Фан Клуб: Јувентус

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Најбитното вчера го оствариме, победа по секоја цена.

Одличлно прикажана игра, тапа реализиација, само си ги закомпликувавме работите , дојдовме на момент каде губвевме 1-2, среќата застана на наша страна па бргу го свртевме резултатот.
Ме радува дека и играчите беа на ниво психички и знае колкав улог има победата.

Головите што ги примавме се смешни , нешто шо несмееме да си го дозволиме ни на тренинг, камоли во ваква ситуација.
Може тоа и промашениот пенал од Видал на крај да играат улога за пласманот понатаму, се надевам дека нема да се доведеме во таква ситуација.

Идеме даље, Макс има еден + од мене за храброста и одлучноста што ја покажа вчера со пристапот и паткитчката замисла, ама има и неколку минуса од изминатив период каде неличевме на ништо.[DOUBLEPOST=1415192236][/DOUBLEPOST]
Никој не искоментира, па ај јас ќе пишам. Го видовте и Моџи како седеше ми се чини во прв ред (најдолу) од ложата.
И со Рома беше , си доаѓа он стално на стадионот .[DOUBLEPOST=1415197624][/DOUBLEPOST]Вчерашниот погодок на Пирло му е 14 од слободен удар одкако е во Јуве.
[DOUBLEPOST=1415200868][/DOUBLEPOST]Незнам дали го приметивте моментов вчера :pos:

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Најако беше вчера кога заводија Олимпијакос го покажват Моџи, по 30 секунди Марота со телефонот в раце врти негде :D ..

Иначе се мислам дека лошите игри беа поради ексеприменти некои на макс за да не доведи до 4-3-1-2, на пр бонучи десно, Огбона на средина неколку пати се случуваше да видиме, па Лихт само со дефанзивни задачи како CB, Падоин како лев бек некни. Вчера исто изјади дека досега сме играле 3-5-2 малку модифицирана и дека тимот активно ја тренирал 4-3-1-2 и во летото па и сега. Го ставам акцентот на зборот досега поради то шо некако ми звучеше како досега и толку. Во Серија А нека фурат ако сакат 3-5-2 во ЛШ сакам да гледам пак 4-3-1-2, ма да би подршал 3-5-2 само против Атл Мадрид, само поради тоа што се многу опасни на контри и прекини.[DOUBLEPOST=1415210791][/DOUBLEPOST]
DeviAngel напиша:
Allegri tweet goes viral

Juventus Coach Max Allegri explained his post-Olympiacos tweet that went viral with an unusual hashtag.

After his team fought back from 2-1 down to beat the Greek side 3-2 in the Champions League, Allegri posted this message on Twitter.

“We won it all together, suffering as a group with our fans. Now it’s all down to us, we can target first place. #fiuuu.”

The word ‘fiuuu’ is the Italian version of ‘phew’ and has gone viral with Juve fans and beyond.

“I had just finished the post-match interviews and thought I’d share my happiness with the supporters who were not in the stadium,” explained Allegri later.

“I wrote it down instinctively. I still had a bit of space left, so I tried to express relief for the danger we avoided in the same way as in comic books I read as a child.

“I never thought it could generate this chain reaction and show me the growing affection of the fans.”

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Ден после натпреварот, лесно може да ги заклучиме и негативните ефекти од вчера. Отворени бевме на контри и грците создадоа доста ситуации на тој начин. Логична последица на офанзивната игра е тоа и го оправдувам, но мора неколку натпревари да се испраксаме со формацијава за подобро играчите да знаат како да затварат контра напад. Мора и на тренинг да го работат тоа, а во Серија А нема да ни биде некој репер бидејќи тимовите општо се слаби на контри. Но во Европа, гледајте Олимпијакост колку е опасен на контри, а замислете колко поопасни би биле некои други тимови.

Инаку не знам кој напиша погоре дека Пирло не го маркирале, јас мислам дека е погрешно. Пирло го маркираше оној Домингез, но џабе му беше затоа што многу лесно се справуваше со пресингот и брзо другите играчи преземаа кога овој беше понапорен. Така мислам дека Пирло си обезбеди простор во подоцнежниот дел од дуелот, каде што со одличната игра која ја заигра, веќе бадијала беше и дупли пресинг да му стават.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Ден после натпреварот, лесно може да ги заклучиме и негативните ефекти од вчера. Отворени бевме на контри и грците создадоа доста ситуации на тој начин. Логична последица на офанзивната игра е тоа и го оправдувам, но мора неколку натпревари да се испраксаме со формацијава за подобро играчите да знаат како да затварат контра напад. Мора и на тренинг да го работат тоа, а во Серија А нема да ни биде некој репер бидејќи тимовите општо се слаби на контри. Но во Европа, гледајте Олимпијакост колку е опасен на контри, а замислете колко поопасни би биле некои други тимови.

