Уффф, па ја добива, во исто онаква мера како што своевремено добиваше Погба, Видал и сл. На првите 2 меча мене ми немаше оставено импресија после се среди , поарно за него да продолжи во таква мера. Шо не е јасно?
Во исто време сакаме и резултати и сите да играат, и по можност сите формации да ги пробаат. Неможи така, секој треба да си ги користи шансите.
Еј сеа и ти, Видал уште првата сезона си играше стартер уште од почеток, Мората еве веќе 15 утакмици, 2-3 има стартуванои и влегува по 15 минути од клупа. Далеку е од Видал.
Не ми е муабетот за минутажата, ќе кажам пак, фер беше од Алегри да му даде шасна на Љоки, ама кога веќе не ја искористи, искрено очекувам сега на Мората да гледа како стартер, пошто реално, заслужи.
Сигурен сум дека многу подобро ќе се снајде од Љоренте, од проста причина што знае да си создаде сам ситуација, а Љоренте мора да чека или на центаршут(што го има еднаш на две утакмици), или некоја комбинација со Тевез, а со новиве инструкции на Карлос да се враќа поназад топка да прима, и тоа малку потешко...
Поенатата ми е дека те гледам го критикуваш, а еве тек сега нешто ситно го пофали, не ми е јасно, па дури ни Погба своевремено кога влагаше во прв тим не оддаваше ваков впечаток и ваков потенцијал, дечково нема утакмица а да не створи шанса, а и се труди премногу, се враќа и во одбрана, се гледа дека игра со желба.
Лошото е што ако се разигра ќе си го вратат Реал и нема око да им трепне, и онака се тенки у напад, па тек тогаш ќе се чешаме.