во Јувентус! Не ја одбрав Италија го одбрав Јувентус. #Allegri има во него малце од Анџелоти, малце од Мурињо.[DOUBLEPOST=1423316886][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#Morata - #Allegri е многу смирен кога е потребно, но верувајте не сте виделе по нервозен човек на моменти.[DOUBLEPOST=1423317152][/DOUBLEPOST]Џио делува повеќе ментално слав него физички... Му ја дале 10ката..

[DOUBLEPOST=1423317436][/DOUBLEPOST]@TheWhiteMamba
Дел од интервјуто на англиски :D

Is Guardiola a revolutionary? No, he creates numerical advantages. And with Messi & Iniesta on the field, it's easier.

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 3m3 minutes ago
#Giovinco - #Allegri ги прекина преговорите за продолжување на договорот. Му дадов зелено светло на #Montella но никогаш не прати понуда.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 2m2 minutes ago
#Giovinco -Го добив дресот со број #10, број кој никогаш немаше да го добијам во Јувентус. Првото правило во #Juve е мораш да гледаш за себе

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD 41s41 seconds ago
#Giovinco - Дел Пиеро беше одличен соиграч, но ми тежеа споредбите со него.

#Giovinco - Не ми ни дозволуваа да изведувам слободни удари и за жал го изгубив правецот по кој се движев.

Џио делува повеќе ментално слав него физички... Му ја дале 10ката..
Ова е како на мало дете ко ќе му купиш сладолед откако ќе ти се качва на гла цела вечер.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Цариште тренериште е Макс.Пеп е гола вода.
Јок ти си револуционерен со бутање на Видал на безвезна позиција,и со трампањето на Пирло на сметка на Ван Бомел и Кевин Принц.Абе ајде...:bravobe:
Чучето можеби сакал и #10 и капитенска лента :lolzz:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.319
Поени од реакции
5.989
“Toronto won me over by giving me the Number 10 jersey: the one I never got to wear at Juventus. They also gifted me an iPad with all the club mission statements on it. They made a good impression.
Ете баш затоа не му ја дадоа да ја носи 10-ката во Јувентус. Знаев дека ќе почни да гомнојадосува само прашање на време беше. Тој треба да се заблагодарува три пати дневно на Господ, што воопшто некој му дозволил да заигра за Јувентус, бидејќи се виде неговиот капацитет. Во интервјуво изјавува дека сам му се нудел на Фиорентина, поточно на Монтела да премине во Фиорентина, но немало никаков одговор.А Торонто му дале Ајпед, и детето се израдува :facepalm:

Колку треба да не си дознава, кога еден тим од рангот на Фиорентина не сака да го ангажира босман, без пари, едино Торонто прикажа интерес, а од друга страна цвичи дека не му ја дале 10ката во Јувентус.

Не е важно, битно си доби Ајпед :)[DOUBLEPOST=1423325767][/DOUBLEPOST]Ете го и Конте ја разгледувал можноста да си поднеси оставка. линк

Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.075
Колку само се замарате со една педа чоече...
Иначе изгубивме од Милан во 87- ма 0-1 Шут од 20-тина метри и грешка на Киелини поради лоша поставеност.. (that was just a dream:P) Во јаве тепаме сигурно, составче од прилика?

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Алегри е пичка што одиграл на 0-0 против Атлетико...
А Анчелоти што испадна денеска да ми каже Мондонико....

Kajgana Shop

На врв Bottom