Инаку не знам кој напиша погоре дека Пирло не го маркирале, јас мислам дека е погрешно. Пирло го маркираше оној Домингез, но џабе му беше затоа што многу лесно се справуваше со пресингот и брзо другите играчи преземаа кога овој беше понапорен. Така мислам дека Пирло си обезбеди простор во подоцнежниот дел од дуелот, каде што со одличната игра која ја заигра, веќе бадијала беше и дупли пресинг да му стават.
Формацијава донекаде е угрувана постепено уште одкко дојде Алегри, треба да се поработи малку баш на движењето у дефанзива, по автоматизам се навикната во игра со 3јца позади каде што во малтене секоја ситуација има човек + кој расчистува евентуален кикс.Бар теоретски е така.
Не дека заборавиле, ама ипак игра со 4ца позади, или само 2јца централни дефанзивци се разликува многу од онаа со 3јца.

Аргенинецот бар на почетокот констатно се лепеше на Пирло, само разлиакта од вчера беше тоа што и останите играчи од средината изиграа на ниво па увек се отвараше играч\простор за да се анулира маркерот.Тоа уствари е и поголем фактор кај квалитетот на игрите на Пирло , да знаат и останатите како да изреагираат на таква ситуација, и соодветно да ротираат со тоа што некој друг веднаш ја преземува улогата негова, а Пирло бара слободен простор за да прими топка.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Формацијава донекаде е угрувана постепено уште одкко дојде Алегри, треба да се поработи малку баш на движењето у дефанзива, по автоматизам се навикната во игра со 3јца позади каде што во малтене секоја ситуација има човек + кој расчистува евентуален кикс.Бар теоретски е така.
Не дека заборавиле, ама ипак игра со 4ца позади, или само 2јца централни дефанзивци се разликува многу од онаа со 3јца.

Аргенинецот бар на почетокот констатно се лепеше на Пирло, само разлиакта од вчера беше тоа што и останите играчи од средината изиграа на ниво па увек се отвараше играч\простор за да се анулира маркерот.Тоа уствари е и поголем фактор кај квалитетот на игрите на Пирло , да знаат и останатите како да изреагираат на таква ситуација, и соодветно да ротираат со тоа што некој друг веднаш ја преземува улогата негова, а Пирло бара слободен простор за да прими топка.
Тоа ми е целата поента, дека и за пресигнот врз Пирло има лек. Само не беше доволно добар ниту Алегри, а ниту другите играчи тоа да го анулираат на претходните натпревари. Вчера сите одлично си ја завршија работата. На почетокот Домингез многу блиску стоеше до Пирло, но кога виде дека акцијата и на тој начин лесно добива тек почна по малку да се откажува. Згора на тоа и после неуспешните 2-3 обиди да го пресече Пирло при зачетокот на акцијата и кога нашиов избега малку лево да прими топка неколкупати тогаш му падна моралот на Домингез и безуспешен веќе беше тој пресинг, па затоа во второто изгледаше и како да го нема.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516

Не е проблем тоа што дозволуваме контри,нормално е тоа.Формацијава ја играат првпат после долго време па треба време малку. Мората сеуште треба да учи да игра повеќе за тимот,ама ми се допаѓа што е дрзок и има храброст,дечкото може да стане играчиште,треба да работи уште поготово што во Реал не играше стандардно,му требаат минути.

Најголем проблем е менталната блокада кога играме во Европа а нема никаква потреба од тоа,не е можно да напаѓаш креираш шанси а мртвиве од две полушанси ни дадоа гол,имавме ваква ситуација ако ви текнува со Конте кога тимот примаше доста голови од прекини,недоволно фокусираност и концентрација ама во Европа се игра поинтензивно.

Треба да се промени пристапот кога играме во гости,да игравме вака во Мадрид и во Атина сигурно ќе извадевме бод сега пак ќе се тресеме до последно коло.

Гејовите во Мадрид не победуваат сигурно значи останува на нас да ги добиеме овие две утакмици,ако играме како вчера и со тој пристап имаме големи шанси,можеме и прво место да освоиме.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
abe gejovite ne pobeduvaat vo madrid, ama ako izvlecat bod nie treba do kraj dvete da gi pobedime ako sakame da ideme dalje ... Ako tepame vo malme a olimpijakos izgubi, e togas protiv atletico doma potreben ni e samo 1 bod..[DOUBLEPOST=1415217630][/DOUBLEPOST]ete sto znaci toj gol sto go promasi vidal od penal !! Da go dadese golot Vidal, so pobeda protiv Malme 90% ke bevme plasirani !

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ако Јувентус ги тепа Малме, а Атлетико ги тепа Олимпијакос, тогаш на Јувентус ќе му требаат 3, а не 1. Лани им требаше 1 и го лапнаа тој. Пред 2 години, во Шахтјор се отиде по 3, иако беше потребен само 1 бод, и толку и земаа. Се додека идат на 1 бод, ќе се случуваат работи како лани.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Ако Јувентус ги тепа Малме, а Атлетико ги тепа Олимпијакос, тогаш на Јувентус ќе му требаат 3, а не 1. Лани им требаше 1 и го лапнаа тој. Пред 2 години, во Шахтјор се отиде по 3, иако беше потребен само 1 бод, и толку и земаа. Се додека идат на 1 бод, ќе се случуваат работи како лани.
Атл 9
Олим 6
Јуве 6

Е сеа ако Јуве тепа а Олимпијакос изгуби

Атл 12
Јуве 9
Олим 6

После во Торино ако Јуве извади нерешено а Олимпијакос тепа

Атл 13
Јуве 10
Олимпијакос9

Со нерешено одиме понатаму

Освен ако не те сватив грешно, ако збораш за концептот на игра тогаш извини :D[DOUBLEPOST=1415218630][/DOUBLEPOST]
DeviAngel напиша:
Marotta: 'Pogba can write history'

Beppe Marotta praised Max Allegri’s tactical changes and said Paul Pogba “can write history for Juventus.”

The director spoke to Sky Sport Italia after a 3-2 Champions League victory over Olympiacos, which saw them adopt a four-man defence.

“Allegri was intelligent to adapt the system to the players at his disposal, using them in their best roles. The credit goes to Allegri and his lads, I’d say the performance was seven out of 10.

“I also compliment the crowd at the Stadium, who gave us an important push. Alvaro Morata did what he could on what was practically a debut and he will not lack for chances in future.”

Arturo Vidal could’ve made it 4-2 in stoppages, but saw his penalty palmed on to the crossbar.

“We certainly cannot blame him, as the penalty was taken well. That would’ve been the icing on the cake. We just have to think of the final two games with the necessary determination.”

Pogba scored the winning goal just weeks after signing a contract extension with the club.

“He has everything it takes to write history for Juventus. Obviously, it all depends on him and I believe in him.

“He is an interesting young player who has already shown he is one of the protagonists of Serie A and the France squad.

“Pogba can become one of the best players in the history of Juventus, but also in the world.”
Изгледа ќе ја задржиме формацијата

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Голем пост
Знам за тоа :) , него работата е што мора да играат со помисла дека само 3 бода им носат пласман даље. Затоа и така пишав. Да не се препишувам, али се што сакав, го пишав претходно.

Си пишал покасно во постот, тоа е тоа што мислам. :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УБаво би било ако ја задржи формацијата. Друга добра и убава работа е што би играле сите 4-ца тука(М, П, П, В), додека лошото е што би немале квалитетна адекватна замена, освен ако Переира не биде тој што ќе биде АМФ во оваа формација како прва постава или, пак, замена. Асамоа најверојатно би го форсирал лев бек, што и единствената замена за средина квалитетна, не би играла или, пак, би играла многу ретко.
Падоин колку и да се труди, го нема тој квалитет, но барем се труди.
Ромуло не сум го гледал у Верона и Фио, па нема да го коментирам, бидејќи не му ја знам позицијата природна, или која ја играл често.

Последно уредено:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.749
Unlike Juventus in general, Caceres’ performances improved in the Champions League, surpassing the high standards he had set domestically. While he was fortunate not to score an own goal away to Atletico Madrid, Who Scored shows the 27-year-old made more tackles (2.5 compared to 1.5) and passes (70.5 up from 41.8) when entering the continental competition.

Llorente has won an average of 3.7 aerial duels, raising his average from 2.1 in league games according to Who Scored, and no Juventus player has been fouled more in the competition.

Asamoah
The Ghanaian has featured as a wing-back, a midfielder and as an orthodox full-back already this term, helping the coach wherever he was needed.

He has done well in each role, providing solid defensive cover while bursting powerfully forward, adding an assist to his averages of 1.7 tackles and 1.3 interceptions per game.
Paul Pogba reached a milestone against Olympiakos, celebrating his 100th game for Juventus with a match-winning goal.
Averaging 2.5 tackles and 0.5 interceptions in the four games, the 21-year-old has yet to transfer his excellent displays in Serie A into Europe, but he will surely do so as he matures.
Evra, The former Man Utd man made two appearances before his knock, against Malmo and Atletico Madrid. He averaged 2.5 tackles, one interception and four clearances in those games, looking solid in defence and contributing well when he pressed forward.
Интересна статистика :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.679
Поени од реакции
88.602
Многу сме тенки во задната линија... Бонучи и Келини играат месеципол без одмор. Кога се враќаат другиве?

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Истата песна со младинците како и Конте кога беше.
Цела ебана одбрана ни е повредена, овие не им текна на некој да му дадеа шанса, барем на клупа нека седи за секој случај.
Сигурно не се сите до толку антиталенти.

Само оној Матиело што го земаат, ама тој средина или таму што игра незнам.

Kajgana Shop

На врв Bottom